Augusztusi energiák

Augusztus hónap eléggé Tüzes/Földies energiákkal indít. Szenvedélyesebbek, aktívabbak leszünk nyáron, emellett azonban gyakorlatiasabbak, anyagiasabbak is. Elvégre most éppen a politikai-gazdasági változások is arra visznek minket, hogy nem élvezhetjük lazán a "dolce far niente" (édes semmittevés) érzését, hanem akár nyaralás közben is döntéseket kell hoznunk, át kell gondolnunk dolgokat ill. gyakorlatias terveket kell kovácsolnunk a jövőre nézve.

Azonban eljött a nyári szabadságolások ideje is. A meleg és aszályos napok fokozódnak. Hónap közepén egyre jobban növekszik a meleg+száraz minőség azaz a Tűz elem jelenléte, hiszen a Vénusz is átlép az Oroszlánba.

A hónap vége felé azonban már a hűvösebb, nedvesebb időjárás érvényesül,  Földies/levegős elemek kerülnek túlsúlyba, mert a Nap a Szűzbe lép, további két bolygó pedig Levegős jegyekbe.

Havi témák: kurázsi, kreativitás és vidámság

Jegyváltások:

Merkúr a Szűzbe lép (07.04.)

Vénusz a Oroszlánba lép (07.11.)

Mars az Ikrekbe lép (07.20.)

Nap az Szűzbe lép (07.23.)

Merkúr a Mérlegbe lép (07.26.)


Bolygók a jegyekben e hónapban:



Nap az Oroszlánban majd a Szűzben

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején  energetikailag a toppon vannak, a végére azonban visszaesnek, ideje kicsit pihenniük a tanév kezdete előtt.


Merkúr a Szűzben majd a Mérlegben

Az Ikrek és Szűz Ascendensűek a hónap elején  még erejük teljében vannak, a hónap vége felé azonban peregrin lesz a Merkúr, innentől érdemes  a szabadságukat  kivenni és rápihenni szintén a tanév kezdetére


Vénusz a Rákban majd az Oroszlánban

A Rákban van még egy közepes méltósága a Vénusznak, érdemes még a fontos dolgokat befejezniük 11-e előtt, aztán az Oroszlánban a Vénusz peregrin lesz - a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája visszaesik, ideje az éves szabadságolásnak!


Mars a Bikában majd az Ikrekben

A Kos és Skorpió Ascendensűeknek nehéz hetek vannak a hátuk mögött, fáradtak, betegesek lehettek vagy épp túl sok minden zúdult a nyakukba. Ugyan az ikrekben is csak peregrin a Mars , de már legalább nem lesz romlásban, talán picit kiengedhetnek, megpihenhetnek a nagy hajtás után.



Jupiter a Kosban

A Kosban  éjjeli triplicitásban (a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája, akik éjjel születtek, egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket), a hónap folyamán még a Jupiter retrográdba megy visszafelé, az érintettek fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, ideje a szabadságolásnak



Szaturnusz a Vízöntőben  

Uralomban van, de retrográd, azaz hátráló mozgású, így a A Bak és Vízöntő Ascendensűek elveszítik a lendületüket, fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, meg-meggondolják magukat vagy maguk sem tudják, mit akarnak éppen - mindenképp vegyenek ki hosszabb rövidebb szabadságot még a hónap folyamán


Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura, a különcség és lázadás jelölője  a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura, a rögeszmék, szélsőségek és mélyről feltörő energiák jelölője kardinális  föld jegyben: akaratos, gyakorlatias)

  


Holdfázisok

Az augusztusi a "tokhal" telihold.



Telihold a Vízöntőben (19°) aug.12.

A Vízöntő Hold arra tanít bennünket, hogy szabadítsuk fel magunkat a társadalmi konvenciók alól, törjük meg a régi értékeket és éljünk a saját egyéniségünk szerint. Azt is hozzáteszi, hogy ehhez a felszabaduláshoz minden embernek joga van, nemtől, vallástól, bőrszíntől függetlenül, mindenki vágya, kiteljesedése egyformán fontos, ezért el kell törölni mindenféle osztálykülönbséget. Ő az, aki arra biztat bennünket, hogy lépjünk ki az apa árnyékából (szemben az Oroszlán jegye) és kövessük a saját álmainkat.



Újhold a Szűzben 
(4°) aug.27.


A Szűz föld elemű jegy érdemes tehát az anyagi világhoz való kapcsolatodon és az ehhez való ragaszkodáson meditálni. Itt az ideje a lelki nagytakarításnak. Szabadulj meg mindazoktól a gondolatoktól, aggodalmaktól, amikkel korábban mérgezted magad. Hagyj fel azokkal a szokásokkal, tevékenységekkel, amik az egészségedet rombolják. Az emésztésre és az idegrendszerre igen érzékeny teliholdunk van ma a Szűzben. Az egészség mellett a munka és a rutinszerű dolgok okozhatnak nagyobb érzelmi feszültséget. A Hold a Szűzben analizálni próbálja a az érzelmeket, és válaszokat, összefüggéseket keres. A dolgok lelki okait könnyebb megérthetjük a Szűz telihold alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése