Az egészség asztrológiai szemlélete

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon mit akarhat, mit tudhat az asztrológia mondani az egészségről, orvoslásról, gyógyításról. Nos, az asztrológia olyan általános gondolati /filozófiai/pszichológiai rendszer, amely immár évezredek óta a világ minden jelenségéről tud valamit
mondani a hozzáfordulóknak. Válaszolni tud olyan kérdésekre, amelyre hétköznapi szinten nem kapunk választ.

Mindannyian részesei vagyunk egy tervnek és ezt a tervet teljesítjük az életünkkel többé-kevésbé, olykor rengeteg kerülővel, zsákutcával. A betegségek értelmezése nem más, mint az árnyékunkkal végzett munka és ezért gyakran kellemetlen. Annyira, hogy ha egy értelmezés találó, akkor arra általában spontán elutasítással reagálunk, ha viszont egy értelmezés első hallásra kellemes, akkor biztos nem helyes vagy nem elég mély.


De ha szembe merünk nézni a kellemetlennel is, mindez az önmegismerés és önmegvalósítás útjává válhat. A polaritások világában való lét szükségképpen tele van hibákkal és arra szolgál, hogy megtaláljuk az egységhez visszavezető utat. Ezért ne felejtsük el, hogy minden hiba, minden egyes kórkép a tökéletességhez  hiányzó elemekre világít rá és ezzel esélyt ad a fejlődésre. És nem is mások betegségeinek, hanem a sajátjainknak az értelmezése jelenti a tulajdonképpeni esélyt. Ezt viszont megnehezíti a szubjektivitás, hogy az ember meglehetősen vak, ha saját magára néz.
A kivetítés, projekció problematikája az a hajlam, hogy minden kellemetlen és nehéz dolgot kívülre helyezünk, és ott dolgozzuk fel, ill. küzdünk meg vele, és ez a kórképek értelmezésének munkáját is 
hátráltatja. 


Ha a barátainkról és ismerőseinkről van szó, akkor úgy találjuk a tünetek értelmezése teljesen helyénvaló és jellemző. Ha viszont a saját tüneteinkről van szó, sokszor  egy nagy "de..." kerül a mondat  elejére. Hirtelen csődöt mond az, ami a partnerünk vagy családtagunk esetében működött.
Az egészség lelki eredetű is - ez ma már közhelyszámba megy. De azért abban se hiszek, hogy minden csak a lélekből ered. Ez az, amit nem tanítanak az iskolákban, hogy a test és a lélek hogyan legyen
egységben. Amihez ugyanúgy hozzátartozik az egészséges test, a testmozgás mibenléte fontossága és milyensége, mint a táplálkozás vagy az élvezeti szerek használatának és kárának ismertetése. Ezek után jöhetne a lelki  egészség módszertana a meditáció, koncentrációs gyakorlatok, légző gyakorlatok, különböző (ön)terápiás módszerek megismerése. Mert az emberek kikerülnek az iskolából és néhány év,maximum egy évtized alatt tönkreteszik a testüket/lelküket. És aztán jönnek az egyre költségesebb orvosi megoldások.

A holisztikus gyógyítás, mely az embert egészében orvosolja, valamikor alternatívnak, mi több kuruzslásnak számított, ám ezek a gyógyító eljárások ma már elfogadottakká váltak a közvélekedés 
számára is. Az  akupunktúra, a jóga, a masszázsterápia, a kiropraktikai kezelés vagy éppen a kineziológia, csak néhány ezek közül a gyógymódok közül. Bár  még mindig sokan úgy vélik, hogy ezek a gyógyítási módszerek forradalmian újak, valójában a legtöbb ősikultúra kereste az egészséges élet megvalósításának lehetőségét és alkalmazott bizonyos természetes  gyógymódokat a betegségek kezelésére és a fájdalmak csillapítására.



A holisztikus gyógyítást gyakorlók szerint a jó egészség megőrzésének kulcsa az immunrendszer, a test védekező mechanizmusának erősítésében rejlik, vagyis meg kell előznünk, hogy a szellemi, érzelmi és fizikai terhelés annyira legyengítse testünket, hogy a vírusok, baktériumok és más betolakodók megtámadhassák. Az érzelmi szorongás, fáradtság és levertség, kimerítik a betegséggel valóküzdelemhez szükséges energiát.
A betegség a test üzenete számunkra, hogy az immunrendszer legyengült és pihenésre van szüksége, hogy új energiákkal töltődjön fel. A holisztikus gyógyítás képes visszaállítani az egészséget és 
megőrizni a betegséget. Az orvostudománnyal szemben a tüneteket ezoterikusan pozitívan értékeljük. Nem ellene, ha nem vele, a tünettel kötünk szövetséget a gyógyító folyamatban. Így ismerhetjük fel, hogy mi az, ami a betegnek hiányzik, és amire a tünetei figyelmeztetik. Így abban is segítségünkre lehet egy tünet, egy betegség, hogy általa tökéletesebb és egészségesebb ember váljék belőlünk.

Ha megtudjuk mely testrészeink a gyengébbek vagy hajlamosabbak a betegségekre, kideríthetjük azt is, hogy erősíthetjük meg- e szerveinket bizonyos,  pszichikai viselkedésmódosító technikák segítségével, ill. az asztrológiai analógiák mentén. Ezek a módszerek megelőzhetik a bajokat. 
Ha felbecsüljük saját gyengeségeinket, erősségeinket és betegséghajlamainkat, tudhatjuk kell-e változtatni életvitelünkön és hogyan.



Az asztrológia, gyakorlati segítséget is nyújthat ezekben a kérdésekben. Ha látjuk, hogy hajlamosak vagyunk valamire, akkor is az energetikai/ezoterikus részét érdemes először megvizsgálni: agykontroll, reiki, pránanadi, esetleg angyalok, meditáció stb., a nem anyagi dolgok, energetikai kezelések, mivel amennyiben ezek által mi vagy egy segítőnk el tudja mulasztani a betegséget akkor minden rendben van a szellem és lélek szintjén. Ha ezek a dolgok már nem tudnak segíteni, akkor érdemes csak az allopátiás gyógyítás irányába vizsgálódni (vitaminok gyógyszerek). Meg kell találni azokat a szereket
/módszereket, amelyek vagy a szervezetet erősítik fel vagy úgy használnak, hogy közben azért nem ártanak a szervezetnek és végül a gyógyszerekkel  az immunrendszer győzni tud.
Ha végre kikászálódunk a betegségből, érdemes azért rákérdezni várható-e, hogy visszatér. Ha nem, nyertünk, ha igen akkor számítani tudunk rá és immár a fentiek fényében megelőző testi/lelki intézkedéseket tudunk tenni.

Kálmán Eszter

Read more: http://ezohirnok.hupont.hu/229/2014-augusztusi-irasok-egeszseg-temaban#ixzz4A87HLo1D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése