Januári telihold az Oroszlánban

 


TELIHOLDKOR fejlesztheted az intuíciódat: elmélkedj a családodról és az őseidről, tárd fel a múltjukat, és hallgasd meg a közösséged tagjait. 

A tervezés is fontos a januári teliholdkor. Vedd számba az elért eredményeidet és tedd mérlegre a céljaid. Ezeket a napokat szentelheted a tanulásnak egy téged érdeklő és a szellemedet fejlesztő téma alaposabb tanulmányozásának.




Januárban az év első teliholdja a Farkas telihold nevet kapta, mivel a tél közepén a legnagyobb hidegben farkas falkák gyülekeztek az indián törzsek lakóhelye köré. Van ahol jégholdnak vagy öregholdnak nevezik a januári teliholdat. A kelták például teljes holdnak hívják.

Néha úgy is emlegették, hogy Öreg Hold, vagy a Yule (Karacsún) utáni hold. Egyesek havas teliholdnak nevezték, de a legtöbb törzs ezt a nevet a következő holdra alkalmazta.


Szimbólumok


FARKAS



A januári hold elsődleges szimbóluma a tanítás képességét, az egyéniséget jelképezi, azt a képességünket, hogy formát adjunk a dolgoknak, emellett a csoporttudatosságot, a hűséget, az odaadást, a tehetséget, a részletekre való összpontosítást és a biztonságot is megtestesíti.


HÓVIRÁG ÉS KRÓKUSZ



Az ehhez a holdhoz kapcsolódó virágok a nehézségekben rejlő szépséget,az újjászületést és a tiszta intuíciót képviselik.


SZÜRKE, LILA ÉS FEHÉR



A januári holdhoz társított színek a hideghez, a pihenéshez, a tisztasághoz és az intuícióhoz kapcsolódnak.


BANYA



A januári holdhoz köthető női oldal az idős, bölcs asszony, a banya, aki ismeri és őrzi az idő titkát. Vár, és pontosan tudja, mikor van itt a megfelelő idő, mint a tél, csöndes, és látszólag mozdulatlan. Egy pillanatnyi szünet,amíg az élet felkészül az újjászületésre.


REMETE



A Remete az a tarot-kártyának az a lapja, amely az önvizsgálatot, a magányt mint erőforrást és az önismeretet jelképezi.


TIGRISSZEM VAGY MACSKASZEM



Két különleges kő, amelyek fény hatására opálossá válnak, és mintázatuk szemre hasonlít. Az éleslátáshoz és a helyes döntések meghozatalához használják.


MADÁRDERKENYE VAGY ALMA



Az egyik ok, amiért ezek a gyümölcsök ezt a holdat szimbolizálják, a magok csillagalakzata, ami akkor válik láthatóvá, ha az almát vízszintesen vágjuk félbe, de a berkenyebogyók alján is felfedezhetjük.


Rituálék és gyakorlatok


Vezess holdnaplót, amelybe leírod  a terveiet, álmaiat és a kívánságaid. Használj annyi képet, amennyit csak tudsz de ne feledd, nem Pinterest táblát készítesz (bár készíthetsz azt is).Válaszd ki a neked tetsző képeket magazinokból, szórólapokból és inspirációs oldalakról. Vágd ki őket, és készítsd el a kívánságkollázsodat.




Hívd át egyik délután a barátaidat egy csésze teára, és készíts nekik farkashold süteményt. Ehhez szükséged lesz 1 bögre (200 a gramm) lisztre1 csomag szárított élesztőre, 225 gramm margarinra vagy vajra, 1½ bögre(375 gramm) nyers nádcukorra, 1 tojásra és 1 teáskanál vaníliakivonatra.A hozzávalókat gyúrd össze, tedd egy órára  hűtőszekrénybe, majd nyújtsd aki a tésztát, és szúrj ki belőle félhold alakú kekszeket. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig.



Készíts nyakláncot madárberkenye bogyóból: tűvel szúrd át, és fűzd fel őket egy piros fonalra. Amulettként viselve távol tartja a bajt. A bogvókos magad is gyűjtheted, de herbáriában vagy online is megvásárolhatod



Szerezz be egy pakli tarot-kártyát, ha még nincs, és elmélkedį a Remete üzenetén.




Fürdőzz a telihold fényében kint az udvarodon, a parkban vagy az erdőben, és engedd, hogy a sugarai beragyogjanak. Öltözz fehérbe vagy természetes anyagokból készült, kényelmes ruhába. Vigyél magaddal egy puha kendőt, hogy védd magad a januári hidegtől.




Ha nincs kedved kimozdulni, figyeld a holdat bentről, alkosd meg hozza a saját farkastáncodat, és ne felejts el gyakran "üvölteni".


Popikon


Ha követjük a farkashold magányos természetét, Björkkel találkozhatunk. Az énekesnő Izlandon született, a jég és a tűz földjén. A stílusa eredeti és egyedülálló, zenéje számos műfajt felölel. Produkciói, klipjei és színpadi öltözékei egyediek, extravagánsak,szinte holdbéliek. Björk mindig megtalálja az egyensúlyt a technológia ésa zene között, élő fellépéseit rendhagyó előadások és bemutatók kísérik.

Akárcsak a januári hold, a stílusa azt üzeni, „Meg tudod csinálni!" Lehetsz a „furcsák" egyike, mégis elérheted, amit megálmodtál, valósággá teheted a képzeletbeli világodat. Öltözz úgy, ahogyan szeretnél - még ha ez nem is mindig egyszerű -, mert a stílusod, a ruháid, a kiegészítőid és a színek, amelyeket választasz a személyiségedet tükrözik, és azt az üzenetet,amit közvetíteni szeretnél. Ne félj olyasmit felvenni, ami mások szemében bizarrnak túnik; viseld úgy, akár egy színpadi jelmezt. Szórakozz jól, amikor kinyitod a ruhásszekrényed ajtaját.

Öleld magadhoz az introvertált oldalad; a farkashold kedvez a reflexiónak és a belső párbeszédnek. Björk lehet, hogy félénk és tartózkodó,de ugyanakkor rocksztár is! Ha tehát szeretnél egy kis időt tölteni magaddal, tedd, még ha csak tizenöt percről is van szó. Ha telefonálnod kell,de nincs hozzá kedved, küldj hangüzenetet vagy e-mailt. Legyen időd olvasni, és csak úgy kibámulni az ablakon. Merülj el egy kád forró vízben vedd körbe magad illatos gyertyákkal, vagy egyszerűen csak maradj csendben, figyelj, meditálj.

A zavartalan, széles látókör lehetővé teszi, hogy a látszólag egymástól távolálló ötletek, amelyekben mégis van valami közös egymásra találjanak, mintha csak közös hangon szólnának és egy vörös fonál kötné össze őket. "Cselekedj félelem nélkül", suttogja a januári holdat uraló farkas.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése