ÁPRILIS 1.

Beöltözős játék: erősítsd meg igaz énedet!


"Tanuld meg, hogyan nyithatod meg a szívedet és indíthatod be kreativitásodat. Fény világít benned."
(JUDITH JAMISON)

A mai napot – a bolondok napját – több száz éve ünneplik jókedvvel és vidámsággal. Tökéletes nap ez arra, hogy eszünkbe juttassa, milyen fontos számunkra a derű. A könnyű szívvel megélt spontaneitás nagyon szorosan kapcsolódik a Szellemhez. Gondolj csak a fivéredre, aki megnevettet, vagy egy barátnődre, aki váratlanul felhív, hogy menjetek el fagyizni. 


Hát nem szeretsz a társaságukban lenni? Ahogy Judith Jamison mondja, a vidám emberekben megvan az a különleges képesség, hogy megnyitják a szívüket az élet előtt, és beindítják kreativitásukat. Talán az az oka ennek, hogy ezek a különleges emberek még mindig becsülik a belső gyermeküket. Az általunk választott ösvényen fokozatosan megtanulhatjuk, hogyan tápláljuk a Tudásnak ezt a szent mesterségét.
A gyerekek szeretnek mindenfélének beöltözni. Gondolj csak a farsangi jelmezét izgatottan készítő kisfiúra, vagy arra a kislányra, aki egy esős délutánon teljesen belefeledkezik a mamája szekrényének és ékszeres dobozának örömteli felfedezésébe. Ma mi is beöltözősdit játszunk. Nagyon szeretem ezt a tavaszi és őszi időtöltést, amikor az évszaknak megfelelően lecserélem a ruhatáramat. Beöltözni jó móka egyedül, de társaságban is, ha például van egy lányod vagy egy barátnőd, akinek van kedve veled tartani. (De előre figyelmeztetlek, hogy ha a lányoddal játszod ezt, gyakran meg fogja kérdezni, hogy ezt és ezt komolyan még mindig hordani akarod-e… Igen!)

Nézz friss szemmel lecsupaszított ruhásszekrényedre. Az apró változtatások is nagy hatással lehetnek a külsődre. Különböző szoknyákkal és nadrágokkal próbáld fel a blézereidet, hogy új összeállításokat találhass ki. Próbáld ki, hogy áll, ha karcsúsított kreppblézert veszel fel a fodros szoknyádhoz. Ahelyett, hogy mindig ugyanazt a burgundi színű, mintás selyemblúzt hordanád a tengerészkék kosztümmel, próbálj fel hozzá egy fehér pamutblúzt csipkefodorral és hatalmas mandzsettával. Ha általában nyitva hagyod a felső gombot a blúzodon, próbáld meg, milyen, ha egy szép tűvel összetűzöd a nyakadon. Teljesen új kép magadról? Miért is ne? Most kösd hátra a hajad, és nézd meg, hogy állnak a nagy, lógós fülbevalók. Vedd elő a cipőidet. Mindig egyszerű papucscipőt hordasz a kosztümjeidhez? Lenne kedved felpróbálni egy telitalpú velúrszandált? Kísérletezz a készleteiddel, és érezd jól magad közben. Gondolkodj úgy, mintha hétéves lennél. Gondold azt: „Mi a szösz!” Gail Sheehy szerint „az önfelfedezés örömei mindig elérhetők”. A bolondok napja tökéletesen megfelel arra, hogy szívünkbe véssük ezt a bölcsességet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése