Január köszöntése

 A január a tél csúcspontja, a visszavonulás hónapja, amikor minden alszik. Az az idő, amikor  a farkasokhoz hasonlóan közel húzódunk egymáshoz, a törzsünkhöz, a saját otthonunkban.

A törzsed nem feltétlen az a család, amelybe heleszülettél; mindazok az emberek, akikkel rokonságban érzed magad, akiket szeretsz, a barátaid és  akik a választott csapatodat alkotják. Ennek a családnak az érzelmi hátterét jól kifejezi egy újonnan elterjedt szó: a hygge. Ez a dán és s norvég nyelvben egyaránt megtalálható kifejezés azt a kellemes érzést és örömöt írja le, amelyet akkor érzünk, amikor ismerős helyen, kényelemben, barátokkal körülvéve élvezzük az élet mindennapi apró örömeit.

Január az év első hónapja, amikor fogadalmakat teszünk, amikor még minden képlékeny, de egyben a legzordabb hónap is, amikor a termés.alszik: elmerül, eltöpreng a jövőn, szunnyadva várakozik az anyaméhben. Ez a Bak pillanata, egy föld jegyé, amely minimalista, világos és pragmatizmusra hajlamos. Amikor a Nap a Bak jegyében jár, a Hold az ellentétes jegyben, a Rákban áll, ami azt jelenti, hogy az érzelmek olykor felülkerekednek a józan észen. A január hatására egyrészt legszívesebben a paplan alatt töltenéd az egész délutánt, olvasgatva, álmodozva, másrészt pedig szívesen vacsoráznál lágy fények ölelésében a legközelebbi barátaiddal csevegve. Nincs abban semmi különös, hogy egyszerre érzed magad magányos farkasnak, miközben szükséged van a falkádra is.

Érzelmi és tudatos szempontból a január egy olyan utazásra hív, melynek során egyszerre érzel késztetést az elvonulásra és a belső munkára.ugyanakkor szeretnéd körülvenni magad a szeretteiddel. Ennek a hónapnak a hangja azt tanácsolja, hogy hagyj magadban némi teret, és tisztítsd meg magad, hogy üdvözölhesd az új lehetőségeket.


(Forrás: Lattari: Holdfázisok)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése