KOS ÚJHOLD


A tizenkét állatövi jegyben tizenkét újhold jön létre egy évben, ilyenkor a Nap és a Hold ugyanabban az adott jegyben áll. Mivel minden állatövi jegy más és más alapenergiát sugároz, így az újhold energiái is különféle módokon segítik a megújulást.


A Kos az állatöv első jegye, a tavasz és a csillagászati év kezdetének szimbóluma. Ha kezdetekről beszélünk, hát mi lehetne erősebb kezdet, mint amikor az újhold ereje a Kos jegyében koncentrálódik?

Találd meg a szenvedélyed forrását! Ha van az életednek olyan területe, ahol úgy érzed, hogy friss energiákra van szükség, megrekedtél, hiányzott a lendület, az erő, a szenvedély, a kihívás, itt az idő, hogy változtass! Nosza rajta! Fókuszáld erre a területre a figyelmedet, gyűjtsd ide össze, és érezd ez erőt, ahogy valaminek az új alapjait megteremted! Az újhold a kezdetek szimbóluma, és egészen a teliholdig – ami két hét múlva lesz -, fokozatosan segít a feltöltődésben, hogy végül a teliholdnál elérje csúcspontját.

Gyúrj az erődre! Ha több erőre vágysz, töltekezz a Kos energiáiból. Mik ezek? Szenvedély, bátorság, lendület, tetterő. A Kos jegy uralkodó bolygója (Mars) által fejezzük ki vágyainkat és azt, ahogyan megszerezzük amit akarunk. Első lépésnek jó, ha tisztázod, hogy milyen célokat szeretnél megvalósítani, milyen irányban akarsz továbbhaladni. Ehhez gyűjtsd magadba a szükséges energiákat, bátorságot, kezdeményezőkészséget és a küzdeni akarást. Az erőgyűjtés nem csak a lelki erőgyűjtésben merülhet ki, hanem a fizikai erőre-, a kondíciónk javításában is.




Hagyd, hogy tiszta fejjel az ösztöneid irányítsanak! A Kos jegy a fej szimbóluma. Az újhold nem arra sarkall, hogy fejetlenül törjünk előre, hanem arra, hogy tegyük rendbe a fejünkben keringő gondolatokat, lássunk tisztán!


Tipp: ha járatos vagy a horoszkópodban, nézd meg, hogy mely horoszkóp házadat energetizálja a Kos újhold (23.fok). A megújulást kezd ott! Például a 2-es ház felett az értékeiddel légy tisztában (külső-belső), az anyagi forrásaidat is megújíthatod, a 3. házban a testvéri kapcsolatokban, a gondolataidban, a kifejező képességedbe vihetsz újítást, a 4-es házban az otthonodban, a szülői kapcsolatokban teremthetsz új alapokat, az 5. házban a szerelmi kapcsolataidban, vagy a gyerekekkel, a 6. házban a rutinszerűen végezhető munkában láss meg új dolgokat, míg a 7. házban a párkapcsolatodban érkezhetsz új fejezethez. a 8.házban a másokhoz fűződő anyagi viszonyaidat rendezheted, a 9.házban a továbbtanulással, külföldi ügyekkel, esetleg ezoterikus tanokkal kapcsolatban támadhatnak új ötleteid. A 10. házban a karrierrel,munkával, életcélokkal kapcsolatban hozhat új irányokat, a 11.házban baráti kapcsolatokban fújhatnak új szelek. A 12.házban pedig mélyedj magadba és keresd belül az új válaszokat régi problémáidra.




Vigyázat: a Rák Ascendensűek minden megújhodási energia mellett ügyeljenek mert ezen a napon nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek és emiatt rossz döntéseket hozhatnak!

A Tűz jegyűek nehezen élik meg azt az időszakot, amikor a Hold elveszíti összes fényét. Ilyenkor, még ha tudod is, hogy szükséges, frusztráló, ha pihenésre és erőid visszafogására kényszerítenek, pedig éppen kreatívan cselekszel, tevékeny és energikus vagy.

Hold a Kosban: a tétlenség szélsőséges és agresszív reakciókat válthat ki. Hajlamos lehetsz nyitott kapukat döngetni ami persze sehová sem vezet és végül belátod, hogy igenis szükséged van a pihenésre.

Holdház: Zenész
(Kos 23°)

Kulcsmondat: Könnyű lehetőség, kreatív csúcspont


A Hold második házának idejéről úgy tartották, hogy kedvező a forrásokhoz és kincsekhez vezető pentagrammák készítésére.,

Nap és Jupiter uralja:
Egy lehetőség felbukkanását jelzi mely csak arra vár, hogy megragadd. A képességeidet is jelzi, hogy inspirálj és meggyőz másokat bármi legyen is az ügy amiről szó van. Ez a helyzet a kreativitásod szárnyalását és kifejezésmódod könnyebbségét mutatja. Olyan természetesen fogod kifejezni magad, ahogy egy gyakorlott zenész játszik a hangszerén
Magyarán minden képességed megvan ahhoz, hogy könnyedén megoldd a szóbanforgó problémákat.

Arab: At fargh al tani
Ha a Hold ebben a házban áll, vegyél be gyógyszert, üzletelj, de ne utazz el és ne kölcsönözz pénzt.

Hindu: Revati
a barátságot, a házastársi szeretetet, ruhák és ékszerek vásárlását és készítését, zenét és szerencsés tetteket segíti. Azok aki ilyen hold napon születtek virág-, parfüm-, ékszerkereskedők vagy hajóskapitányok lesznek. A szülött népszerű, harcos, jómódú, szilárd elvekkel és vágyaktól mentes, jólfejlett testtel. Revati uralkodik a virágoskertek és a boka fölött.

Kinai: Pheih
Fal vagy felosztás, a Merkúr uralja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése