A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból - SEAN BEAN


Ma ünnepli  születésnapját Sean Bean - ebből az alkalomból egy régebbi cikkemből idézek, amely a Gyűrűk Ura / és Hobbit-beli Boromirf szerepén keresztül villant fel vonásokat a személyiségéből.

1959.04.17. Handsworth, Sheffield, United Kingdom

Boromir (Sean Bean)

Sean Bean (60) angol színésznek, Boromir megformálójának neve nem ismeretlen a moziba járók előtt. James Bond filmektől a klasszikus drámákig (mint az Anna Karenina) sok filmben szerepelt már. Magas termete, markáns arca, merész orra predesztinálta a karakter eljátszására. Ráadásul a színész érdekes módon szintén Kos jegyű, mint amire Boromirt beállítottuk. Ezzel alapvetően megjeleníti a Harcos archetípusát.

"Körülbelül 5 hetet töltöttünk a kardforgatás gyakorlásával és a fegyverekhez való hozzászokással. Tehát mire elkezdtük, mindannyiunknak kialakult az egyedi stílusa. Viggónak és nekem ilyen nagy, nehéz kardjaink voltak, igazi húsvágó pengék. Néha valaki elvétett egy mozdulatot, s az emberek zúzódásokat szereztek. De ha belegondolsz, hogy milyen mennyiségű csatajelenetet forgattunk le, természetes, hogy mindig lesérült valaki." (Sean Bean a forgatásról)


Bár ő nem tipikus macsó, hiszen Marsa a Rákban van (a Rák jegy előszeretettel bukkan fel színészek képletében!). A Rák Mars ugyan segíti a színészi beleélést, ám a Mars itt nem kapván tüzes teret, inkább dacban tör ki (tökéletesen megjeleníti ezt az Amon Hen-i jelenet, mikor megpróbálja kicsikarni Frodótól a Gyűrűt).
Ráadásul Marsa oppozicióban van Bak Szaturnuszával, ami még jobban lefojtja amúgy se erős Marsát. Igy megnehezíti számára fizikai próbákban való részvételt.

"- Nem voltam jó kenus. Nem tudtam ráérezni a fordulókra és a baloldali evezésre. A végén mindig bevontattak. Orlando viszont ügyes volt. ő sokkal többet gyakorolt és az evezési stílusa olyan...méltóságteljes volt. De ha megbökhettem a csónakját az evezőmmel mindig meg is tettem. Igy aztán rossz fele tért el. [nevet] Mondták: ' Felvétel!'. Mondta: 'Nem megy! Bean a hibás - magyarázta -, mindig eltéríti a csónakomat." (Sean Bean)

"Nem vagyok valami jól repülőn, bár fejlődök. A légörvények zavarnak igazán. ...Olyan erősen szorítottam Orlando térdkalácsát, hogy biztos majd' eltörtem. Azt mondta, 'OK a dolog', de azóta is szekál emiatt."(Sean Bean)

A Mars-Szaturnusz oppozicióra jó példa, hogy végül is a történetben Boromir akarata nem érvényesülhet akadálytalanul, állandóan falakba ütközik, hisz a többiek nem támogatják elképzeléseit.

Sean Holdja az Oroszlánban található, ez a csillogás vágyát, a szereplés vágyát erősíti. És jól rímel Boromir Oroszlán beütésére is. Pozítiv gondolkodású, erős akaratú, testileg-lelkileg aktív és egészséges érdeklődést mutat minden iránt. Kritikus elme, emiatt vitatkozó, követelező természetűnek is tűnhet. De alapvetően nem romboló, hanem építő hajlamú.
Hold-Neptun kvadrátja segíti annak átélésében, hogy Boromir hamar elveszíti érzelmi támaszt adó édesanyját. Vénusza az Ikrekben viszont a flörtölésre való hajlamát erősíti fel, ám Jupitere opponálja a Vénuszát (nem véletlen, hogy már 2x is elvált!).
Sean Merkúrja is a Kosban van, ez időnként erőteljes kommunikációra készteti (ez Boromir kifakadásaiban is tetten érhető), kedveli a nyers ugratásokat.

"Sean Bean és én folyton ugrattuk a tündéket és ők is ugrattak minket. Azt mondták, mi koszosak és büdösek vagyunk, meg kevésbé intelligensek és elegánsak, ami valószinükleg igaz is. Mi így kommentáltuk a hiúságukat: 'Nos, ha végeztetek a körmeitekkel, szólok, hogy megtámadtak minket."(Viggo Mortensen)

"- Felvételre felkészülni
Viggo Mortensen: - Épp most készülődik!!
Sean Bean:- Sajnálom, készülődik.
Orlando Bloom:- Koncentrálni próbálok és megérteni a szándékaimat. Ti ezen ugye, nem gondolkoztok?!
Sean Bean: - Pózol!
Viggo Mortensen: - Jó kiállású tünde, igaz?
Orlando Bloom: - Rendszeresen ugratjuk egymást...Folyamatosan gúnyolódnak! De csak mert ők nem bánnak olyan jól az íjjal, mint én. [nevet]" (werkfilm a forgatásról)

Sean Jupitere és Szaturnusza nagyon erős, hisz uralkodó jegyükben állnak, ez a sorsszerűséget mutatja. Bak Szaturnusza az ambiciót, fegyelmet és kitartást erősíti jellemében, ez lehet Nyilas Jupiterével jelzett szerencséjének kovácsa. Holdja-Jupitere-Merkúrja nagy trigonban állnak, ez is sikereket hoz, és kellemes társaságbeli emberré teszi. Érdekes módon, előlegezve a filmbeli történéseket, Sean az életben pont Viggóval értette meg legjobban magát, habár a filmben csak a végén kerülnek közel egymáshoz.

"Életünkből egy egész évet töltöttünk együtt.Megtanultunk társasági életet élni és elfogadni más, különböző háttérrel jött embereket, ahogy ezt a Szövetségben is tettük, a filmben. Együtt jártunk szórakozni, aztán a hobbitok elmentek biliárdozni. Ha nem az összes sráccal mentem a Szövetségből, akkor Viggo Mortensennel. Elmondható, hogy ő volt a legjobb barátom a film alatt." (Sean Bean)

"Sean Bean egy igazi 'bajtárs' a történetben. De színészként és emberként is a legértékesebb szövetségesem volt." (Viggo Mortensen)

Sean erősen kardinális, tüzes jellegű alkata jól illik az általa megformált szerephez. Plútó-Mars szextilje, Nap-Plútó trigonja segít a hiányzó marsikusság pótlásában, bár a végletességet is felerősíti jellemében.

"Nagyon sok energiát kiszívtak belőled, mind fizikailag, mind lelkileg. Főleg fizikailag. Küzdöttünk hóval és jéghideg vízzel télen és forrósággal nyáron, mindig nehéz felszerelést viselve, cipelve a kardot és pajzsot a hosszú csatajelenetek alatt. Felélted az adrenalint."(Sean Bean)

"...azt hiszem,hogy a teljes izgatottság és az a borzongás, hogy részese vagy egy ilyen dolognak, segített át azokon a napokon, amikor fáradt voltam. Csak utólag, mikor befejeztem és hazamentem Angliába, ütött mellbe a dolog, és éreztem meg, mennyire kimerültem." (Sean Bean)


Seannak Boromir jellemétől eltérő érzékenysége és sokoldalúsága elmélyíti, többletdimenziót ad az általa játszott karakternek. Amúgyis erős, sok szállal átszőtt képlete van, az éltala a filmben játszott karaktertől eltérően sok minden érdekli, erős fantáziája van..

"Három hónappal a többiek előtt hagytam el a forgatás helyszínét, ami furcsa volt. Velük akartam lenni a fantáziavilágban és nem közlekedési dugóba ragadva Angliában. Nagyon csalódott voltam akkor." (Sean Bean





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése