2018. április 17., kedd

Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 2.

LUCIFER


"Kezdetben...


Lucifert, mint angyalt kiűzték a Mennyekből és arra ítélték, hogy örökkön-örökké a Poklon uralkodjon. 


Amíg úgy nem döntött, hogy szabadságra megy..."


Lucifer, megcsömörlötten pokoli életétől ellátogat Los Angeles-be, hogy segítse az emberiséget tapasztalataival és telepatikus képességeivel. Egy nightclubot vesz magának a LUX-ot, és ott találkozik Decker nyomozónővel, akihez csatlakozva a rendőrség munkáját segíti. Lucifer minden emberből képes előcsalogatni legmélyebb vágyait, ami megkönnyíti a nyomozást és sok érdekes helyzetet is előidéz a közös munka folyamán...A misztikus, humoros sorozat rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott világszerte.


 Bevallom, előítéleteim voltak a sorozattal szemben, hogy csak szépfiúk és széplányok lesznek benne, ehhez képest bekebelezett: pimasz, misztikus, hiteles karakterekkel.

Lucifer Morningstar, aki szó szerint maga az Ördög, úgy dönt, hogy otthagyja a Poklot és hosszabb szabadságot vesz ki, és ironikus módon az „Angyalok városába”, azaz Los Angelesbe megy, ahol egy jól menő éjszakai klubot vezet. Valójában Lucifer is angyal volt eredetileg, a földön azonban a szárnyait saját maga eltávolította a testéről, és titokban egy konténerben tárolja őket.
Az első részben egy gyilkosság kapcsán, amiben Lucifer egy korábbi pártfogoltját, egy fiatal énekesnőt egy bérgyilkos megöli, összefut Chloe Decker nyomozónővel,Lucifert érdekelni kezdi Chloe Decker munkája, mivel neki mint rendőrnek a bűnösök felkutatása és megbüntetése a feladata (Lucifer pokolbeli munkájához hasonlóan), továbbá a nyomozónő nem reagál Lucifer csábos mosolyára, aminek senki más nem tud ellenállni (sem nők, sem férfiak), és elmondják neki titkos gondolataikat, vágyaikat. Ezek a plusz információk sokat segítenek a későbbi nyomozásoknál, ezt a nyomozónő is kénytelen elismerni.
Lucifert sokkolja mikor rájön, hogy Chloe Decker nem véletlenül került az útjába, mivel egy korábban meddő házaspár gyermekeként született. 


Tom Ellis brillírozik Lucifer szerepében. A magas, karcsú, feketehajú, sármos figura behízelgő mosolyával és hangjával (no és az eredetiben az angol akcentusával!) mindenkit levesz a lábáról (de  legalábbis megőrjít). Bár tökéletes iskolapéldája a nárcisztikus személyiségnek, lassan-lassan elkezd törődni a körülötte levőkkel, megbarátkozik az emberekkel és maga is egyre jobban emberiesedik. 
Lucifer ugyanis eleinte halhatatlan, például a pisztolygolyók csak apró kellemetlenséget jelentenek neki, később azonban rájön, hogy Chloe közelében ő is halandó, például vérezni kezd a lőtt sebe és fájdalmat is érez.

A Történetben feltűnik még Chloe-n (Lauren German) kívül annak családja (koraérett csemetéje Trixie (Scarlett Estevez), volt férje Dan (Kevin Alejandro), és kelekótya színésznő anyja, Debbie), és munkatársai pl. a túl lelkesen ölelgetős Ella (Aimee Garcia).


 Lucifer oldaláról pedig jönnek a természetfelettiek: a testvére Amenadiel (D.B.Woodside) és Uriel angyalok, a testőre Maze, a bérgyilkos démoni csaposlány (Lesley-Ann Brandt), és az anyja a Mindenség Úrnője (egy ügyvédnő testében - Tricia Helfer). Később feltűnik még Káin (a Smallville-ből ismerős  Tom Welling) és Ábel is.
És aki mindezekkel mindkét oldalról tisztában van: Linda Martin (Rachael Harris), Lucifer pszichoteraputája - mert Los Angelesben még a z Ördög is terápiára jár! :)

A sztori alapötletének eredeti ihletője Neil Gaiman Sandman-képregénysorozatának Lucifere (kivéve, hogy az ott szőke). Sajnos a sorozatot egyelőre a 3.évadánál elkaszálták bár nem tűnt, úgy, hogy leült volna, a sziporkázó párbeszédek, jellem-és helyzetkomikumok sokszor megremegtették a rekeszizmainkat, és a karakterek elvitték hátukon az egészet, miközben mindig akadt egy-egy eset, amit ki kell nyomozni (és amelyek Lucifert mindig az épp aktuális saját problémáira emlékezteték), és persze Chloé-ék még végig nem tudtak az egész természetfeletti bagázsról, habár Chloé egy ideig együtt is lakott Maze-zel, és  Káinnal is randizott....


Szóval lényeg az, hogy angyalos-ördögös, misztikus, fantasy-s sorozat és mindenkinek ajánlom, aki ki tud azzal békülni, hogy pont a nagy leleplezésnél ért egyelőre véget az egész…. Tom Ellis brillírozik Lucifer szerepében a többi karakter is nagyon jópofa, és ami különösképpen értékes benne, a sok-sok humoros beszólás. 
Mindenképp újranézős sorozat!


Legújabb fejlemény: a Netflix átvette a sorozatot és már készül a 4.évad! Reméljük a legjobbakat! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése