Okt.14. Steve Jobs - nap


Steve Jobs neve szinte mindenki számára ismerősen cseng, egy igazi különc volt, aki egy korszakalkotó vállalatot hozott létre, ami nem más, mint az Apple. AApple korábbi elnöke, vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben, mellyel egy Xerox PARC-bemutató alkalmával találkozott. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintoshszámítógépet, valamint az iPod médialejátszót, az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet.

És mivel ma, az az október 14-én van Steve Jobs világnapja, ezért megnézzük  az Iphone-ok atyjának horoszkópját, de hozzá illően különc módon, szinte csak az állócsillagok át  - meglátjuk mit tudunk meg így róla!







Steve Jobs Halak jegyű, Szűz Ascendensű ember volt. Steve Jobs félig szír, félig amerikai származású volt. Biológiai apja Abdulfattah “John” Jandali, szír származású muzulmán férfi volt, édesanyja pedig Joanne Carole Schieble német katolikus gyökerű bevándorló.

Édesanyja 23 évesen esett teherbe, apja kitagadással fenyegette meg, így kénytelen volt örökbeadni gyermekét.



Születési ura a Merkúr retrográd a Vízöntőben, 5.házban, ahol van egy éjjeli triplicitása. Nagyon okos, elvont, absztraháló gondolkodása volt, de mindez szakaszosan, logikai bakugrásokkal, esetleg csak később nyilvánult meg a retrográdság miatt, ami levesz az erejéből, megnyilvánulásaiból. Ezenkívül a szilárd jegyű Vízöntő makaccsságot, önfejűséget, monomániát és befolyásolhatatlanságot adott neki.

Jobs még az iskola előtt megtanult írni és olvasni, így az iskolai évek kezdetét unalmasnak találta, később pedig beilleszkedési zavarai voltak. Több csínytevése volt, amiért sok büntetést kapott az iskolától, de örökbefogadó szülei laza fegyelemmel nevelték őt. Egy iskolai tudásfelmérőn átlag felett teljesített, ezért tanárai felsőbb osztályba tanácsolják,

 Jobs végül nem szerzett diplomát, s rövid, egy éves, egyetemre járása alatt is csak néhány, általa kedvelt tantárgyat látogatott, ilyen volt például a kalligráfia. Ezen túl sok helyre mezítláb járt, alkalmi munkából tartotta el magát, és aktív LSD fogyasztó is volt fiatal korában.

A Retrográd Merkúrja egyben a X.házának, a hivatás házának a jelölője is, ami egy vele, és éppúgy szakaszosan működik, mint ő maga: kezdett a blue-box-szal, aztán céget alapítottak az Apple-t, aztán eltávolították onnan és akkor belekezdett a NeXt vállalkozásába, majd a Pixarnál is vendégeskedett, és utána került vissza megint az Apple-hoz.



Akkor nézzük az állócsillag együttállásokat a képletében!

Deneb Algedi a Napjával áll együtt a Halakban. 
Vénusz/Merkúr természetű csillag : találékony, jó felfogás, könnyen tanul, 
erős akarat, erős temperamentum jellemzi.

1998:

Jobs színre lépése egyben azt jelentette, hogy a cég nem csak profitot akar termelni, hanem már nagyszerűt is alkotni, még ha az látszólag a bevétel kárára is ment időnként. A design, a filozófia és a technika fontos egyensúlyt alkotott a tervezésnél, amelyben Jobs számára kiváló partner volt a brit Jonathan „Jony” Ive, – az Apple (korábban mellőzött) dizájnere. Jó példa az egyensúlyra az iMac tetején lévő fogantyú, amely nem csak praktikus volt, de pszichológiailag erősítette a felhasználóban azt az érzést, hogy uralja az eszközt, egyúttal barátibbá téve azt. Jobs így emlékezett vissza később az ötletfelvetést követő ellenállásra a mérnökök részéről: „38 okot soroltak fel, hogy miért nem megvalósítható, de én azt válaszoltam: «Nem érdekel, mert ezt akkor is megcsináljuk.» «De miért?» kérdezték. «Azért, mert én vagyok az igazgató és szerintem megvalósítható.»

Mirach  a Marsával áll együtt a Kos végén
Vénusz / Mars /Hold természetű csillag, Marssal : rossz viselkedés, féktelenség, rossz érintkezés, csavargó lehet.

Spártai életet élt; mezítláb járt, alkalmi munkából tartotta el magát, és aktívan LSD-t is használt. Az egyetemen szerzett spirituális ismeretek, és ismerősök hatására úgy döntött, Indiába utazik, hogy megtalálja a spirituális útját. A hosszú utazás kivitelezéséhez pénzre volt szüksége, így elvállalta, hogy az indiai út előtt az Atari müncheni gyárába megy egy műszaki hibát megoldani. A német szakemberekben komoly megrökönyödést keltett a kellemetlen modorú, ápolatlan hippi, de a hibát Jobs sikeresen megoldotta. Indiába érkezése után nem sokkal vérhast kapott a fertőzött víztől, de kitartott az útja mellett. A hét hónapos utazás alatt nem találta meg, amit keresett, így visszatért Amerikába, de az utazást hasznosnak tartotta. 





Denebola együttáll az Ascendensével:

Szaturnusz/Vénusz/Merkúr/Uránusz természetű csillag
Asc-sel - gazdagság, hírnév. szerencse, sok veszély kíséri, félelem saját nyakassága miatt, az előnyös körülmények ritkán tartanak sokáig, bajok, betegség
- a társadalom ellen

1980. december 12-én nagy érdeklődés közepette tőzsdére kerültek az Apple-részvények, és kiderült: Jobs részesedése ekkor már 256 millió dollárt ért. Jobs azonban a hirtelen jött gazdagság ellenére is mértéket tartott. Másik lakást vett és drágább autót, de nem vett fel új hóbortokat és szokásokat, mint egyes kollégái.

2003:
A következő nagy lépés az lett, hogy – Jobs hosszas ellenállása után – az Apple lehetővé tette az iPod és az iTunes-bolt használatát a Windows-alapú gépeken. Időközben mind a Sony, mind a Microsoft igyekezett saját alternatívával konkurenciát létrehozni, de sikertelenül. Az Apple diadala viszont töretlen volt. 2006-ban egy milliárd zeneszámnál tartott az értékesítés, és 2010-ben átlépték a 10 milliárdos darabszámot. Később más médiákra is kiterjedt az értékesítés és az aktív felhasználók száma 2011-ben elérte a 225 milliót.
A cég sikerével Jobs népszerűsége is egyre nőtt. 2005-ben a Stanford Egyetem felkérte Jobsot, hogy tartson beszédet a diplomaosztó ünnepségen. Az előadásait gondosan megtervező Jobs elsőnek Aaron Sorkint kérte fel a beszéde megírására, de a forgatókönyvíró folyamatosan csak halogatta a beszéd megírását. Végül a türelmét vesztett Jobs maga írta meg a beszédjét, ami hatalmas sikert aratott. Személyes hangvételén felül rendhagyó volt, hogy nagy nyilvánosság előtt beszélt rákbetegségéről, habár úgy említette, mint amiből sikeresen felgyógyult.
 2011 júliusára a rák szétterjedt az egész testében, amit az orvosok már nem tudtak kezelni. Egyre többet gyengélkedett, végül 2011augusztus 25-én hajnalban egy rövid levélben bejelentette lemondását az Apple vezérigazgatói posztjáról. Helyét Tim Cook, Jobs hosszú betegszabadságai alatt a vállalat operatív vezetője, az Apple értékesítésért felelős alelnöke vette át. Jobs nem távozott az Apple-től, megmaradt az igazgatótanács elnökének és Apple-alkalmazottnak.

Capella együttáll az MC-jével

Mars/Merkúr/Hold természetű csillag: tisztség, vagyon, hírnév, tekintély, bizalmi közfunkció, híres emberek a barátai, az érintett óvatos, félénk, de érdeklik az újdonságok, tudásvágy jellemzi

MC-vel -  katonasággal, egyházzal vagy hajóúttal összefüggő kapcsolat és kinevezés, pocsékolás, irigység, bajok

- a mozgás szeretete



80-as évek eleje:

Az erős marketingnek köszönhetően a Macintosh keresett gép lett, ezért Jobs a csúcson volt és egyre ismertebb lett. Társadalmi rendezvényeken olyan művész hírességekkel került kapcsolatba, mint például Yoko OnoAndy WarholKeith Haring vagy Mick Jagger. Ebben az időszakban a párja is egy híresség, Joan Baez lett, akivel 1982-ben találkoztak először és kapcsolatuk három éven át tartott. Kapcsolatuk komolyságát mutatja, hogy Jobs még a készülő Macintosh-t is megmutatta Baeznek, ami példa nélküli volt a titokmániás Jobs esetében.

1985:
Jobs vezetővé választása, és Sculley pénzügy-orientált szemlélete és műszaki gyakorlatlansága idővel belső feszültségekhez vezetett. Jobs egyre több konfliktusba keveredett nehéz természete miatt a cégen belül, ezért többen kérték Sculley-től Jobs rendszabályozását. ... de végül Jobs nem akart távozni a sikertelen Macintosh részleg éléről sem. A kialakult helyzetet megelégelve végül Sculley – élve a hatáskörével – leváltotta Jobsot a Mac részleg éléről, ami után kettejük amúgy is feszült viszonya elmérgesedett. 
Jobs azonban mivel nem akart távozni a Mac éléről, ezért kísérletet tett – teljesen esélytelenül – Sculley leváltására. Jobs ekkor kétségbe esett és hol dühösen kiabált, hol pedig sírva fakadt, miközben – ismét sikertelenül – szövetségeseket keresett, hogy átvehesse a cég irányítását. Úgy érezte, hogy a barátai elárulták. Ezek után bár Jobs továbbra is a cég arca maradt a külvilág felé, de a cégen belüli befolyása erősen lecsökkent. Habár a cégvezetés elfordult tőle, de számos szakember szimpatizált vele a meglévő, régi alkalmazottak között.

1998:
Így is némi kommunikációs hibaként az első modell tálcás CD olvasóval jelent meg, de Jobs ragaszkodott a következő változatnál a tálca nélküli megoldáshoz. Ettől óva intették a mérnökök, mivel akkoriban jelentek meg az első CD írók a piacon, amelyek kezdetben csak tálcás változatban léteztek, de Jobs ragaszkodott elképzeléséhez. Ez utóbb valóban hibának bizonyult, mert ahogy mérnökei megjósolták az iMac emiatt egy időre lépéshátrányba került a piacon. 


PHACT együttáll az  MC-jével

Vénusz/Merkúr természetű csillag: jótékonyság, remény, szerencse kíséri
- a küldetés kalandja
2001. október 23-án mutatták be az új eszközt, amely az iPod nevet kapta. A Jobs által megálmodott eszköz valóban páratlan volt az akkori elektronikai piacon. Amíg a rivális eszközökre 10-20 zeneszám fért el, addig az iPod-ra akár 1000 db is feltölthető volt, a kezelhetőséget egy vezérlőtárcsa tette könnyeddé, formatervezése pedig letisztult volt. 
 2003. április 28-án hivatalosan is bemutatták az iTunes-boltot. A bejelentés a szakmát és a konkurens Microsoft-ot is meglepte. Elképzelhetetlennek tartották, hogy a rivalizáló kiadók egysége létrejöjjön. A siker elképesztő volt. Az első hat nap alatt 1 millió zeneszámot értékesítettek, egy év alatt pedig 70 milliót.
Az Apple telefonját, az iPhone-t 2007. január 9-én mutatták be a rajongók számára, Jobs-tól megszokott különleges prezentáció keretében. A magas, 500 dolláros ár ellenére a júniustól forgalmazott termék hatalmas siker lett.
Az iPad névre keresztelt táblagépet 2010. január 27-én mutatták be a szokásos Jobs-féle termékbemutató keretében. 
Az április 5-én elkezdődő értékesítés után azonban sikeres volt a termékeladás. Az első hónapban egymillió darabot adtak el, 2011. januárra pedig elérték a 15 milliós eladási számot.

Bellatrix együttáll az MC-jével szintén

Mars/Merkúr természetű csillag:  nagy polgári és katonai tisztséget hoz, de hirtelen romlás veszélye, hírnév, vagyon, híres barátok, baleseti hajlam
- siker az árnyakon át
Jobs végül megígérte, hogy részt vesz az Apple megmentésében, mert fontosnak érezte az általa alapított cég sorsát, de nem mint igazgató. Ekkora azonban már titulus nélkül is ő diktált. Kezdeti intézkedéseivel azonban hamarosan konfliktusba került az igazgatói tanáccsal. Jobs ezt a problémát úgy kívánta megoldani, hogy felszólította a tanácsot, hogy két ember kivételével mondjanak le, vagy ő távozik a cégtől. Habár ez meghökkentő kérés volt, de addigra a megkopott fényű cégnél senki nem ragaszkodott az igazgatói tagságához, így teljesítették Jobs ultimátumát. Jobs ezután újjáépítette a tanácsot – aminek már maga is tagjává vált – saját megbízható embereiből. Jobs irányítása alatt több híres ember is volt egy időszakban az Apple vezetőtanácsában, mint Al Gore és Andrea Jung.
Csupán az a tény, hogy Jobs az Apple átszervezésébe kezdett, 13 dolláról 20 dollárra emelte a cég részvényeinek értékét. 1997. augusztusban megrendezett Macword rendezvényen több mint 5000 rajongó várta Jobs színre lépését és a tömeg a nevét skandálta. Az előadáson elhangzottak után már a külvilág számára is egyértelművé vált, hogy Jobs újra az Apple élén áll
1997. szeptember 17-én Jobs lesz hivatalosan is a cég ideiglenes vezérigazgatója. 


Castor együttáll a Jupiterével
Merkúr/ Mars/Vénusz/Szaturnusz/Hold/Uránusz természetű csillag : váratlan hírnév, tisztség, de gyakran a boldogság elvesztése, szégyen követi, betegség, bajok , károsodások, hatalomvágy, erőszakra hajlamos
-  Jupiterrel  - filozófiai és okkult érdeklődés, veszteség a törvény, spekuláció, utazás miatt, elítélés veszélye
- írói, alkotói tehetség

1972: Ekkoriban egyre nagyobb hatással van rá a hippi- és a spirituális kultúra, megismerkedik a Zen buddhizmussal és a vegetarianizmussal is. Az újonnan megismert eszméket nagy lelkesedéssel és intenzitással gyakorolta, és alternatív táplálkozási módszerekkel kísérletezett. 

2010-ben Jobs design elsőbbség iránti eltökéltsége a termék fejlesztésben komoly problémát okozott. Az iPhone 4 acélperemet kapott, ami hatására „Faraday-kalitka” alakult ki, amely rontotta a jelfogadást és adást. A probléma megoldására egy rést képeztek a kereten, aminek biztosítására a mérnökök többször egy átlátszó védőborítást javasoltak, de hiába. A megjelenés után hamar kiderült, hogy a dizájn javára hozott döntés tömeges üzemzavarhoz vezetett. Jobs arrogánsan kezelte a helyzetet, ami nagy felháborodáshoz vezetett.

2003 októberében urológusa megkérte, hogy korábbi veseproblémái miatt készítsenek ellenőrző CT vizsgálatot. A vesékkel nem volt probléma, azonban a hasnyálmirigyén egy árnyék látszott. Orvosa javasolta, hogy készítsenek a problémás területről egy új felvételt, és habár Jobs először elzárkózott tőle, de végül engedett orvosa többszöri kérésének. A felvétel egy daganatot mutatott ki, és a szövetminta alapján meghatározták hogy neuroendokrin hasnyálmirigy-daganata van. Az orvosok közölték Jobs-szal, hogy szerencsés esetnek számít, mert ez a ritka daganatváltozat lassan terjed és a vesevizsgálatnak köszönhetően időben diagnosztizálták. Azonnali műtétet javasoltak, de Jobs visszakozott, mert előbb alternatív – orvosai által nem támogatott – megoldásokat keresett az operáció helyett.

2011. október 5-én, családtagjai körében, békességben hunyt el. Halálát a hagyományos, valamint az alternatív gyógymódok képviselői is a saját nézőpontjuk igazolására próbálták felhasználni, ami szintén intenzív sajtóvisszhangot generált.

(Forrás: VIP-Phone, Wikipedia)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése