2018. április 23., hétfő

A PLÚTÓ RETROGRÁDBA FORDUL


(ápr.23-okt.4.)
A retrográd, azaz épp hátráló mozgást végző bolygókat az asztrológia sújtott bolygóknak tartja, mert nem tudják teljes mértékben hozni igazi minőségüket, analógiáikat. Gyakran mégis ekkor váltanak ki életeseményeket, a Plútó esetében olyanokat, amelyek gyökeresen megváltoztathatják az életünket.


Társadalmi szinten a Plútó a Bakban járva elsősorban anyagi világunkban akar rendet tenni, hogy saját sorsunkban hol hoz változást, az egyéni horoszkópunk függvénye. Lassú járású bolygóként igazából nem sok fokot jár be ezalatt a pár hónap alatt visszafelé sem: 21 fokról a 18 fokig megy csak vissza. Igazából azokra hat, akiknek ezeken a fokokon van bolygóik egyéb jegyekben. Kellemesebben hathat a Bika, Szűz, Skorpió, Halak jegyekben álló bolygókra, kellemetlenebbül a Kos, Rák, Ikrek, Oroszlán és Mérleg jegyekben állókra.
Ez utóbbiak valószínűleg úgy érzik, a szokásosnál kevésbé tudják érvényesíteni akaratukat, hangot adni nemtetszésüknek és azt tapasztalják, hogy az ellenőrzés kicsúszik a kezükből. Ennek hatására kedvező esetben türelmesebbé válnak, bízva benne, hogy az idő nekik dolgozik hajlandók kivárni, kedvezőtlenebb forgatókönyvek esetén azonban még dühödtebben próbálkoznak, rögeszmésen ragaszkodnak ahhoz, hogy érvényesítsék akaratukat és így persze hibát hibára halmoznak.
Hiszen mindennemű Plútó tranzit arra kényszerít bennünket, hogy elengedjük mindent, ami elavult, aktualitását vesztette életünkben. A Plútó tolatásának tranzitjai alatt kénytelenek vagyunk megválni bizonyos magatartásformáktól, gondolkodási sémáktól vagy kommunikációs mintázatoktól, biztonsági igényektől. Egyfajta belső nagytakarításra kell sort kerítenünk.
A Plútó retrográd mozgásának időszakai jó alkalmat adnak arra, hogy nagyobb kontrollra tegyünk szert személyes életünk fölött.
Ilyenkor sokan kezdenek bele valamilyen regenerációs tevékenységbe. Különféle módszereket találnak a belső megtisztulásra; méregtelenítő diétákba kezdenek, különféle keleti technikákat tanulnak, amelyek révén közelebb kerülnek belső központjukhoz és intenzív lelki átalakulásokon mennek keresztül.
A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége is van. Kötelező módon újra - találkozik előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. Tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni. Sokszor úgy érzi, el van vesződve, és hosszú ideig kell magányosan élnie. Mindezeknek meg kell történniük a spirituális fejlődés érdekében. A karmikus hibák most az életbe beépített akadályok, de ennek is vége lesz egyszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése