SZINASZTRIA - Fényszögek kiegészítés

Az Ascendensre eső fényszögek, azok is nagyon fontosak lehetnek, de főleg az együttállások és igazából én most erről szeretnék beszélni. Az egyik fél Ascendense együttáll a másik bolygójával és aztán ez kisebb mértékben igaz, amennyiben az a bolygó csak fényszöget vet rá és nem áll együtt az Ascendenssel.




Mi van, hogy ha rajta áll a Nap az Ascendensünkön? Ha mi nők vagyunk és egy férfi Napja áll az Ascendensünkön, nagy valószínűséggel tetszeni fog nekünk az a férfi, mint férfi. Nem a férfiassága, hanem úgy az egész személyisége megragadó lesz, vagy egyszerűen csak tetszeni fog, esztétikusnak találjuk, mert azért a Nap is a férfi princípium egyik megjelenítése. Mindenképpen szimpatikus lesz. Fordított esetben azért nem ez áll fönt, de valószínű a szimpátia ott is megjelenik. Mármint hogyha férfié az Ascendens.




Mi van, hogyha a Hold áll rajta? Akkor mindenképpen egyfajta segítőkészséget érzékelünk a másik felől, ez a gondoskodó anyai segítőkészség. Az ilyen embertől nyugodtan kérhetünk kisebb-nagyobb szívességeket, valószínű, hogy ugrani fog nekünk és mindent megcsinál. Férfi képletben a Hold áll az Ascendensen, akkor elvileg a feleség képet jelképezi, tetszhet ugyanannyira, mint nő, mint a Nap fordított esetben egy hölgy Ascendensén.
Mi van akkor, hogyha a Merkúr áll a másiknak az Ascendensén? Valószínűleg egy szellemi kapcsolatot jelez, sok beszéddel, azzal „kábítja” a másikat a Merkúr tulajdonosa és az ragadja meg az Ascendenst, hogy mennyire jól tud a másik beszélni, mennyire szépen, mennyire bőbeszédűen, mindenképpen a kommunikációval tudja meghódítani és hódítja is meg és azt fogja benne csodálni.

Mi van, ha a Vénusz áll ott? Ez egy érdekes kérdés, ezt bővebben már tárgyaltuk. Nem láttam, hogy az egy nagy szerelem lenne, igaz a Vénusz az nagyon meg tudja szeretni az Ascendenst. Mert mindig a bolygó az aktívabb fél, erre vigyázzunk, a tengely az passzívan „eltűri” jó értelemben a bolygó aktivitását, hogy közeledjen felé. A Vénusz az lágy, kedves, nőies, szépen közeledik. Ha ez egy nő és egy férfi Ascendensén áll, ott lehet nagy szerelem, mert akkor a Vénusz a férfinak az abszolút nőt megtestesíti, a nőiesség esszenciáját. Ha viszont egy nőnek az Ascendensén áll a férfi Vénusza, akkor azt a férfit lehet, hogy észre sem veszi, férfiként biztos nem. Hiába udvarol neki, hiába kedves, de egy férfitől nem azt várjuk azért, ha igazi nők vagyunk, hogy papucsként ugráljon körülöttünk az elején, hanem hogy mutassa meg, hogy milyen férfi. És ezt ezek a Vénuszok nem tudják beváltani. Szépek, aranyosak, kedvesek és ennyiben marad a dolog.

Ha a Mars áll az Ascendensen az is érdekes. Ha a hölgynek áll a férfi Marsa az Ascendensén, az biztos, hogy nagyon férfiasnak találja. Biztos, hogy megmozgatja szexuálisan, kivívja a tetszését, mindenképpen, ez le se tagadható, még ha nem is találkoznak, akkor is, nem feltétlenül kell fizikai közelség, elég ha látja. Ha fordítva áll, akkor hölgy a Mars. Mindenképpen vonzódni fog hozzá. Csak kérdés, miután a Mars az aktív bolygó abban az esetben, ha a Mars a hölgy, akkor nem a hölgy fog-e inkább kezdeményezni. Nem biztos, hogy ezek annyira hosszú távúak lesznek, de szexuálisan mindenképpen felajzó állás lehet egyébként, jobban, mint a Vénusz az Ascendensen, az inkább érzelmi töltetű állás.

Ha Jupiter van az Ascendensen, az az abszolút elfogadás. Ilyenkor ez az agapé, ezt az isteni szeretetet érezzük a másik felöl, bármilyen megnyilvánulásunkat örömmel fogja fogadni és emiatt valószínűleg jól fogjuk magunkat vele érezni.

Mi van, ha Szaturnusz van az Ascendensen, ez megint érdekes, erről már volt szó. Elvileg nagy ragaszkodást adhat, tény és való. Itt is a Szaturnusz az, aki kezdeményez, vagy az, aki gondol valamit egyáltalán a kapcsolatról. Ő az, aki akarja azt a kapcsolatot, és bár az elején lehet, hogy vonzó lesz a Szaturnusznak ez a földies ragaszkodása, valószínű, hogy későbbiekben bizonyos eseteket kivéve azért egy kicsit megterhelő lehet egy Szaturnusz az Ascendensen. 



Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése