Telihold a Skorpióban



Az áprilisi holdtölte a "rózsaszín" teliholdnevet kapta az első tavaszi virágok színe miatt.

Hold a Skorpióban - Nap a Bikában

Skorpió Teliholdkor fontos, hogy sértettségünktől megszabaduljunk. Mindenkinek vannak rejtett vagy mások által is ismert sérelmei. Nézzünk bele őszintén a tükörbe és eresszük el a sértettséget a lelki felszabadulásunkért.
Ez a telihold még a kevésbé érzékenyekre is hat. A mélyen és intenzíven érző Hold álmaink-vágyaink világába visz el minket, felsejlenek régi érzések, emlékek, fájdalmak, megemésztetlen félmondatok.

A vizes jegyekkel megáldottak még érzékenyebbek, zárkózottabbak és sebezhetőbbek lehetnek. A Bika érdekeltségűek pedig talajvesztés érezhetnek, furcsa-idegen lelkiállapotba kerülhetnek a következő egy-két napban.
Meditálni most az tud, aki képes elengedni a korlátait (Bika-motívum) és mer befelé és lefelé menni önmagában (Skorpió-motívum).


Érdemes feljegyezni az érzéseinek és fél év múlva, a Bika teliholdnál újraolvasni a leírtakat...
Telihold napján az energiák kétszeres erővel áramolnak mindkét irányba, ez azt jelenti, hogy minden tevékenységhez kétszer annyi energia szükséges, mint más napokon, ezért érezheted azt, hogy ilyenkor minden fárasztóbb. Ezért legjobb pihenőnapot tartani.
Cserébe viszont a töltő energiák is kétszeres erővel segítenek, mint a hónap többi napján. Egy ilyen napra tervezett wellness vagy bármilyen terápia képes legalább 10-12 napra elegendő energiával feltölteni. A meditációk is másként hatnak - ha egyébként nem gyakorolsz meditációt, javasolható, hogy legalább Telihold napján tedd meg!
Ebben a periódusban  egy érzelmi kérdés sikeres lezárása várható. A korábbi események  pozitívan és  a várakozásnak megfelelően alakulnak. Érzelmileg biztos és kielégítő helyzet  jött létre. Elégedettnek érezhetjük magunkat. 
 Most hogy elértük a dolgok vágyott  érzelmi kimenetelét  a jegy szélsőséges jellegének  köszönhetően az egész kérdést túlreagálhatjuk vagy titokzatoskodóvá válhatunk.

17.holdház: Kard 

Archil - a Skorpió koronája

A hagyomány szerint ez a holdház megfordítja a rossz szerencsét, tartóssá teszi a  a szerelmet és megerősíti az épületeket. A kínaiaknál ez a ház a "sárkány farka" úgy hitték, arra figyelmezteti az embereket  hogy életük folyamán mindig legyenek  résen egy lehetséges becsületsértés fenyegetésével szemben.

A Merkúr és a Plútó uralja ezt a holdházat:

Az erőteljes Plútó A Skorpió jegyében a könnyed Merkúrt szélsőséges szellemi tevékenységre serkenti.
Ez a ház csillapíthatatlan vágyat jelez egy jó ügyért való cselekvésre vagy keresztes hadjárat indítására. Ez a helyzet a mély igazság feltárását követeli. Az erőteljes Plútó  befolyása a múlt sérelmeinek megbosszulását vetíti előre.
Lehetséges, hogy valami igazságtalanságot tapasztalsz és lépned kell, hogy helyrehozd a dolgokat.Indulatos beszélgetések lehetnek, heves viták  várhatóak a szóban forgó ügyekkel kapcsolatban.
Kulcsmondat: bosszúvágy, peres eljárás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése