Plútó a Vízöntőbe lép

Úgy gondolom, a hangzatos jóslatokkal ellentétben, igazából fogalmunk sincs, mit fog hozni, mutatni nekünk a Plútó a Vízöntőben. Hiszen mitóta felfedezték 1930-ban, azóta még nem is járt a Vízöntőben. 

Spirituális szempontból nem alátámasztható, hogy  olyan korokból vegyünk példákat, amikor még nem ismerték a Plútót, magyarán nem volt benne az energiája a kollektív tudattalanban. 

A Plútó 2024. január 20-tól 2024. szeptember 1-ig a Vízöntő jegyében lesz, rövid időre visszamegy a Bakba, majd 2024. november 19-én végérvényesen visszatér a Vízöntőbe, ahol 2043. március 8-ig marad.

Plútó és görög megfelelője Hádész az alvilág ura. Igy minden alvilági dolog is értelemszerűen a Plútó hatáskörábe tartozik: sötétség, titkok, bűnözés, tömeges tragédiák, rögeszmék.


Amúgy arról mindig elfelejtkeznek, hogy a Plútó nem egyenlő az Uránusszal, nem fog hirtelen robbanásokat hozni, felforgatást meg egyebeket. Az tényleg az Uránusz dolga. Feszültséget, túlfeszítettséget, háborús indulatokat, tömegkatasztrófákat persze jelölhet, amennyiben olyan körülmények közé kerül, de önmagában inkább csak a lassú de gyökeres változások, transzformáció jelölője. A láthatatlan változások jelölője. Szóval olyan hirtelen, egyik napról a másikra való változást ne várjunk tőle. Majd 2044-re kristályosodik csak ki, mit is hozott, mit is mutatott meg a kollektiv tudattalanból, esetleg milyen válságokon át kényszerítette ki a szükségszerű változásokat.

A Plútó 2020-ban már bemutatta nekünk, hogyan s miként kéne változnia a világunknak, hogy az idők szavát kövessük úgymond. Igazából ez most is zajlik már a világban. Már nem lehet visszacsinálni csak alkalmazkodni hozzá. 

Szerintem a Plútó olyan változásokat villantott fel, mint a home office, a digitális oktatás, a digitális fizetőeszközök, a turizmus visszaszorulása, a helybeli értékek felfedezése, a kevesebb autózás és közlekedés, kevesebb légszennyezés, kevesebb zaj, több kirándulás, igy élhetőbb környezet megteremtése, helyi raktárak telepitése (és a szállitás korlátozása), helyi termékek előnyben részesitése, az otthonról rendelés, a digitális kapcsolattartás, a mesterséges intelligencia vagy legalábbis annak előzményének a térnyerése, szakmák feleslegessé válása, átképzés szükségszerűsége, a migráció stb. 

Sajnos úgy látszik ezeket megpróbálják minál jobban visszacsinálni, ami azért lesz gond, mert valószinű, hogy igy is úgy is errefelé kéne menni a világnak, ha nem szép szóval akkor erőszakkal. Az biztos, hogy a Vízöntőben a Plútó a digitális világ teljes uralmát hozza majd el szép lassan , hiszen a Vízöntő mint "technikai" jegy abszolút ezt segíti elő.

A Vízöntőben a Plútó a Szaturnusz és az Uránusz uralma alá kerül. a Szaturnuszi behatás hasonló lehet a Bakban való tartózkodásához, azaz, a rendszerekkel, szabályokkal, pénzügyekkel kapcsolatos válságok előretörése. Az Uránusz viszont esetleg hozhat új színt a megnyilvánulásoba, mivel az a Plútóval ellentétben ő tényleg a hirtelen, váratlan változások megtestesitője, szóval ki tudja, lehet hogy ezek az amúgy lassú változások hirtelenebbek, lesznek, kapkodósabbak, akár váratlanok is. Készüljünk fel mi is a transzformációra, főleg azon életterületeinken, amely(ek) fölött épp elhalad ezekben az években a Plútó.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése