Június köszöntése




A tavaszt követően, amely a vibráló élet rezdüléseivel és a növekedésre való összpontosítással telt, a nyár érkezése lehetővé teszi, hogy végre megpihenjünk, figyeljünk, és tudatosítsuk magunkban mindazt, amink van, és teljes mértékben élvezzük azt. Itt az ideje,hogy a tavaszi, "mi lenne ha" állapotából a nyár „itt és most" állapotába lépjünk.




Amikor júniusra gondolok, Frederic Leighton Lángoló június cimű varázslatos festménye jut eszembe. Egy lángoló narancssárga ruhába öltözött lány pihen rajta egy karosszékben összegömbölyödve. A látszólagos nyugalom ellenére érezhető ennek a hónapnak az ereje: az egyszerű létezés, a jelenlét, a nyitottság és a felfedezés szépsége.


Júniusban a gyógynövények elérik erejük csúcsát. Szinte minden növény esetében a balzsamidőszak - vagyis amikor a hatóanyagok koncentrációja a legnagyobb - a nyár, különösen a nyár közepe és a napforduló, a június 21-től 24-ig tartó időszak. A gyógynövényekhez hasonlóan mi is arra használjuk a nyarat, hogy valóra váltsuk a tavasszal elképzelt terveinket és szándékainkat. Ilyenkor újra felfedezzük kapcsolatunkat a fény mindennapi mágiájával, a tűz és a szerelem erejével.

A júniusi hold a tűz elemhez és magához a fényhez köt minket. A nappalok egyre hosszabbak, és van időnk kísérletezni az eddig tanultakkal próbálkozni és cselekedni. Ez a felfedezés időszaka. Kint akarunk lenni a szabadban, csábítanak az illatok, a virágok és a virágról virágra rebbenő pillangók. Ez a keresés és az új, feltérképezetlen dolgok iránti nyitottság ideje. Ez a hónap, melyet a nap és a meleg jellemez, azt sugallja, hogy hozzuk felszínre valódi lényünket a lelkünkkel és saját, egyedi kifejezőkészségünkkel együtt.



Még az éjszakák is világosabbak, bátran sétálhatunk este is. Az enyhe idő miatt ezek az esti séták varázslatos felfedezésekkel kecsegtetnek, néha szentjánosbogarak társaságában, amelyek a holdhoz hasonlóan arra emlékeztetnek, hogy a varázslat mindenütt körülvesz bennünket.

(Lattari: Holdfázisok)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése