Halak Telihold

 A szeptemberi az "aratási" holdtölte.  ez a telihold az Aratás holdja. Ezt a telihold elnevezést az indiánoknak tulajdonítják, mivel ez jelzi, hogy mikor kellett betakarítani a kukoricát. Leggyakrabban a szeptemberi telihold valójában az aratási hold, amely az őszi napéjegyenlőséghez legközelebb eső telihold. A kukorica, a tök, a tökfélék, a bab és a vadrizs, a fő indián alap élelmiszerek most már készen állnak a gyűjtésre.

 Fontos, tudni, hogy megfigyelték azt is, hogy mennyire erős a telihold, mennyire jól világít éjszaka, és eszerint cselekedtek.

Három évből két évben szeptemberben van az aratóhold, de néhány évben októberben is előfordul. Az aratás csúcspontján a gazdák késő éjszakáig dolgozhatnak e hold fényénél.  az aratóhold körüli néhány éjszakán a Hold minden éjjel szinte ugyanabban az időben kel: az Egyesült Államokban mindössze 25-30 perccel később, Kanada és Európa nagy részén pedig csak 10-20 perccel később.




Mint Teleholdnál mindig ma is érdemes pihenőnapot tartani Az energiák kétszeres erővel áramlanak mindkét irányba így a mai wellness programok hihetetlen erővel képesek feltölteni.


Belső munkád terén pedig érdemes a Halak jegyéhez tartozó üzeneteket megvizsgálni:

*Két lábbal állok a földön?

*Továbblépési hajlandóságom megfelelő vagy sokáig toporgok egy helyben?

*Milyen a kapcsolatom az éggel és a Földdel?

*Mennyire vagyok földhöz ragadt?

*Mennyire kapaszkodom az anyagi világba?

Az ülő meditációkat javaslom mára mert a fekvő helyzetben gyakorolt relaxációba ma könnyebben belealhatsz.  Ne feledd hogy a Halak jegy támogatja az intuíciót, így akár konkrét elképzelések nélkül is bátran állj neki egy meditációnak és engedd magad az elcsendesedés minél mélyebb szintjeire. Ha nagyon vezetett meditációt akarsz akkor delfin vagy bálnahangokkal tarkítottat válasz mára!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése