Áprilisi telihold a Skorpióban

Ezt a teliholdat hívják Gyarapodó Holdnak, de Rügyhold és Rügyező fa Holdja néven is ismert. Az áprilisi telihold a növekvő és kinyíló dolgokhoz társul, mint amilyenek a nyíló virágok.

TELIHOLDKOR váltsd valóra a legegyszerűbb terveidet, és ha vannak befejezésre váró tevékenységeid, akkor fejezd be őket, kihasználva az áprilisi hold energiáját, amely produktívvá és dinamikussá tesz. Ha teheted,menj ki a kertbe, és készíts kört frissen szedett vadvirágok vagy a teraszodon nevelt virágok felhasználásával. Állj a kör közepébe, nézz fel a holdra, és engedd, hogy finom ereje feltöltsön. Fordítsd figyelmedet a testedre, erre a szent helyre, és ünnepeld. Ne feledd, minden terved kiindulópontja te magad vagy; az, aki vagy.


Szimbólumai


MEZEI NYÚL



A mezei nyúl az áprilisi holdhoz kapcsolódik a termékenysége miatt,mert gvorsan és szabadon mozog, ahogy a levelek, növények, rügyeknövekszenek ebben az időszakban.


TOJÁS



A tojás a tavasz egyik legfontosabb szimbóluma. A kezdetet és a születést jelképezi, amint a héj felreped, hogy utat engedjen az új életnek. A húsvéti tojások meglepetést rejtenek, amely az áprilisi hold játékos és kiszámíthatatlan szellemére emlékeztet bennünket,


SÁRGA ÉS RÓZSASZÍN



A gyarapodó hold színe a sárga, mint amilyen az első áprilisi nap és a pitypang virága; de a szimbolika szerint a sárga a májhoz és a máj megtisztításához tartozik, míg a rózsaszín gyengéd és érzéki, akárcsak Aphrodité.


URALKODÓNŐ



Az áprilisi holdhoz társított tarot-kártyalap egyértelműen az Uralkodónő.A kártya a III-as számot viseli, a teremtést, a káoszt és az olykor féktelenéleterőt, a szeretetteljes noszogatást jelképezi, amely minden kinyíló virágban és termékeny talajban növekvő csírában benne rejlik.


TÜNDÉREK



A tündérek az áprilishoz és annak vad oldalához kapcsolódnak. Úgy tartják,hogy a háborítatlan kertekben laknak, ezért hagyjunk egy kis területet a.kertünkben (vagy egy cserépnyi földet a teraszunkon), hogy a növényekszabadon és kedvük szerint nőhessenek a tündérek számára.


Rituálék és gyakorlatok


Készíts magbombákat: keverj össze egy rész zöld agyagot és egy rész földeta kedvenc virágmagjaiddal és egy kevés vízzel. Gyúrj belőle kis golyókatmajd miután megszáradtak, jártadban-keltedben hajítsd be óket udvarokba, parkokba, virágágyásokba, ünnepelve a tavaszt és a természet úijáéledését.



Amikor pitypangba botlasz, nézd meg alaposan, és tedd fel magadnaka kérdést, széltében vagy hosszában nőtt-e inkább? Milyenek a levelei? Milyen a talaj, ahol nő? Kérdezd meg magadtól, mit tanulhatsz tőle és a megfigyeléseidből.


Vegyél egy csokor virágot, és vidd haza, ezzel ünnepelve a tavaszt.



Tegyél ehető, vadon növő gyógynövényeket az ételeidbe (kizárólag olyanokat, amiket ismersz és nem mérgezőek); szórj friss virágszirmokat a salátádba, és ízesítsd rózsabimbóval a teádat.


Készíts ibolyaszirupot: csipkedd le a virágfejeket, tedd őket hideg vízzel teli kancsóba, és hagyd állni két óra hosszat. Szűrd le, majd forrald a felére. Adj hozzá egy-két evőkanál mézet és ugyanannyi konyakot, hogy elálljon. A szirupot köhögésre, de látókörünk szélesítésére és a szív gyógyítására is használhatjuk.



Keress egy számodra kedves fát, és öleld meg. Ha elég erősek az ágai, fel is mászhatsz rá.


Hagyj ajándékot a tündéreknek a parkban, például kis csengettyűket,fára kötött szalagokat, mézet, szárított gyümölcsöt.


Ne feledd, ahhoz, hogy növekedj, elengedhetetlen, hogy figyelj, várj ésalkalmazkodj. Vezess naplót, amelybe lejegyzed a terveid alakulását. Minden alkalommal, amikor elérsz egy kitűzött célt, ünnepeld meg a sikered!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése