Április köszöntése

 

Áprilisban a nap teljesen feléledés enyhül a tél keménysége. Áprilisban úgy érzi magát az ember mintha mezítláb járna az első frissen kihajtott fűszálakon, zöld leveleket a virágokkal és magával a természettel körülvéve.


Az április erős vágyat ébreszt bennünk, hogy a földbe mélyesszük a kezünket és úira kertészkedni kezdjünk, hogy előkészítsük és megtrágyázzuk a talajt, valamint ránézzünk a márciusban elvetett magokra. A természettel spontán módon alakul ki a kapcsolatunk. Ahogy a növények nőnek, ugyanúgy mi is szükségét érezzünk, hogy kimenjünk a szabadba, és kapcsolódjunk a fákkal, a virágokkal, az állatokkal.és felszabadítsuk a vad oldalunkat.

Az április a burjánzó természetet jelképezi, tegyünk hát ígéretet magunknak (és a közelben élő tündéreknek), hogy a terület egy részét szabadon, rendezetlenül, műveletlenül hagyjuk. Egynyári üröm, bogáncs.mezei menta, iszalag, pitypang és cickafark nőhet ott, és minden évben új növények jelennek meg. Ha teret hagyunk a növekedésnek, azzal egyensúlyt teremtünk a káosz és a rend, a megfigyelés és a cselekvés között. Az április ebben az értelemben gyarapodó időszak; megtanít arra, hogy részt vegyünk a folyamatban, és teljes mértékben élvezzük azt, legyen az kint az erdőben, a kertünkben, a teraszunkon vagy az ablakpárkányunkon.

Lattari: Holdfázisok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése