BIKA ÚJHOLD


Újhold van ma a Bika jegyében. Ezekről a napokról általánosságban elmondható, hogy a megújulásról szólnak, az pedig h. melyik jegyben jár a Hold, arra mutat rá, h. mely területen támogatott a megújulás. A Bika jegyhez tartozik a torok, a gége, a tarkó, a fül, a száj, a mandula és a fogak. Néhány témakör amire ma érdemes ránézni és ha úgy érzed megújulni:


* Mi az ami nehezen megy le a torkomon? Mi az amit nem tudok lenyelni?

* Mindig azt mondom-e amit gondolok?


* Mikor mondtam ki utoljára többet, mint amennyit kellett volna?

* Hallgatok-e a belső hangomra?

* Mennyire hallok meg másokat?

* Min rágódom túl sokat?

* Bizalommal fordulok a világ felé?


A Nap és Hold együttállása egy helyre koncentrálódva hívja be életünkbe azokat az energiákat, amelyek támogatják az új kezdeteket. Új karma kör indul, ami egy új élet szimbolikus kezdete. Mindez a Bikában szilárdul meg, ami tartós dolgokat ígér, de komoly erőfeszítéseket kell tenni.
Amennyiben saját magunk makacsságát képesek vagyunk legyőzni, bátorságunkkal, nyitottságunkkal új belső értékeinket szilárdíthatjuk meg és új értékes kapcsolatokra tehetünk szert.


A két héttel ezelőtti Skorpió telihold bizonyos elengedésekkel és karmikus adósságok letételével volt kapcsolatos. Amennyire nehéznek és fájdalmasnak éli meg az elengedést egy Skorpió, annyira állhatatosan képes a Bika ragaszkodni mindahhoz, amit már egyszer megszerzett. Így van ez a múltban (előző életekben) összegyűjtött rossz tapasztalatokkal is, amelyektől a megszabadulás sem egyszerű. A teliholdtól a újholdig tartó időszak ezeknek a terheknek a letételének volt intenzív időszaka. Minden, amit birtoklunk, biztonságot ad. Minden, aminek a tudatában vagyunk, választási lehetőségekhez segít. Minden, ami a tudatalattinkban zajlik, életünk legfontosabb mozgató rugói.

HOLDHÁZ: KŐ (Bika 21°)



ALDEBARAN - A BIKA SZEME

A hagyományok szerint amikor a Hold ebben a házban tartózkodik összedőlnek az épületek és családi viszályok robbannak ki,

A Merkúr és a Szaturnuszt együttállása a Bikában az erős birtoklási vágyat fejezi ki. A Szaturnusz a tradiciókat, az ősöket és a családi hátteret képviseli valamint az örökség biztonságát. Ez a holdház erősen anyagias és birtokló hangulatú.




A Bika jegye összefügg az anyagi és a nem anyagi értékekkel, amelyek birtokában (vagy hiányában) vagyunk, amelyeket saját tulajdonunknak tekintünk. Érdemes elgondolkozni azon, hogy mitől érezzük magunkat értékesnek, mi az, amit másokban is értékelni tudunk. Az új értékek megtalálása, kifejezése és új alapokra helyezésének kedvez a mostani Bika újhold, amely szilárd, tartós formát ölthet nemcsak önmagunkban, hanem minden emberi kapcsolatban.

A Bika újhold feszült energiáiban erősebben érintettek a szilárd jegyek (Bika, Skorpió, Oroszlán, Vízöntő) akiknek bolygói (Nap, Hold) utolsó fokaira esnek a fenti jegyekben, illetve az Ascendens, a felszálló-vagy leszálló holdcsomópontjaik szintén szilárd jegyekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése