CELEBHORIK - Brendan Fraser

BRENDAN FRASER

Született: Brendan James Fraser,
Dec.3, 1968, 3:28 PM EST 
Indianapolis, Indiana, USA


Brendan Nyilas Napú, Bika Ascendensű. Bika Ascendense jól látszik, teltebb alakján,Nyilas Napja pedig a humorra való képességét adja, amiről alapvetően vígjátéki szerepei tanúskodnak. Az ő példája ellentétes az eddigiekével,mert ő az , aki kifelé jóval zárkózottabbnak tűnik, mint amilyen belül. Ugyanis Nyilas Napja és Bika Ascendense kvinkunxban (150 foknyira) állnak egymással, és ez egyfajta csiszolódást, kisebb feszültséget hoz a személyiségbe.


Ráadásul a Bika Ascendensének uralkodója a Vénusz a Bakban van, annak uralkodója a Szaturnusz a Vízöntőben.  Ez ráerősít a zárkózottságra, de egyben fegyelmezi is az életélvező hajlamát. Szóval kifelé inkább földies-levegős képet mutat, azaz racionális, gyakorlatias, száraz jellegű. Ami szinte teljesen  ellentétes a bensejében levő Nyilas Napjával, Merkúrjával és Marsával. Ami teljesen tüzes alapkaraktert ad neki, de ebből nem sok minden jön le kivülről. Ez valószinüleg, ha nem is tudatosan, de őt is idegesítheti.   Ráadásul a Nyilas uralkodója a Jupiter is egy tüzes jegyben, a Kosban van. Szóval kifelé hűvös, tartozkodó, belül meg majd felrobban a sok indulattól és aktivitástól. 

A Nyilas Nappal szabadságvágyó, brutálisan őszinte és nem szereti a korlátokat. A Nyilas Merkúrral jó filozófus és roppant bonyolult körmondatokban fogalmaz meg mindent.


A Nyilas Marsával nem tudja elviselni az őszinteség hiányát. A szexszel kapcsolatban is nagyon nyers, tárgyilagos. Jól meggondolja a dolgokat, de ha dönt egy ember mellett, akkor nagyon célratörően vág bele. Betart bizonyos erkölcsi és etikai szabályokat. Mivel a tűz-jegyek meglehetősen erkölcsösek, vagy legalábbis nagyon határozott erkölcsi elképzeléseik vannak. 
Férfinél: egyszerű, szókimondó, őszinte, szabadságszerető, tüzes, lelkes típus de hamar ki is huny a tüze. Szalmaláng : "fogjuk meg és vigyétek!" - típus. Szeret kalandozni és hihetetlen rekordokat maga elé állítani. A Nyilasban levő Mars azt is jelentheti, hogy az illető filozófikusan szerelmes. 

Ha meg akar hódítani, az őszinteségével, a jövőre vonatkozó terveivel, az idealizmusával próbál hódítani vagy egyszerűen elvisz bennünket szórakozni. Ha már mély filozófiai beszélgetéseket akar velünk folytatni, kölcsönadja a kedvenc könyveit vagy filmjeit és a végén netán még a kezünket is megfogja, akkor már nyert ügyünk van! 


Ezzel ellentétben a Bak Vénuszával  nagyon tudatosan ügyel a jó hírére és az anyagi biztonságára, a szerelmet nagyon komolyan veszi, a kapcsolatokat  nagyon komolyan veszi. Általában nincs valami sok humora és ami van, az is száraz és bántó. Általában nagyon komoly ember. A kapcsolatokban hajlamos a nagy óvatosságra és nagyon el kell ragadtatnia magát ahhoz, hogy szabad folyást engedjen az érzelmeinek. Van egy külső kérge, amelyen keresztül kell törni, a Szaturnusz-fal, amit át kell törni, mielőtt megismerhetjük az igazi érzelmeit vagy az igazi szenvedélyeit. Sok benne az önfegyelem és a zárkózottság. Nem akarja, hogy zavarba hozható vagy megalázható legyen. Igazából az érzelmei nagyon nehezen fejezhetők ki. Általában úgy érzi, az érzelmei kifejezésének egyetlen lehetséges módja, az ha nagyon hasznos, hűséges, segítőkész ahhoz, akit szeret - segíti a hivatalbeli előrejutásában vagy sok mindent megtesz neki. Viszont gyakran vannak gondjai az érzelmei szóbeli megfogalmazásával.


Férfiként:a hűvös üzletasszony típust kedveli, legyen hatékony, preciz és rámenős. Tudja mit akar és azt gyakorlatias, anyagias módon fejezze ki. Olyan nőhöz vonzódik aki meglehetősen ragaszkodik a formaságokhoz és zárkózott. Van olyan is, hogy magasabb státuszú nőt vesz el, olyant aki elősegíti a férfi karrierjét és még pénze is van. Nem veti meg az anyagi érdekből származó házasságot, fontos neki az anyagi biztonság. Pedig még fontosabb lenne igazából nekik az igazán mély szerelem, és voltaképp becsapják magukat azzal, hogy ha valakihez egyedül csak a biztonság miatt ragaszkodnak.

Meghódítani úgy lehet, az előbb elmondottak alapján, ha látja rajtad, hogy céljaid vannak, hogy sikeres vagy, esetleg őt is feljebb segíted a ranglétrán vagy a munkájában, és nem terheled érzelmi kirohanásokkal, szigorúan gyakorlatias alapokon építed a kapcsolatot és csak nagyon óvatosan közeledsz hozzá.

Viszont ez a Bak Vénusz éles ellentétben áll Rák Holdjával, a másik női jelölővel a képletében. A Bak Vénusz óvatos, zárkozott és fegyelmezett, a Rák Holddal meg csurig van érzelmekkel, mondhatni hiperérzékeny, és ezért nagyon hisztis is. A legkisebb dolgot is felfújja és magára veszi.

Viszont épp ezért érdekes a nőképe is: egyrészt legyen a Bak Vénusznál leírt rideg üzletasszony, másrészt meg egy hótérzékeny , anyai háziasszony...  Hát nem tudom, mennyire találta meg ezt feleségében, mert csak 8 évet éltek együtt (Afton Smith 1998-2007). 


Szóval mindenképp érdekes, sokszínű, boynolult személyiség, tele saját magában is ellentmondásokkal. 
Karrierje során több mint 30 filmben játszott, első komoly szerepét a Kőbunkó című vígjátékban kapta 1992-ben. Az igazi áttörést Az őserdő hőse című film jelentette számára, ahol egy Tarzan-szerű karaktert alakított. Később is szívesen szerepelt vígjátékokban, például A bájkeverőben Liz Hurleyvel, vagy a Csapás a múltból című filmben Alicia Silverstone oldalán. A legnagyobb sikert számára a Múmia-sorozat hozta meg, melynek harmadik részét A Múmia - A Sárkánycsászár sírja címmel 2008 nyarán mutatják be. A vígjátékok és kalandfilmek mellett Fraser drámai szerepeket is elvállalt, játszott Michael Caine-nel a Graham Greene regényén alapuló A csendes amerikai című produkcióban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése