Részletek a könyvemből 12. - A házak elemi felosztása

Többféleképpen lehet csoportosítani a házakat, de a legfontosabb kétféle csoportosítás, ami visszanyúlik a jegyek alap csoportosításához: az elemi és a dinamika szerinti csoportosítás. Nagyon fontos lesz, mert azokkal összevetve nagyon érdekes következtetésekre tudunk majd jutni egy-egy horoszkóp kapcsán. Nézzük akkor, hogy elemileg hogyan tudjuk a házakat csoportosítani.



Itt is vannak Tűz elemű házak, ezek az ún. életöröm házai, mégpedig az 1., az 5., és a 9. Miért? Az 1. az maga a személy, ahogy belép az életbe. Persze hogy az élethez, illetve az élet örömeihez tartozik a születés, az 5. ház maga a fizikai életörömök háza, evés, ivás, szex, stb., a 9. ház pedig a szellemi örömöknek a háza. Ez így a test-lélek-szellem kielégítésére szolgáló házak együttese. Akinek a Tűz házakban van sok bolygója, annak az életöröm, vagy az élet élvezetének a kihívásaival szembesül.



A Földies házak, a 2., a 6., a 10. ház, amik az anyaggal és a munkával vannak kapcsolatban. 2. ház az anyagiak, 6. ház a munkahely, a rutin, a szolgálat háza, a 10. ház az ambíció, karrier, munka háza. Akinek a Föld házakban van sok bolygója, az olyan sorsot vonz be, ahol neki az anyagi dolgokkal kell foglalkoznia, pénzügyekkel és az élet anyagi oldalával.
A Levegős házak azok, ahol valakikkel kapcsolatba kerülünk, a 3., a 7., a 11. ház. A 3. ház a szomszédság, a környezet, a testvérek háza, a 7. ház a párkapcsolat, ill. az idegenekkel történő társulások, a 11. ház pedig a barátok, közösségek háza. Ha valakinek a Levegős házakban van sok bolygója, azok nem a jellemvonásait jelölik, hanem sorsvetületek, az olyan helyzetekkel találkozik, ahol emberekkel kell kapcsolatba kerülnie, akár egyesével, akár tömegekkel.
Vannak a Víz házak, a fennmaradó 4., 8., 12. ház, amely az élet megpróbáltatásait jelzi, érdekes módon. Akiknek ezekben a házakban van a legtöbb bolygója, azokra sok megpróbáltatás vár az életben. Nem olyan könnyű az életük.
Hogy ez mikor kihívás vagy mikor természetes, itt kanyarodunk vissza a házak elemi felosztásához, hogy megnézzük, kinek milyen jegyben van sok bolygója, pld. ha vesszük Keanu Reeves képletét, amit elemzünk, akkor nála van, hogy a Föld és Víz hangsúlyos karakterileg és akkor meg kell nézni, hogy vajon a sorsa is követi-e ezt. Mert ha a sorsa is követi, mondjuk Föld és Víz házakban van, nemcsak Föld és Víz jegyekben, hanem ilyen házakban is van a legtöbb bolygója, akkor a sorsa harmonizál az ő karakterével, ki tudja magát élni. Az anyagias megnyilvánulásai olyan lehetőségekkel találkoznak, ahol pénzzel, vagy anyagi dolgokkal foglalkozhat, felépíthet valamit, vagy vállalkozhat, dolgozhat, míg a vizes jegyek segítenek elviselni az élet nagy megpróbáltatásait, amit reá mér a sors.
Ám ha ő Földes és Vizes jegyű, de pont ezekben a házakban egy bolygója sincs, akkor bizony ez azt jelenti, hogy azoknak az energiáknak, amik benne feszülnek, nincsen kifutási tere. Lehetne bármilyen jó üzletember, vagy jó üzleti vénája, egyszerűen nem kerülne olyan helyzetbe, ahol ezt kamatoztathatná. Vagy meglenne a lelki ereje, hogy nehézségeket az életben elviseljen, de az élet elkényezteti úgymond és semmilyen megpróbáltatás elé nem állítja. Viszont lehet, hogy ezzel szemben meg kap olyat – pld. most maradjunk Keanu Reeves-nél –, hogy teszem azt Föld és Víz hangsúlyos és ezzel szemben a Tűz-házakban van sok bolygója, köze nincs az ő karakteréhez, akkor ez bizony azt jelenti, hogy nemcsak, hogy az ő energiáinak nincs kifutási tere, de ráadásul állandóan olyan helyzetekbe kerül, ami neki kihívást jelent, nem jól érzi magát. A Föld- és Víz hangsúlyos házakban érezné jól magát, ha olyan sorsa lenne, de Tűz-házakban vannak a bolygói, magyarán egyszerűen csak élvezni kéne az életét, bulizni, jól érezni magát, kihasználni a testi-lelki-szellemi örömöket, amire ő nem képes, mert nincs benne Tűz elem. És ez tulajdonképpen, ha nem is szenvedés, de mindenképpen egy kihívás, egy feladat neki.
Vagy ugyanez, ha nincs Levegő jegyekben bolygója, viszont Levegős házakban van sok bolygója, akkor lépten-nyomon emberekkel kell foglalkoznia, ami neki nem lesz könnyű, amitől néha szenvedni is fog, vagy néha nem tudja, hogy kell megfogni a dolgokat, egy kihívás ez neki, átcsap a feje fölött és túl sokat kell dolgoznia azon, hogy ezt ő úgy-ahogy kezelni tudja. Remélem, ebből így érthető, hogy az elemi dominanciát és a házbeli elemi dominanciákat össze kell hasonlítani, hogy megnézzük, hogy mennyire lesz harmonikus az ő karaktere az ő sorsával.

A házak dinamikai felosztása (akcidentális erő)

Ugyanezt megnézhetjük dinamikailag is. Dinamikában megnéztük, hogy vannak kardinális jegyek, fix jegyek és változó jegyek. Ugyanez megvan a házakban is, ezt hívjuk akcidentális méltóságnak. Vannak a sarokházak, amik kicsit analógok a kardinális jegyekkel, nem ugyanazok, ne tévesszük össze, csak analóg a hatásában. Vannak a követő házak és vannak a hanyatló házak.
A sarokházak a legerősebbek, méghozzá abban a sorrendben, hogy 1., 10., 7. és 4. házak, az ide kerülő bolygók nagyon erősen hatnak, úgymond szem előtt vannak, most akár jóindulatú bolygók, akár rosszindulatúak, úgyhogy ez is nagyon sokat elárul, hogy valaki a kártevőit tartja úgymond a sarokházakban, vagy a jótevő bolygókat, melyik tud jobban érvényesülni.
A sarkalatos vagy sarokházaknál (1., 4., 7., 10. ház) a sors dinamikája érvényesül. A szülött mindenképp olyan helyzetekbe kerül, ahol szem előtt van, ahol a sors határozott, dinamikus lépések, megtételére, akár kezdeményezésre szólítja fel. Mindennapokban megnyilvánuló dolgokat jelöl. Fontos dolgokat bíznak rá, jelentősebb feladatokat. Siker, nyilvánosság, karrier, külvilág. Ugyanis, ha egy sarokházba kerül egy bolygó, akkor az azt jelenti, hogy 100%-san meg tud nyilvánulni.
Az a méltóság, amiről beszéltünk az előző fejezetben a bolygóknál, az esszenciális méltósága a bolygónak, az az ötféle méltóságot, (az uralom, az egzaltáció, a triplicitás, a terminus vagy az arculat), azt milyen százalékban tudja megvalósítani. Ha sarokházba kerül, akkor 100%-san, ha követő házba, akkor csak 50%-s-an, ha pedig hanyatló házba kerül, akkor csak 25%-an, de ez azt jelenti, hogy szinte semmi, egy hanyatló házas bolygó az soha nem ura a helyzetnek és ki kell várni a dolgokat, azzal cselekedni nem lehet.


Akinek sok a sarokházas bolygója, annak a sors azt hozza elébe, hogy kezdeményezni kelljen. A követő házakkal inkább kitartania kell, ez inkább középtávú dolog. A hanyatló házakban inkább a kivárásra lehet játszani, nagyon kezdeményezni nem tud, akinek sok hanyatló házas bolygója van, az inkább sodródó alkat, nem nagyon tud beleszólni abba, hogy mi történik vele, inkább csak reagál rá.

További részletek és

megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése