Téli kvartál horoszkóp - 2021

 


Mivel a tavaszi napéjegyenlőségre felállított képlet Ascendense kardinális jegybe esett, ezért ebben az évben negyedévente készíthetünk új meg új kvartál horoszkópot.

A kvartál horoszkópban, amit a napfordulóra, azaz a Nap Bakba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens most változó jegybe esik (Szűz). Idén december 21-én 22:47-kor lesz a leghosszabb az éjszaka.

 Innentől hosszabbodnak  a nappalok egészen a következő napfordulóig.  A meteorológiai tél mellett ettől a naptól kezdve a csillagászati tél is kezdetét veszi.



A Szűz Asc eleve egy egy az hidegebb, szárazabb negyedévet jelöl. A Merkúr mint a Szűz ura szintén Föld jegybe esik a Bakba, ez is a hidegebb, de szárazabb hatásokat támasztja alá. Ráadásul a IV.h. az Nyilasban van ugyan (meleg, száraz)  ami Tüzes jegy így meleg, száraz időt mutat szintén. A Jupiter viszont romlásban peregrin a Bakban, így azért kevés melegebb naposabb időszak lesz. 

A kvartál képlet Föld dominanciája azt jelzi hogy gyakorlati, pénzügyi dolgokkal leszünk elfoglalva, és letörtebbek, melankólikusabbak leszünk, mint eddig az évben. A kardinális dominancia meg azt jelzi, hogy nagy a tettvágy és menni akarás. 

A Ny-i térfél a hangsúlyosabb az ország nyitni fog mások felé, de ez majd minden országra igaz most. Viszont ezen belül  mások megsegítése domináns lesz. Viszont az északi térfél is hangsúlyos, vagyis mindenki magával lesz elfoglalva.


Az 1. ház mundán asztrológiában jellemzi az embereket, az ország általános állapotát, azaz jelöli magát az országot és a népet.

Az Ascendens ilyenkor az ország állapotát a közhangulatot mutatja. A Szűz Asc a Bakban levő Merkúrral azt jelzi, hogy az ország kissé lehangolt (Merkúr peregrin a Bakban). 

A Hold mint a nép jelölője a Rák utolsó fokán még éppen jól áll, otthon van,jól érzi magát (elvégre Karácsony közeledik) de nemsokára átlép szimbolikusan az Oroszlánba, ahol elveszti a méltóságát, és az ünnepek után talán már inkább a lehangoltság vesz erőt rajtunk. Bár a 11.házban erősödnek a baráti és szociális kapcsolatok, a jótékonykodás, ill. az új év közeledtével a vágyak, remények megálmodása.

A 6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

Mivel a ház ura a Szaturnusz az 5.h-ban áll, Vízöntőben ez a helyzet még ebben a negyedévben kitart az országban, de talán javuló tendenciával. Ezt alátámasztja a 6.h.csúcsán a vegyes triplicitásban lévő Jupiter is. (Azóta láthatjuk, hogy bár növekednek a fertőzés számok, és gyorsabban terjed, pl. az omikron, de kevésbé okoz végletes tüneteket).

Viszont a 6.h. jól álló jelölői azt is jelzik, hogy a munkaügyi helyzet nagy eséllyel javulásnak indul ebben a félévben.

A 12.h. mint elzártság lehetősége az Oroszlánban kezdődik. Ura a Nap ami az IV.házban áll peregrin, vagyis a korlátozások  kedvezőtlenek, rossz szájízt hagynak maguk után. A Nap alá van rendelve a Szaturnusz uralmának, amely maga a járványhelyzet. Érthetően az elzártság, karantén igy abszolút összekapcsolódik a járványhelyzettel, és mivel a Szaturnusz az 5.h-ban akár a gyerekekkel és óvodákkal, alapfokú iskolákkal is (de ebbe a szórakozóhelyek is beletartozhatnak). L. digitális oktatás, szórakozóhelyek bezárása, korlátozása.

Nézzük a halálozásokat:

A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.

8.h. Kos, ura peregrin Mars a Nyilasban a 3.h-ban. Ez jelentheti azt is, hogy azért a halálozások száma magasabb lesz az átlaghoz képest, de talán nem jelent olyan tragikus eredményeket, mivel a Szerencsepont a ház csúcsán található, ill. a Mars jön kifelé a "gödörből", azaz távolodik a Leszálló Holdcsomópont negatív hatásától.

Viszont, mivel a Vénusszal együttáll az Elhunyt személyek arab pontja, amely Vénusz jelezheti 9.h.,uraként a külföldi áldozatokat, ill.7.h.egzaltációs uraként, híresebb személyek elhunytát is.

Miután a választások időszakába lépünk, nézzük meg ezeket a tényezőket is. A Merkúr a X.ház uraként a kormányt képviseli,  és a kormány momentán már nincs toppon, viszont sarokházban teljes elánnal képviseli a saját érdekeit. ezzel együtt most az ellenzék házában található, igaz nem teljesen az ellenzék hatása alatt.

Az ellenzék egyik jelölője a IV.h. pedig egy peregrin Nap, ill. peregrin Merkúr sarokházban, amelyben sajna nem sok potenciál van. A Nyilasban levő IV.ház ura pedig a Jupiter a 6.házban vegyes triplicitásban. Ugyan erősebbek lettek az őszi kvartál jelölte lehetőségekhez képest, de hanyatlóházban nem nagyon tudják kifejteni az erejüket. 

Hát valószínűleg ilyen lesz ez a negyedévünk márciusig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése