Szeptemberi energiák

Szeptember hónap eléggé Földes/Levegős energiákkal indít bár még a Tüzes/Vizes energiák is némi teret követelnek maguknak,  a nyár nem múlt még el nyomtalanul. Azonban már  objektívebbek leszünk, logikusan gondolkodók, emellett társaságkedvelőbbek és kommunikatívabbak azonban gyakorlatiasabbak, anyagiasabbak is. Elvégre kezdődik az iskola, visszatértünk a nyaralásokból, és át kell gondolnunk dolgokat ill. gyakorlatias terveket kell kovácsolnunk a jövőre nézve.


A meleg és hűvösebb váltakoznak. Hónap közepén egyre jobban növekszik a hideg+száraz minőség azaz a Föld elem jelenléte, hiszen a Vénusz is átlép a Szűzbe, a hónap végén viszont a Levegő elem is előtérbe kerül Nap és a Vénusz a Mérlegbe lép.  Igy már a nedvesebb időjárás fog érvényesülni. 

Havi témák: egészség, rendezés és szolgálat

Jegyváltások, események:

Vénusz a Szűzbe lép (09.05.)

Nap a Mérlegbe lép (09.23.)

Merkúr retrográdba fordul és visszalép a Szűzbe (09.23.)

Vénusz a Mérlegbe lép (09.29.)



Bolygók a jegyekben e hónapban:


Nap a Szűzben majd a Mérlegben

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején  energetikailag már nincsenek a toppon, a végére azonban még jobban visszaesnek, ideje kicsit pihenniük a tanév kezdete után.


Merkúr a Mérlegben majd a Szűzben 

Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek a hónap elején peregrin lesz a Merkúr, majd retrográdba fordul, azaz az Ikrek és Szüzek szétszórtak, fáradtak lesznek, elbizonytalanodnak, innentől érdemes  az őszi szabadságukat  kivenni és rápihenni  a tanév kezdetére


Vénusz  az Oroszlánban majd a Szűzben

Az Oroszlánban a Vénusz peregrin, a Szűzben lesz egy közepes triplicitása - a Bika és Mérleg Ascendensűeknek szept.  5-től érdemes (főleg  a nappali születésűeknek) kicsit jobban bedobni magukat.


Mars az Ikrekben

Az Ikrekben csak peregrin a Mars, és így is marad jövő évig, azaz a Kos és Skorpió Ascendensűeknek kevés lesz az energiájuk az egész évben.


Jupiter a Kosban

A Kosban  éjjeli triplicitásban (a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája, akik éjjel születtek, egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket), a hónap folyamán még a Jupiter retrográdba megy visszafelé, az érintettek fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, ideje a szabadságolásnak

Szaturnusz a Vízöntőben  

Uralomban van, de retrográd, azaz hátráló mozgású, így a A Bak és Vízöntő Ascendensűek elveszítik a lendületüket, fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, meg-meggondolják magukat vagy maguk sem tudják, mit akarnak éppen - mindenképp vegyenek ki hosszabb rövidebb szabadságot még a hónap folyamán

Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura, a különcség és lázadás jelölője  a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura, a rögeszmék, szélsőségek és mélyről feltörő energiák jelölője kardinális  föld jegyben: akaratos, gyakorlatias)

  

Holdfázisok

 A szeptemberi az "aratási" holdtölte.

Telihold a Halakban (17°) szept.10.


Mint Teleholdnál mindig is érdemes pihenőnapot tartani Az energiák kétszeres erővel áramlanak mindkét irányba így a wellness programok hihetetlen erővel képesek feltölteni.Az ülő meditációkat javaslom mára mert a fekvő helyzetben gyakorolt relaxációba ma könnyebben belealhatsz.  Ne feledd hogy a Halak jegy támogatja az intuíciót így akár konkrét elképzelések nélkül is bátran állj neki egy meditációnak és engedd magad az elcsendesedés minél mélyebb szintjeire. Ha nagyon vezetett meditációt akarsz akkor delfin vagy bálnahangokkal tarkítottat válasz mára!


Megerősítés: Az elme a legnagyobb illuzionista, de minden illúzió lelepleződik most előttem!

Újhold a Mérlegben (3°) szept.25.


Újhold napja a Mérleg jegyében. Lévén hogy a legnagyobb a szervezet méregtelenítési hajlandósága, érdemes egy böjtnapot szervezni mára.  Mivel a Mérleg levegős jegy, érdemes az imaginációs gyakorlatokban a problémákat gondolatban becsomagolni és szélnek ereszteni. Ha ma fúj a szél éppen, állj meg  egy pillanatra és érezd a szél érintését az arcodon, a bőrödön majd belső munkában hívd elő ezt a tapasztalatot ezzel is segítve az elengedést.

Megerősítés: Amikor hallgatok az érzelmeimre és megmozgatom a testem, mindkettő jól jár vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése