2018. május 5., szombat

Tranzitok a mindennapokban - Mars


A Marsról: akinek Kos vagy Skorpió Ascendense van, annak Mars már aránylag lassabb bolygó (kb.2 hónapot tölt egy jegyben).

Ha a Mars a Kosban vagy a Skorpióban vagy a Bakban jár, akkor elvileg a a marsikus születési uralkodós emberek jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.Ellenben legrosszabbul akkor érezhetik magukat, amikor a Mars a Bikában, Rákban, Mérlegben jár, hiszen ezekben a jegyekben romlásban van a Mars. 


A Mars egy meleg/száraz, vagyis férfias bolygó, akinek Mars a születési uralkodója, mindig egy picit férfiasabb vonásokat vesz fel. A Mars aktívbolygó, viszont a "kis szerencsétlenség" bolygója is. Vagyis ő maga, ha más bolygókkal kerül együttállásba, akár radix bolygóinkkal is, azokat negativabbá, erőtlenebbé, szerencsétlenebbé teheti.

Viszont ha retrográd az égen a Mars, akkor nemcsak a Kos és Skorpió  Ascendensűek érezhetik magukat fáradtabbnak, enerváltabbnak, szétszórtabbnak, hanem a világban is akadoznak az aktivitások, nehezebben érjük el céljainkat, sportolóknak különösen nehéz időszakot jelenthet.

Milyen tranzitjaira érdemes figyelni?

Nappal együttállásba kerülve - kombuszta, égetett lesz mint minden más bolygó, a Kos és a Skorpió  Ascendensűek nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek ebben az időszakban, emiatt bepánikolhatnak és rossz döntéseket hozhatnak. Ám mivel a többi bolygóval ellentétben a Mars erejét nem veszi el a Nap, ezért teljes elánnal csinálhatják ilyenkor a hülyeségeket! Ajánlatos ilyenkor minden nagyobb aktivitástól tartózkodni, nem hozni fontosabb döntéseket és nem pánikolni minden apróságon. Ilyenkor könnyebben i leérhetnek a napon a  esetleg szó szerint megégethetik vagy leforrázhatják magukat. Legyenek óvatosabbak! 

Holddal való fényszögeknél max.sértődékenység várható, mivel a Hold nem tud hatni a Marsra csak viszont.

Merkúrral való fényszögeinél gyakori a veszekedés, közlekedési kihágások, esetleg balesetek. Az emberek sokkal többet káromkodnak, nehezükre esik udvariasan, szó nélkül viselni mások hülyeségeit.

Vénusszal való pozitiv fényszögei: szerelmet, udvarlást, flörtölést hozhatnak. Kisebb szerencse érheti őket.

Jupiterrel való pozitiv fényszögei szerencsés, aktív időszakokat hozhatnak a Kos és Skorpió Ascendensűek számára, érdemes, legalább egy lottószelvényt venniük ilyenkor! 

Szaturnusszal való fényszögei: mindenképp elvesznek az életkedvükből, komolyabbá, morcosabbá teheti a marsi embereket, kvadrát, oppoziciónál pedig  lesújthatja, akár tönkre is teheti időlegesen (kivéve ha a Mars a Bak, Vízöntő vagy Mérleg jegyében jár). Viszont a Mars  ilyen szempontból vissza tudja adni a Szaturnusznak a pofonokat, ezekből nagy háborúságok születhetnek!

Uránusszal különcebb, extravagánsabb, szabadságvágyóbb vonásokat vehet fel a Mars, és vigyázni kell Marsi aktivitás és az Uránuszi hirtelenség kapkodáshoz vezethet, ami pedig balesethez. Különösen balesetveszélyes időszak!

Neptunusszal a fellegekbe szárnyalhat, idealizálhat, plátói szerelembe eshet, főleg ha nő.

Plútóval pedig elégedetlenség, mély változtatni vágyás, harciasság kap teret, ha szabadjára engedik erőszak, terror, bűnügyek is lehetnek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése