MERKÚR A KOSBA LÉP

Végre nem a Halakban ténfereg teljesen elveszetten (romlásban) a Merkúr, így ha nem is kirobbanóan, de javulni fognak a Merkúrhoz tartozó dolgok, így az ügyintézés, a közlekedés, a kereskedelem, tanulás-tanítás, írás. Most már lehet reklamálni, műszaki cikkeket nézegetni stb.

Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek is véget ér a téblábolás és a tavaszi fáradtság, kicsit javulni fog a hangulatuk és az erőnlétük.Ezenkívül a Kos Merkúr gyors felfogóképességet, kezdeményezőkészséget, úttörő ötleteket jelez a Kos Merkúr, de hajlamosabbak lehetünk vitatkozni, veszekedni, hiszen itt a Mars uralja. A közlekedésben is meggondolatlanabbak, vakmerőbbek lehetünk.

MERKÚR A TŰZ JEGYEKBEN


A tűz elem a száraz és meleg ősminőségekből épül fel. A száraz (strukturált, rendszerezett) minőséggel passzol a Merkúr, ahogy az előbb láttuk, de a meleggel, ami kiáradás, szétáradás, azzal nem annyira. Ezért nem is ezekben a jegyekben van toppon a Merkúr. Érdemes ezért a tűz jegyű Merkúrú gyerekeknél valamiféle aktivitással összepasszítani a tanulást, pl. hadd járkáljon közben, vagy táncikálás közben memorizáljon ill.mint egy Nyilas ismerősöm, aki még az egyetemi vizsgáira is a villamoson zötykölődve tudott csak tanulni. Tanulhat a szabadban is, ne kényszerítsük mindenképp a 4 fal közé! A versenyszelleműkre is mindig lehet hatni, mert ők is hatni akarnak a tudásukkal! :)

A Kos jegyében : nincs méltósága (kivéve a Kos 13-20°-a közt levő Merkúrt, mert annak van egy kicsi, kb.40 %-os).

Tehát az ilyen ember a tűz elem hatására temperamentumos lesz ugyan és ami a szívén az a száján, mint tudjuk, de a gondolkodása túl kapkodó, túl gyors, a kardinális jegy miatt nehezen marad meg egy témánál , mindig az újdonságok érdeklik. Új, izgalmas dolgok felcsillantásával, esetleg aktivitással lehet tanulásra bírni magát.
Marsikus hatás: versenyezni akar, első lenni mindenben, legyőzni a többieket a tudásával.

L. Albert Einstein (tudós), Adolf Hitler (politikus), Mark Zuckerberg (informatikus, FB guru)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése