KINAI ASZTRÓ - A YANG VÍZ SÁRKÁNY HÓNAPJA

 

Április 4-én 15:36-kor átléptünk a Yang Víz Sárkány hónapjába.

A kínaiak szerint ez a hónap (ápr. 4 - máj.5.) a Sárkány hónapja, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kakas, Majom és Patkány évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Kutya szülötteknek (egészségügyi problémákat hozhat, főleg emésztési problémákat igy fokozottan vigyázni kell az egészségükre!).

A Sárkány szülötteknek is egy depisebb, nyomasztóbb, stresszesebb hónap lehet. Viszont jó hónap mindenféle spirituális, ezoterikusabb tevékenységre.

Általánosságban a Sárkány időszaka mindig változatos, állandó váltásokkal jár - készüljünk fel, hogy egyik napról a másikra fognak változni a jogszabályok, a koncepciók, az ideológiák, az értékek átrendeződnek és állandóan jönnek majd a hírek az ilyen változásokról. De a Sárkány a sejtelmesség, titokzatosság, misztikusság jelölője is, ezért felerősödhet a misztikus érzékelés az arra érzékenyeknél, különös, furcsa, spirituális töltésű hónap lesz.


 Sajnos sok természeti katasztrófa is is várható: földrengések, vulkánkitörések, árvizek, cunamik, hirtelen esőzések, klímaváltozás stb.


A Sárkány hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak de jót tesz a Fém elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Tűz eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Fa eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is! :)) a Viz eleműeknek pedig munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat! :) Továbbra is szép tavaszt mindenkinek!


 VIZ SÁRKÁNY hónapja: milyen hangulatban fog telni ez a hónap?


Minden évet, hónapot, napot két elem jelöl. Az első az Öt Őselem egyike, a második pedig a kínai asztrológiai állatjegyek valamelyikének eleme. A Víz magától értetődően Víz elem, a Sárkány pedig a Föld elemhez tartozik, melynek belsejében egy kis Víz található. A sárkány kétéltű állat. Ez a kínai asztrológiában azt jelenti, hogy a történések és változások igen gyorsan fognak bekövetkezni (ma ez a törvény, holnap már az), ami megviselhet bennünket.

  Az elemek érzelmeket is szimbolizálnak. A Víz elemhez tartozik a félelem, a Föld elemhez pedig a meditáció. A vidámság, az optimizmus, valamint a gazdaság hajtóereje a Tűz elem, ami most nem nagyon lesz jelen.A Tűz elem hiánya a gazdasági fejlődést is hátráltatja.

Nos, mit tegyünk otthonunkban, hogy jobb kedvre derítsük magunkat és szeretteinket?


Alkalmazzunk több Tűz elemet! Gondolok itt magára a Tűz elem tűz-narancssárgától a bordóig terjedő színskálájára, díszgyertyák égetésére, hangulatvilágításra; együnk piros színű ételeket, használjunk piros színeket a terítéshez, szeressük a vörösbort. Pl. minden este meginni egy deci vörösbort…

Üljünk le kedvenc fotelünkbe, karosszékünkbe, és nézzünk körbe! Nézzük meg, hogy mennyi a Tűz elemhez tartozó – fentebb már említett – szín, és a Tűz elemre jellemző hegyes, csúcsos forma vesz körül bennünket. Ha nagyon kevés Tűz elemet látunk, igyekezzünk pótolni, és néhány nap elteltével ellenőrizzük le a hatást.

A Tűz elem támogatója a Fa elem, így ha egy kis zöldet is csempészünk a Tűz elemet szimbolizáló színek, formák mellé, ezzel felélesztjük azt. Egy-két polcrészleten is – ahol lehet – érdemes a könyveket is színek szerint csoportosítani: tegyük pl. a piros színű könyveket egy csoportba, hogy jobban érvényesüljön színük.

YANG VIZ ELEM: A TENGER


 A Yang Víz tranzit: 
nem szereti a konvenciókat, saját törvényei szerint él. Óriási mentális ereje
van, és ha korlátozva érzi magát kitör. Ha elszabadulnak indulatai kívülről nem lehet
megfékezni, ezért különösen fontos megtanulni, hogy érzelmeit kordában tartsa,
valamint kellő önfegyelmet és toleranciát alakítson ki környezete irányában.
 Kettős személyisége van, mely az ár-apály szerint változik. Időnként kiárad keveredik,
beszélget, barátkozik, majd visszahúzódik és egyedüllétben, magányban töltődik.

Ezen hónap energetikája jó Viz és Fa elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!) esetleg bizonyos Fém embereknek (akikben túlteng a Fém elem), ám rosszat tesz a Tűz eleműeknek!

Mit tegyél? Alkalmazkodj, simulj, légy befogadó, figyelj a világ körforgását, lehetőleg ne hozz nagy döntéseket, - különösen anyagiakkal összefüggésben ne.

Mit NE tegyél? Ne költsd a pénzed, ne vegyél fel hitelt, ne adj kölcsön.

A hónap színe: kék, fekete

Az adott nap eleme ill. a saját születési napod eleme kiszámítható itt:

KALKULÁTOR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése