SZINASZTRIA - A Vénusz, mint a szerelem bolygója




A Vénusz a szerelem Istennője, így a róla elnevezett bolygó bizonyos fokig meghatározza egy másik emberhez való vonzódásunkat is. És bár elsősorban nőiességéről híres, nők és férfiak egyaránt reagálnak a hatására. Személyes horoszkópunk, Vénusz fényszögei megmutatják, mennyire vagyunk erotikusak, mennyire vagyunk szerelmes típusok, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani, vagy hogyan és milyen szerelmi kapcsolatokban találjuk meg magunkat általában. 

Több típus is vonatkozhat ránk, attól függően, hogy horoszkópunkban a Vénusz hány bolygótól kap fényszöget. Természetesen minél pontosabb egy fényszög, annál erősebb a hatása, de a bolygó kozmikus és egyéb helyzetét is meg kell hozzá vizsgálni. Asztrológus segítségét érdemes kérni, aki tanácsot tud adni abban, hogyan tegyük könnyebbé a Vénuszi energiák megélését, illetve azt, hogy mit kell tanulnunk a szerelem, a szexualitás és a szeretet minél mélyebb és örömtelibb megtapasztalásához.




Nézzük akkor a Vénusznak a fényszögeit egy adott horoszkópon belül. Mi van, hogyha a Vénuszom a Napommal van fényszög kapcsolatban? Akkor a tökéletest keresem. Önmagunk kiegészítését keressük a másik személyben. A férfi- ő a Nap- a vonzó és szép Vénusz lányt keresi, a nő pedig az ideális férfit. Ez a vágy könnyen életcéllá is válhat. Egész életében a tökéletes kapcsolatot keresi az ilyen ember és a probléma abban rejlik, hogy minden létrejövő kapcsolat véget vet a keresésnek. Egy idő után pedig hiányzik a változatosság, a tökéletesség és a kiegészülés iránti vágyat az ember egyetlen kapcsolatban sem képes megtalálni, ezért aztán hamar kiábrándul.

Ha a Hold a Vénusszal van fényszögben egy képletben, az a gondoskodó szeretet keresését jelenti. Örök dilemmája az ilyen embernek, hogy hogyan legyen egyszerre gondoskodó anya, feleség és erotikus, fiatal szexistennő az ágyban, vagy hogyan találjon ilyet, ha férfi. Az ilyen kapcsolódással rendelkező férfiak olyan nőt keresnek, akiben a két nőtípus egyszerre megvan: a gondoskodó feleség és a szexi, mindig vonzó lány. Általában nehéz egy személyben megtalálniuk.
Ha a Vénusz a Merkúrral kapcsolódik egy radix horoszkópban, az előnyös kapcsolatokat hoz. „Értelem és érzelem” - Jane Austen szerint- könnyen teremt kapcsolatot, de meglehetősen számító tud lenni. A szexnek és a szerelemnek a kedvtelésen kívül több előnnyel, például üzletivel is kell járnia.




ELŐRENDELÉS: kerdoastrologia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése