Tranzitok a mindennapokban - Szaturnusz


A Szaturnuszról: akinek Bak vagy Vízöntő Ascendense van, annakSzaturnusz elsősorban a születési uralkodója, ami már tényleg lassú bolygó (kb.2-2,5 évet tölt egy jegyben).
Ha a Szaturnusz a Bakban, Vízöntőben vagy Mérlegben jár, akkor elvileg a a szaturnikus születési uralkodós emberek jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.
Ellenben legrosszabbul akkor érezhetik magukat, amikor a Szaturnusz a Rákban vagy Oroszlánban vagy Kosban jár, hiszen ezekben a jegyekben romlásban van a Szaturnusz.


A Szaturnusz egy hideg/száraz, de férfias bolygó, akinek Szaturnusz a születési uralkodója, mindig egy picit férfiasabb vonásokat vesz fel. A Szaturnusz aktív bolygó, viszont a "nagy szerencsétlenség" bolygója is. Vagyis ő maga, ha más bolygókkal kerül együttállásba, akár radix bolygóinkkal is, azokat negatívabbá, erőtlenebbé, szerencsétlenebbé teheti.
Viszont ha retrográd az égen a Szaturnusz, akkor nemcsak a Bak és Vízöntő Ascendensűek érezhetik magukat fáradtabbnak, enerváltabbnak, szétszórtabbnak, hanem a világban is akadoznak az aktivitások, nehezebben érjük el céljainkat, sportolóknak különösen nehéz időszakot jelenthet.

Milyen tranzitjaira érdemes figyelni?
Nappal együttállásba kerülve - kombuszta, égetett lesz mint minden más bolygó, a Bak és Vízöntő Ascendensűek nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek ebben az időszakban, emiatt bepánikolhatnak és rossz döntéseket hozhatnak. Ajánlatos ilyenkor minden nagyobb aktivitástól tartózkodni, nem hozni fontosabb döntéseket és nem pánikolni minden apróságon. Ilyenkor könnyebben is leéghetnek a napon a esetleg szó szerint megégethetik vagy leforrázhatják magukat. Legyenek óvatosabbak!
Holddal való fényszögeknél depresszívebb lelkiállapot várható, mivel a Hold nem tud hatni a Szaturnuszra csak viszont.
Merkúrral való fényszögeinél pesszimistább gondolatok keríthetnek hatalmukba.
Vénusszal való fényszögei: sajnos szintén lehangoltabb állapot, viszont kisebb szerencse érheti őket.
Jupiterrel való pozitiv fényszögei szerencsés, aktív időszakokat hozhatnak a Bak és Vízöntő Ascendensűek számára, érdemes, legalább egy lottószelvényt venniük ilyenkor!
Marssal való fényszögei: erőszakosabbá teheti a szaturnikus embereket, kvadrát, oppoziciónál pedig lesújthatja, akár tönkre is teheti időlegesen (kivéve ha a Szaturnusza Kos, Skorpió, Bak jegyében jár). Viszont a Szaturnusz ilyen szempontból vissza tudja adni a Marsnak a pofonokat, ezekből nagy háborúságok születhetnek!

Uránusszal különcebb, extravagánsabb, szabadságvágyóbb vonásokat vehet fel a Szaturnusz, és vigyázni kell szaturnuszi merevség és az uránuszi hirtelenség kapkodáshoz vezethet, ami pedig balesethez.
Neptunusszal idealizálhat, plátói szerelembe eshet. Reménykedhet aztán csalódhat.
Plútóval pedig elégedetlenség, mély változtatni vágyás, harciasság kap teret, ha szabadjára engedik erőszak, terror, bűnügyek is lehetnek belőle. Karmikus időszak lehet számukra,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése