Állócsillagok a Bikában: ALGOL

Fehér, változó kettős csillag a Medúza fejét jelképezi a Perseus csillagképben, 5-ös erősségű ragyogó fényességű csillag.

Jelenlegi helyzete (2012) : BIKA 26 fok 20'



Szaturnusz és Jupiter természetű: balszerencsét, lefejezést. erőszakot, akasztást, áramütés általi halált, tömegek túlkapásait hozza, keserű és erőszakos természetet mutat, mely saját vagy más halálát okozza.  Sajnos a legrosszabb csillag az égen.Szivvel kapcsolatos problémákra is utalhat és igy a halál oka szivinfarktus lesz.
A rosszat, erőszakot, terrort és pusztulást képviseli. Állitólag együttállása az Ascendenssel öngyilkosságra mutat.




Az Algol neve arab nyelvekből ered, Al Ghoul, ez volt az eredeti neve, ami gonosz szellemet jelent. Ebből már sejthető, hogy milyen lesz ez a csillag.
Ez a legszerencsétlenebb, ezt Frawley mondja róla. Egyébként azon kívül, hogy gonosz szellemet jelent, ez a fej elvesztését is jelenti. Ez lehet szó szerint is, bár azért az ma már ritkaság, de például Frawley hoz egy olyan példát, hogy valaki fel akart venni egy bébiszittert, ahol annak jelölője ezzel az állócsillaggal állt együtt. Ami nem azt jelentette, hogy szó szerint elvesztette a fejét, de amikor olyan helyzetbe került, akkor azt jelentette, hogy nem tudta kezelni a helyzetet. Vagyis átvitt értelemben is el lehet veszíteni a fejet, ilyen dolgokra is utalhat.
Ez a bolygó szaturnuszi és jupiteri természetű. Eléggé nehezen megítélhető csillag, de általában negatívnak mondják, mert nem csak fejlevágást, hanem mindenféle halálnemet meg kivégzést, erőszakos halált jelenthet, de ez főleg inkább a radixban, ill. mundán képletekben, ahol kifejezetten rossz dolgokat, pusztulást jelent.




Más források szerint:


Algol

Erőteljes Szaturnusz-, Mars-, Uránusz-hatást közvetít. Arabul az Al Ghoul gonosz szellemet jelent. Igen veszedelmesnek tartott állócsillag. Súlyos, válságos állapotokat, vak indulatokat gerjeszt, végzetes események felé hajt. Erőszakos halállal, öngyilkossággal, gyilkossággal állhat összefüggésben. Primitív személyek esetén brutalitást, kegyetlenséget jelezhet. Magasabb szinten lévőknél erőszakos halált, áldozattá válást jelenthet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése