KÜLSŐ TANÁCSADÓK

Mi van akkor, ha külső tanácsadókra szorulunk, nem elég a belső tanácsadónk? Pl. ügyintézőt vagy orvos, vagy pszichológust vagy üzlettársat kell választani. Vagy csak tanácsot szeretnénk kérni, akkor kihez forduljunk, inkább nőkhöz vagy inkább férfiakhoz???

Talán buta kérdésnek tűnik, pedig egyáltalán nem az! Van akinek a képlete szerint inkább nők tudnak segíteni és jobban jár ha női tanácsadókra hallgat, míg másnak inkább a férfiak tudnak jó tanácsot adni, akkor jár jól, ha rájuk hallgat. Ez teljesen független lehet attól, hogy saját magunk melyik nemhez tartozunk!


Mitől függ ez? Meg kell néznünk, hogy a képletünkben a női vagy a férfi jelölőink állnak-e jobban méltóságilag!
Női jelölőink a Hold és a Vénusz, férfi jelölőink a Nap és a Mars.
Amennyiben a Hold és a Vénusz együtt jobban áll mint a másik két bolygó, magasabb méltóságban (+ még esetleg erősebb házhelyzetben is), akkor mindig keressünk inkább női tanácsadót, ha segítségre van szükségünk: kérdezzük, az anyánkat, feleségünket, anyósunkat, nővérünket, húgunkat, női rokonainkat, barátnőnket, könyvelőnőnket, tanárnőt, női terapeutát, stb.
Ha ellenben a Nap és a Mars áll jobban a képletünkben, akkor érdemes inkább a férfiakra hallgatnunk: apánk, férjünk, apósunk, bátyjunk, öccsünk, fiú haverjaink, férfi főnökünk, tanárunk, mesterünk, férfi terapeutánk stb.
Nekem a Vénuszom uralmi, a Holdam pedig triplicitás (és aztán fall). Napom és a Marsom viszont mindkettő csak peregrin.
Mesélek erre egy érdekes esetet: leszázalékolásos ügyben (NYUFI) volt probléma, és a férjem és a férfi orvosom is azt mondta, hagyjam, ne foglalkozzak vele, majd megoldódik magától. Nos nem tette! Majdnem megbírságoltak többszázezerre, mert nem fizettem valami tb-t, mindegy Viszont elmentem az ombudsmanhoz, ahol egy nő (!) foglalkozott velem és az ügyemmel, és olyan jól elkanyarították, hogy nemhogy nem kellett fizetni, de még ők kértek bocsánatot, hogy figyelmetlenül kezelték az ügyemet!
Nos, nektek, inkább a női, vagy inkább a férfi jelölőitek állnak jól? Kire szoktatok inkább hallgatni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése