Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 1. - ODAÁT (SUPERNATURAL)

Az egyik legkedvencebb sorozatom immár a 14.évaddal fut. Egy sorozat, ami visszatekintve szimpla szörnygyilkolós sorozatnak indult ám mára már a különböző, de főleg keresztény mitológiát alapjaiban felforgató (időnként keményen önirónikus) mű lett.
Angyalok, démonok, ősi öregek Lovecraftól, pokol, menny, purgatórium, vámpirok, vérfarkasok, szellemek, egyéb kreatúrák, Isten és a testvére, a Halál halála, minden belefér mégse bontja meg a koherens egészet, mivel a középpontban mindig is a család, a testvérek és az érzelmek maradtak.
Tizenhárom évad óta nagy fan vagyok, rajongói honlapot  is vezetek egyik barátnőmmel.



Az Odaát 2005. szeptember 13-án debütált a The WB Television Networkön, s a második évadtól a The CW műsorán szerepel. Igaz itthon a sorozatnak még csak a 9. évadát adják, míg az USA-ban már a 13. fog lassan véget érni majd.

A sorozat két fivért követ nyomon, Dean (Jensen Ackles) és Sam Winchestert (Jared Padalecki), akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók.


A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk (Jeffrey Dean Morgan), aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait. A sorozat az évadok folyamán kibővült a pokolba, a purgatóriumba és a mennyekbe tett utazásokkal, Apokaliszissel és egyéb világvége vizókkal és mostanra teljesen saját, egyéni mitológiát alkotott és mítikussá nőtte ki magát.



És az idők folyamán a kis csapat kibővült nemcsak a fiúk mentorával a szakállas, morgós bölcs Bobbyval (Jim Beaver), a prófétákkal (Rob Benedict és Osric Chau), hanem a Menny legjóképűbb angyalával Castiellel (Misha Collins) vagy a salesman-beütésű, keresztúti démonból pokol királyává avanzsált Crowley-val (Mark A. Sheppard) és még egy csomó más hol félelmetes, hol vicces és szerethető karakterrel.
Bár némelyeknek kicsit ijesztő lehet némely epizódja, mégis nem ez a cél. A cél, hogy a családot éltesse, legyen akár vérszerinti, akár választott, a testvéri kötelékeket, és a világ megmentésén munkálkodjunk.
Ahogy a szlogenjük is mondja:

"Embereket menteni 
irtani a gonoszt
- a családi vállalkozás."

Továbbiak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése