Nyaralási tanácsadó az asztrológiai elemek szerint 2.

Mindannyiunknak táplálnunk kell a saját energiamezőnket. Ha ugyanis elhanyagoljuk a Nap-jegyű alapvető energiánk (de ugyanígy a többi bolygóhoz és az Ascendenshez kapcsolódó elemekkel megjelölt energiák) újratöltését, akkor azon kapjuk magunkat, hogy egyre kimerültebbé, kikezdhetőbbekké, valamint testi és a lelki zavarok által egyre sebezhetőbbekké válunk. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy önmagunk feltöltését olyan tevékenységek gyakorlásával végezhetjük, amelyek előidézik ezt a feltöltődést.
Hasznát vehetjük ha kontaktust tartunk fenn a Nap-jegyünkhöz kapcsolódó elemmel és akkor visszafiatalodással, regenerálódással védhetjük ki az élet kihívásainak romboló hatását.

TŰZ eleműek (Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz-jegyűeknek is szükségük van más tűz-jegyű emberekkel való érintkezésre, továbbá előremutató, vonzó célokra vagy pedig olyan munkára amely fizikailag aktív és megerőltető.
A tűz-jegyűeknek az kell, hogy a szabad ég alatt legyenek a napsütésben, hogy magukba szívhassák a Napból sugárzó tüzet. Arra is szükségük van, hogy fizikai tevékenységet végezzenek, hogy legyen mivel lecsapolniuk tüzes energiájukat. Ha egy tűz -jegyűnek hosszú ideig bezártságban kell maradnia vagy ha sokáig nem jut megerőltető mozgáshoz, előbb-utóbb a halálán lesz - legalábbis úgy érzi, hogy minden életereje elfolyik.


Friss példa erre egy Nyilas jegyű ismerősöm, akinek munkája folytán (tévés szerkesztő) sokszor napi 3 forgatásra is mennie kell, vagy hetente 2-3x vidékre, ill. külföldre jár forgatni, mégis a mi neki a kikapcsolódás? nem ám, mint egy föld vagy víz-jegyűnek, akinek először ki kéne otthon nyugiban pihennie ezt a sok érzelmi , pszichikai stresszt, amit ez a munka okoz, hanem amint tud, elutazik külföldre, most éppen Dél-Franciaországba a tengerpartot járja végig, utána megy át Hollandiába,és ezzel piheni ki magát!
Ez az oka annak, hogy ha valamilyen betegség vagy baleset egy tűz-jegyűt hosszabb időre ágyhoz köt, akkor az gyakran súlyos pszichológiai következményekkel jár ránézve. Sokszor tapasztalható, hogy a tűz-jegyűek akkor vannak energiájuk teljében, amikor a nap magasan jár, sötétedés után, viszont egyszerűen nem tudnak mit kezdeni magukkal.
Viszont a a tűz-energia alkalmas arra, hogy a nyári hónapokban felhalmozzák és csak később a hidegek beköszöntével használják fel.
Nyaralási tippek tűz-jegyűeknek:
általában ajánlott az előbbiek szerint ha sokat vannak szabad levegőn és napon és jegytől függően izzasztó fizikai tevékenységeket folytatnak.
A Kosoknak mindenképp valami szabad ég alatt végzett sportos tevékenységgel egybekötött nyaralás ajánlott. Az Oroszlánoknak elég egy lusta napozós nyaralás, a Nyilasok pedig jól teszik ha változatos, utazgatós programsorozatot állítanak össze maguknak.

Gyerekeknek ideális valamilyen sporttábor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése