2018. május 13., vasárnap

Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 3.

SLEEPY HOLLOW

Sleepy Hollow egy amerikai természetfeletti / rendőri dráma televíziós sorozat. 
Premierje a Fox-on szeptember 16-án 2013-ban volt. A sorozat úgy tekinthető mint a "modern újramesélése" a a 1820-as novellának "Az Álmosvölgy legendájának" amelyet Washington Irving írt (és készült már mozifilm is belőle Johnny Deep főszereplésével).
A történet szerint a főhős, Ichabod Crane (Tom Mison) megvív a Halállal az amerikai polgárháborúban Washington tábornoksága alatt de ennek kemény ára van, 200 évre "tetszhalottá" válik varázslattal és a felesége (Katia Winter) aki boszorkány a Purgatóriumban marad. Moloch és az apokalipszis négy lovasa napjainkban éled fel Ichabod Crane-nel együtt aki egy rendőrnő, Mills hadnagy (Nicole Beharie) és annak testvére Jennifer (Lyndie Greenwood ), valamint az Orlando Jones alakította rendőrfőnök segítségével próbál beilleszkedni a modern világba, ami sok vicces helyzetet szül, miközben az apokalipszist is próbálják megakadályozni különféle misztikus ereklyék segítségével....


Ichabod Crane karaktere (és Tom Mison játéka) hihetetlenül jó,  de legalább annyira mint Johnny Deep alakítása a mozifilmben. Fergeteges, ahogy a 250 éves lemaradását próbálja behozni a modern világban és mindent megkritizál XVIII.sz-i szemszögből. 

A történetetet sikerült izgalmasan, misztikusan, sok érzelemmel és nem kevés humorral megragadni, ezért a 2. évaddal folytatódhatnak a kalandok immár a 2. apokaliptikus lovassal, Háborúval hadakozva...


Nagyon szerettem az első 2 évadát, erdekes volt, izgalmas es titokzatos. Ichabod botladozásai a XXI. században, eszméletlenül viccesek voltak. Es a hosszú haj nagyon jól állt neki. Abbyvel összenőttek, aranyosak voltak. És a többiek is körülöttük, főleg Jenny és a szőke kincsvadásza. 
Sajnos ebből a 4.évadra alig maradt valami. A fő hiány persze Abby, akiről nem tudni miért lépett ki a színésznő, de nélküle nem ugyanolyan. Ichabod levágatta a haját (kár!), a székhelyüket áttették Sleepy Hollow-ból Washingtonba, és szinte teljesen más emberek szerveződtek a főszereplő köré. Hiányzanak a XVIII. és XXI. századot összehasonlító poénok, hiányoznak az eddigi szereplők, és a titokzatos esetek. Már szinte teljesen elment a sorozat afelé, hogy a fő vonalat kövesse csak, ami viszont kicsit erőltetett. Mindesetre akkor is újranézős sorozat, főleg az eleje! :)
(Sajnos egyelőre csak a  FOX tévén  elérhető, vagy csak online felületeken magyar feliratozással)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése