Decemberi telihold a Rákban (3°)

TELIHOLDKOR ünnepeld meg mindazt, amit az év során befejeztél. Mit szeretnél megünnepelni a végéhez közeledő évből? Amikor elérjük egy célunkat, gyakran továbblépünk a következőre anélkül, hogy megállnánk egy pillanatra, és értékelnénk az elért eredményt. A decemberi teliholdkor ajándékozz magadnak valamit, ami megtestesíti az ünneplésről alkotott elképzelésed - egy vacsorát, egy csokor virágot vagy egy spa-napot.



Szimbólumok


MAGYALKIRÁLY ÉS TÖLGYKIRÁLY



A téli és nyári felét szimbolizálják, Tölgykirály a téli napfordulóval visszanyeri a hatalmát. Magyalkirályt a Mikulással is összefüggésbe hozzák, mivel a hagyományok szerint ő is hozott ajándékot a gyerekeknek.


FAGYÖNGY



A fagyöngy a borostyánnal és a magyallal együtt a védelem, a termékenység és az új élet jelképe. A fagyöngy alatti csók a növényhez társított megújulás és a növekedés szimbolikájához kapcsolódik..


VÉGÍTÉLET


A decemberi holdhoz kapcsolódó tarot-kártya az Végítélet, az újjászületés és az új élet szimbóluma, ami egyben az elhívás, a belső elhivatottságjelképe is, amely arra késztet, hogy elkezdjünk munkálkodni a világban.


AJÁNDÉKOK


Amikor apró ajándékokat adunk azoknak, akiket szeretünk, az év végét és egy ciklus lezárását ünnepeljük, egyúttal gazdagságot és jóllétet kívánunk nekik.


TŰZHELY



A tűzhely az év ezen szakaszának egyik szimbóluma. A téli napforduló idején szokás volt tüzet gyújtani a kandallóban, és az újjászületés jeleként az egész ünnepi időszakban őrizni. A tüzet a napforduló előtti nap parazsával gyújtották meg és folyamatosan táplálták. Miután a tűz kialudt, hamuját a termőföldre szórták, hogy táplálják.


PIROS ÉS ZÖLD


A decemberi hold színei a magyalra emlékeztetnek. A növény fényes leveleinek zöldje és bogyóinak piros színe az életet, a kitartást és az újjászületést jelképezik.


Rituálék és gyakorlatok


Készíts cinkegolyókat, és akaszd fel őket a fák ágaira eleségül a madaraknak.



Írj listát az ajándékokról, amelyekre vágysz, mint gyerekkorodban, amikor a Mikulásnak írtál. Akár el is viheted a postára és feladhatod.


Készíts gyertyákat. Amellett, hogy nagyon egyszerű tevékenység, közben gyakorolhatod a mozgásos meditációt. Olvaszd fel a viaszt, adj hozzá illóolajokat, önts a keveréket egy kisebb edénybe, helyezz bele kanócot és hagyd megszilárdulni. Gyújts meg őket az év legsötétebb napjain, hogy a fényt hozzanak a sötétségbe.



Becsüld az egyszerűséget. Ebben az időszakban normális, ha az ünnepek és a velük járó társadalmi elvárások miatt stresszesnek érzed magad. Maradj az egyszerűségnél, és engedd el a maximalizmust. Találj időt az egészséges lazításra.


Főzz valamit, amit szeretsz, minden mozdulatoddal töltsd fel szeretettel, majd add oda annak, akit szeretsz.


Készíts forralt bort a barátaidnak, és töltsétek együtt az estét csevegve,szeretettel körülvéve.



A napforduló éjszakáján gyújts gyertyát, megidézve à növekvő fényt.


Készíts lejátszási listát téli zeneszámokkal, és oszd meg a közösségi oldaladon - oszd meg másokkal a napforduló varázsát.


Készíts talizmánt a decemberi hold idejére egy piros szövetből készült zsákocska felhasználásával. Töltsd meg fahéjjal, csillagánizzsal, szegfűszeggel; ezek a melegítő fűszerek társaságot nyújtanak majd az év leghosszabb éjszakáján.



Kívánj valamit, mint gyermekkorodban.


Higgy magadban és a fényedben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése