SZINASZTRIA - A BOLYGÓK SZEREPE A SZINASZTRIÁBAN

A két horoszkópot mintegy egymásra tesszük, vagyis az egyik képlet külső körén tüntetjük fel a partner bolygóit és házcsúcsait, ezt láthattuk a példákon. Melyik elemeknek illetve bolygóknak van fontos szerepe a szinasztriában és mit jelképeznek, ez a kiegészítő anyag lényege.




Az Ascendens szerepe a szinasztriában

Az Ascendens az egyik legfontosabb képlet elem, ugyanis a külső megjelenés, stílus meglehetősen fontos a megismerkedés kezdetén. nem mindegy, hogy egy Vénusz trigonnal tetszést tartunk, vagy egy Mars kvadrátnak köszönhetően esetleg rögtön összeveszünk. A legjelentősebbek a születési uralkodóval, Nappal, Holddal alkotott fényszögei az Ascendensnek. Mármint a másik ember születési uralkodójával, Napjával, Holdjával alkotott fényszögei. Oppozíció esetén erős érdeklődést, feszültséggel, mert akkor, a a Descendensen van a másik bolygója. Kvadrátnál viszont az Ascendens tulajdonosa nem szimpatikus, ez egy ellenérzésekkel kísért kapcsolat. Például volt olyan ismerősöm, akinek Nap Ascendens kvadrátja volt egy férfival és mindig érezte, hogy valahogy nem tetszik ő annak a pasinak. Rossz fényszögeknél az Ascendens tulajdonosa látja a kárát a kapcsolatnak.



A Mars és a Vénusz a szerelemmel, szexualitással kapcsolatos bolygók és az Ascendenshez való fényszögeik által az Ascendens tulajdonosának megnyilvánulásai ébresztenek érdeklődést, de ebben az esetben főként szexuális érdeklődést. A többiről beszéltünk.
A következő az MC, és az égitestek. Hatásaiban nagyon hasonlít az Ascendenshez, de mindig bekapcsolja a célokkal és az egzisztenciával kapcsolatos dolgokat. Fényszögei ugyanúgy kiválthatnak tetszést, érdeklődést, de itt már a pozíció is csábító lehet, az egyiknek az egzisztenciája vagy elért státusza, stb. Vagy együtt építenek házat, együtt kezdenek vállalkozásba.
Az IC, mint az MC-nek az oppozíciója az ég mélye az Imum Coeli, az MC az meg a Medium Coeli az ég teteje. A családi körülményeket, otthont jelzi elsősorban, de fontos az egzisztencia szempontjából is. A vele együtt álló bolygó bármilyen jó, szemben áll az MC-vel. Erre mondtam, hogy ilyenkor lehet az, hogy odaköltözik a másikhoz, tulajdonképpen házat keres magának, lakást, lakhatást. Vagy éppen hazát, vannak népházasságok, ott például az IC erőteljesen szerepet játszhat.
Nézzük akkor a bolygókat. Most csak úgy külön-külön, hogy milyen szerepük van a szinasztriában....

----------------------

A KÖNYVEIM FACEBOOK OLDALA: https://www.facebook.com/adastrakonyvek/
ELŐRENDELÉS: kerdoastrologia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése