Október hónap energetikája

 

Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek októberre.

Ebben a hónapban a Vénusz és a Mars egymás uralmi jegyében lesznek. Vagyis a Vénusz és Mars csak együttműködve tud jól működni!

A Szaturnusz uralomban van továbbra is a Vízöntő jegyében. vagyis a Vízöntős területeink a horoszkópunkban továbbra is jól működnek, kivéve, hogy a Szaturnusz retrográd a hónap közepéig, vagyis az eredmények hullámzóak lehetnek, szakaszosak vagy késve érkezőek. Hó közepe után már előrelépések következhetnek be az általa jelzett dolgokban.


Ezenkívül még elvileg a Jupiternek van egy közepes méltósága a Vízöntőben, de ő is retrográd majd direktbe fordul. Vagyis ugyanazok jellemzők rá, mint a Szaturnuszra.

A többi bolygó (a transzcendenseket nem számítva) pedig peregrin vagy száműzött, úgyhogy sok eredmény nem születik most az általuk jelzett területeken.

Főleg a Merkúr szenvedi meg ezt a hónapot: először is retrográd lesz, majd együttáll a Nap/Mars együttállással, vagyis kombuszta és sújtott is lesz.  A Merkúr kombuszta lesz, azaz együttáll a Nappal, és ezzel egy olyan időszak következik, amikor nem látunk tisztán valamely fontos dologban. Rossz a gondolkodásmódunk vagy tévesek a következtetéseink. Az is lehet, hogy ezt külső körülmények okozzák - ezért semmiképp se ostorozzuk magunkat, főleg ne a másikat.Sújtottság: mit jelent szó szerint? Hogy vagy belülről jövően, vagy kívülről jövően egy hatás úgymond elveszi annak a bolygónak az erejét, lesújtja, tönkreteszi szó szerint, ezt jelenti. 


A Nap és a Mars pedig egymást teszi tönkre egész hónapban. A mars kombuszta lesz, azaz az ereje megmarad, ám a tisztánlátása elvész (vagyis teljes elánnal teszi a hülyeséget) ill. a marsikus emberek elvakultak pánikolósak lehetnek. 

A napot pedig a Mars sújtja. Kártevő bolygók a Mars és a Szaturnusz, ha együttállnak vagy kvadrátban, vagy oppozícióban egy másik bolygóval, akkor azt a bolygót lesújthatják, elegendő recepció nélkül. Ez olyan, mint amikor betervezed a havi kiadásodat, okosan tervezel és van félretett pénzed is váratlan esetekre és tényleg beüt egy váratlan eset, kell egy nagyobb kiadás, pld. ellopták a kocsit, vagy ki kell cserélni az ablakot hirtelen, vagy bármi hasonló. De ott az a kis tartalék, hozzá tudsz nyúlni. Ebben az esetben nem teszi tönkre, csak legyengíti, az azt jelenti, hogy azért elvesz az erejéből, az ember nem erre szánta pld. azt az eltett kis pénzt, hanem valamire gyűjtögetett, de nagyon nem viseli meg a dolog. Viszont, ha nincs egy kis eltett pénze, (és ez az az eset, amikor nem tudja úgymond kivédeni megfelelő recepcióval ezt a támadást) akkor viszont elviszi az összes pénzét egy ilyen kiadás, és akár még adósságokba vagy kölcsönökbe is verheti magát, esetleg egyéb problémákba ütközik és ilyenkor tönkreteszi....


Nap a Mérlegben - exil

Merkúr a Mérlegben - peregrin

Vénusz a Skorpióban  - exil

Mars a Mérlegben - exil

Jupiter a Vizöntőben - vegyes triplicitás

Szaturnusz a Vizöntőben  -uralom

Uránusz a Bikában (retrográd)

Neptunusz a Halakban (retrográd)

Plútó a Bakban (retrográd)




Energetikailag , ahogy láthatjuk főleg a a Levegő elemű jegyek dominálnak.  Vagyis kitűnő időszak a tanulmányok folytatására, a munkába való visszazökkenésre. Viszont kevésbé alkalmas érzelmi fellángolásokra, gyakorlatias hozzáállásra vagy éppen különösebb fizikai aktivitásra. A Levegő elem a szangvinikus temperamentum, izgő-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társasági igénye. Mozgékonyságot jelez mindenben, alkalmazkodást. A Levegő könnyen megközelíthető, de arra törekszik, hogy szétszóródjon. Enyhe izgatottság, de csak felszínesen. Vagyis a társasági élet, a kommunikáció igénye megnövekedhet ebben a hónapban,

  * A hideg az összehúzódás, tartás, sűrűsödés, felhalmozódás, erőtlenség. A saját énje által felszívja a másikat.

*     A száraz pedig a merevség, strukturáltabb megnyilvánulás, keményedés, feszültség, feszítő jellegű, inkább befolyásoló. A saját énje akar uralkodni a másik fölött

*   A meleg a kiáradás, mozgékonyság, aktivitás, szétterjedés, oldódás. A meleg azon fáradozik, hogy a saját énjével aktívan áthatoljon a másikon.

*       A nedves az alkalmazkodás, folyékonyság, rugalmasság, fellazulás, elpuhulás, passzivitás, befolyásolhatóság jellemzi. A nedves ősminőség a másikkal passzív odaadással és összeolvadás által kapcsolódik.

A négy ősminőség így nyilvánul meg önmagában, de egymással keveredve különböző hatásokat hoz létre. Az elemeket és a bolygókat is ezek az ősminőségek építik fel. Ezen ősalkotók hozzák létre a régiek gondolkodása szerint a négy őselemet, a meleg és a nedves pedig a Levegő elemet.

Vagyis az időjárásban is dominálni fognak a némiképp melegebb, csapadékosabb napok, 


Mint látjuk a Tűz abszolút hiányzik, így a nyári melegeknek, a tüzes napoknak végképp búcsút mondhatunk.   Amennyiben nagyon hiányát érezzük a Tűz elemnek az aktivitásnak, lelkesedésnek,  próbáljuk pótolni a környezetünkben tüzes színekkel (sárga, piros, narancs), kandallóba való begyújtással, illetve lámpák és illatgyertyák égetésével.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése