Részletek a könyvemből 7. -JÓTEVŐK ÉS KÁRTEVŐK A KÉPLETBEN


Még van egy fontos csoportosítás, ami lehet, hogy ellentmondásos lesz számotokra, főleg aki már modern asztrológiával megismerkedett, de nagyon érdemes lenne ezt most így befogadni, elfogadni, aztán majd meglátjátok, hogy használjátok-e, vagy nem. A régiek a bolygókat felosztották jótevő és kártevő planétákra is, ahogy már mondtam a jellemzéseknél is. Nem mindegyiket, összesen négyet osztottak fel így, magyarán a két jótevő planéta az a Jupiter és a Vénusz, mondtam, hogy a kis szerencse és nagy szerencse bolygója, de ma is használják ezt az elnevezést, Fortuna Minor és Fortuna Major a Vénusz és Jupiter. Illetve a két kártevő bolygó: a Mars és a Szaturnusz, az Infortuna Minor és az Infortuna Major.




Ez ellen nagyon szoktak tiltakozni, hogy kártevő bolygó, mert a modern asztrológiában úgy tartják, hogy mindenből ki lehet hozni a jót is. És egyébként ez így is van, csak nem azon az alapon, ahogy általában tanítják, hanem azon az alapon, hogy milyen méltósága van egy bolygónak. Ugyanis, ha egy kártevő bolygó magas méltóságban van, jó méltóságban áll, ő is hozhat jót, szó se róla. Egy jótevő, ha nem áll jól, pedig ugyan nem fog rosszat okozni ugyan, de lehet, hogy nem hozza azt az elvárt jót, amit szeretnénk. Miért nem, illetve hogy miért olyan fontos ez?




Egy példát hoznék, nagyon érdekes pont így egymás mellé párhuzamosan téve: van két ismerősöm, akik tulajdonképpen, ha azt nézzük egészen hasonló életindíttatással indítottak. A lényeg az, hogy két férfiről van szó, ma már meglett férfiak, negyven-ötven év körüliek. Mind a kettő az édesanyjával nevelkedett, apuka korán elhagyta őket, szinte születés után. Az indíttatásuk mondhatni teljesen ugyanaz. Igen, de vegyük az egyiket: A-t, akinek úgy áll bizony a képlete (megpróbálom érzékeltetni), hogy a két kártevő, a Mars és a Szaturnusz mind a kettő kiemelt helyzetben van a képletében, úgymond előtérbe van tolva. Sarokházban van – ezt majd megbeszéljük később a házaknál – most maradjunk abban, hogy ők az erősek. És két jótevő az teljesen el van dugva a tizenkettes házba, így mintha beraknád a spájzba és rácsuknád az ajtót.

A másik ember, aki ugyanígy indult, neki pont fordítva van: a két jótevő bolygó, a Vénusz és a Jupiter magas méltóságban és kiemelt helyzetben van az ő képletében, míg a két kártevő az meg el van dugva sötét házakba, ott ő a kártevőkre csukta rá úgymond a kamra ajtót. Mire azt mondhatnád: Na és, ezt most már így nem szokták figyelembe venni az asztrológiában!

Ám nagyon érdekes, ha csak ennyit nézünk a két emberből, hogyan alakult az életük, abban mennyit számított, hogy az egyik a jótevőit tartja úgymond egy sötét házban, eldugott helyen és a kártevők, amik vígan parádézhatnak, a másik meg pont fordítva. Akinél a kártevők az erősebbek, végül is egy segédmunkás lett, világéletében nem jutott feljebb, alkoholista, párkapcsolata nincsen, teng-leng. Dolgozni dolgozik ez igaz, kemény fizikai munkát végez, ki is zsigereli magát, de például háza vagy lakása nem volt soha, albérletről-albérletre tengődik. Valamennyi ideig valahova befogadják, aztán megint tovább kell állnia. Szóval nem biztos, hogy annyira irigyeljük ezt az életmódot.



Míg a másik ember, akinek a jótevői vannak az előtérben,  művész lett ugyanezzel az életindíttatással, akit mindig mindenhol pártfogoltak, nagy családja van, több gyerekkel, budai lakásban élnek, autója van, bejárta szinte az egész világot a munkájából adódóan. Igaz, hogy nem mindig van rengeteg pénze, meg neki is vannak problémái, de igazából annyit dolgozik, amennyit akar és most is a családja szinte szó szerint eltartja, ha nem mennek olyan jól a dolgai.





Kérdés, hogy akkor most vajon melyik életet választanánk, illetve hogy milyen érdekes, hogy csak az, hogy a jótevők és a kártevők tudnak-e nagyobb befolyást gyakorolni az életre bizony nagyon meg tudják határozni a sorsunkat. A jótevő, ha jó, akkor jót tesz, a kártevő pedig a rosszat képviseli. Az soha nem fog olyan jót tenni. Erről szólt ez a kis példa.

Ez most csak egy példa volt, lehet, hogy hiszitek, lehet, hogy nem, de remélem, olyan emberek olvassák ezt, akik szeretnék ezt így elsajátítani, fogadjátok el hipotézis szintjén, hogy ez bizony megmutathatja egy embernek a sorsát többek között, úgyhogy ha van választási lehetőség, akkor érdemes a jobbat választani....

Megtalálsz a Facebookon is, ezt a könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése