Szaturnusz retrográd a Halakban

 

Szaturnusz az idő ura, ha "visszafordul az idő", újra át kell vennünk néhány leckét, amihez komoly belső munkára, önvizsgálatra, fegyelemre van szükség. Érdemes a saját felelősségünket megvizsgálnunk egy-egy helyzetben és úgy általában is, végiggondolni céljainkat, hogy valóban jó úton járunk-e, biztos azt tesszük-e, ami a dolgunk.


Egy bolygó akkor retrográd egy horoszkópban, ha látszólag visszafelé mozog.


"Normális" esetben a bolygók direkt mozgást végeznek, azaz haladnak előre az Ekliptikán (a horoszkóp körábrán).



Rendszeresen előfordul azonban, hogy egy-egy bolygó úgy tűnik, mintha hátrafelé mozogna. Ez a valóságban természetesen nincs így, tehát olyan nem létezik, hogy a Szaturnusz megyeget a pályáján, majd egyszer csak megáll, és elindul az ellenkező irányba. A hátráló mozgása egy bolygónak csupán látszólagos, a Földről figyelve. A horoszkópban viszont azt fogjuk látni, hogy a Szaturnusz hátrafelé mozog a körábrán. Azt, hogy egy bolygó retrográd, a horoszkópban a bolygó jele mellé tett R betűvel jelezzük (az R betű szárát áthúzva). A Nap és a Hold még látszólag sem lehetnek retrográd mozgásúak.


Általánosságban elmondható, hogy ha egy bolygó retrográd, akkor károsodott, úgy is fogalmazhatunk, hogy sújtott. Megakasztja a dolgok rendes, "direkt" menetét. Csak bizonyos esetekben jelent jót a képletben.De mivel a Szaturnusz amúgyis egy "kártevő" rosszindulatú bolygó, még mindig jobb amikor jó méltóságban áll, mint mikor sérült lesz, mert retrográdba fordul - veszít ugyan az erejéből, de még rosszindulatóbb lesz.

A Szaturnusz retrográd (látszólagosan hátráló) mozgásban van, ami azt idézi elő, hogy olyan dolgok kerülnek ismét elő, amelyek a múltban már lezártnak tűntek.


Hogyan ismerhető fel a retrográd (hátráló) Szaturnusz hatását hétköznapi szinten?


Például hirtelen előtűnnek a rég elfeledett vagy épp pont nem elfeledett exek és bekavarnak az életünkbe.



Aztán pl. tudjuk, hogy ilyenkor nem szabad használt, régi dolgokat venni, mint használt autó, mert tuti legnagyobb hibája lesz, h. nem gyorsul, de amúgy se csinálunk most jó vásárt vele.

Szóval ebben a pár hónapban hanyagoljuk a bolhapiacokat, régiségkereskedéseket és aukciókat.

Viszont ha valami régi dolgot keresünk arra nagy esély van hogy most fogjuk megtalálni.



A Bak és Vízöntő Ascendensű emberek pedig készüljenek arra, hogy novemberig kevesebbet fognak bírni, fáradékonyabbak lesznek, szétszórtabbak, vacillálósabbak szóval bánjanak kíméletesen es megértően saját magukkal, és pihenjenek többet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése