Tranzitok a mindennapokban - a Jupiter tranzitjai


A Jupiterről: akinek Nyilas vagy Halak Ascendense van, annak a Jupiter a születési uralkodója, ami már lassabb bolygó (kb. 1 évet tölt egy jegyben).
Ha a Jupiter a Nyilasban, Halakban vagy Rákban jár, akkor elvileg a a jupiteri születési uralkodós emberek jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.

Ellenben legrosszabbul akkor érezhetik magukat, amikor a Jupiter a Bakban vagy az Ikrekben/Szűzben jár, hiszen ezekben a jegyekben romlásban van a Jupiter.
A Jupiter egy meleg/nedves vagyis Levegő elemű bolygó, mégis férfias bolygó, akinek Jupiter a születési uralkodója, mindig egy picit férfiasabb vonásokat vesz fel. A Jupiter aktív bolygó, viszont a "nagy szerencse" bolygója is. Vagyis ő maga, ha más bolygókkal kerül együttállásba, akár radix bolygóinkkal is, azokat energikusabbá, erőteljesebbé, szerencsésebbé teheti.
Viszont ha retrográd az égen a Jupiter, akkor nemcsak a Nyilas és Halak Ascendensűek érezhetik magukat fáradtabbnak, enerváltabbnak, szétszórtabbnak, hanem a világban is akadoznak az a jogi ügyek, a perek késedelmet szenvednek, nehezebben mennek a felvételik a vizsgák, mélyponton lehet a könyvkiadás, jogászoknak különösen nehéz időszakot jelenthet.

Milyen tranzitjaira érdemes figyelni?
Nappal együttállásba kerülve - kombuszta, égetett lesz mint minden más bolygó, de csak 4,5 foktól! (nem 8,5-től már mint a többiek!), A Nyilas és Halak Ascendensűek nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek ebben az időszakban, emiatt bepánikolhatnak és rossz döntéseket hozhatnak. Ajánlatos ilyenkor minden nagyobb aktivitástól tartózkodni, nem hozni fontosabb döntéseket, és nem pánikolni minden apróságon. Ilyenkor könnyebben is leéghetnek a napon a esetleg szó szerint megégethetik vagy leforrázhatják magukat. Legyenek óvatosabbak!
Holddal való fényszögeknél nagyon jó hangulat, optimizmus, humorkodás jellemző.
Merkúrral való fényszögeinél nagy beszélgetések vég nélküli monológok a jellemzőek (mivel a Jupiter mindent "felnagyít")
Vénusszal való pozitiv fényszögei: szerelmet, udvarlást, flörtölést hozhatnak. Szerencse érheti őket.
Marssal való fényszögei nagy aktivitást mutatnak, ha pozitiv a fényszög, Amennyiben negatív és a Jupiter nem a Kosban, Skorpióban vagy Bakban van éppen, akkor valószínüleg őt is lesújtja a Mars erőszakos hatása.
Szaturnusszal való fényszögei: mindenképp elvesznek az életkedvükből, komolyabbá, morcosabbá teheti a jupiteri embereket, kvadrát/oppoziciónál pedig lesújthatja, akár tönkre is teheti időlegesen (kivéve ha a Jupiter a Bak, Vízöntő vagy Mérleg jegyében jár).

Uránusszal különcebb, extravagánsabb, szabadságvágyóbb vonásokat vehet fel a Jupiter, és vigyázni kell az elhamarkodott döntésekkel!
Neptunusszal a fellegekbe szárnyalhat, idealizálhat, plátói szerelembe eshet. De akár be is csaphatják, ilyenkor fogékonyabbak erre a jupiteri emberek, mindent elhisznek mindenkinek, erre vigyázzanak!
Plútóval pedig elégedetlenség, mély változtatni vágyás, harciasság kap teret. Negatívan rögeszmésség jelentkezhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése