GAZDAGSÁG A RADIXBAN I.


Vajon lehet-e látni a gazdagságot egy születési képletben?

Igazából egy asztrológus kollégám anyagát olvastam, onnan jött az ötlet: ő azt állította, semmi módon nem lehet kilesni egy radixból, vajon vagyonos lesz-e az illető vagy nem, csak a vagyongyűjtésre való képességeket lehet megnézni.
Szeretném bebizonyítani nektek, hogy igenis, a lehető legegyszerűbb módszerrel is tájékoztatás kapunk erről a kérdésről (arról nem is beszélve, hogy a középkori és hellenisztikus asztrológia milyen tárházát vonultatja fel az ezirányú vizsgálatoknak!).
De mi most maradunk majd az alapoknál....


Abban igaza van a kollégának, hogy nemcsak a 2.h-at érdemes vizsgálni, hanem egyéb tényezőket is (pl. X.h. mennyire sikeres karriert fut be az illető, vagy milyen tehetségei vannak, vagy milyen mentalitás kell nagy vagyon megszerzéséhez, vagy éppen maga szerezte vagy csak örökségként feléli?) De azért elsősorban a 2.h.vizsgálata mutatja meg, egyáltalán mennyi pénzzel gazdálkodhat összességében az élete folyamán a szülött.
Ennek vizsgálatában pedig a bolygók méltóságai fognak segíteni minket. Ha a 2.h.ura vagy a benne álló bolygók magas méltóságban vannak (uralom, egzaltáció, triplicitás) akkor van esély nagy vagyon felhalmozására. Kisebb méltóságok (terminus, arculat) már nem jelentenek akkor vagyont, de esetleg olyan jövedelmeket igen, amiből valamicskét félre tud rakni, a peregrinitás pedig általában azt jelzi, hogy a minimumból él (pl. átlagfizetés). Romlásban levő bolygók pedig sajnos a pénz elvesztését vagy meg sem szerzését mutatják. Az utóbbi esetek persze nem zárják ki, hogy ezzel együtt élete folyamán mondjuk nagyobb nyeremény vagy örökség érje, de az összességében nem lesz olyan számottevő, hogy kihasson az egész életére.
Nézzük akkor a példákat, hogy mutatkozik a történelemben és napjainkban ez a téma. Elsősorban a kolléga által hozott példáknak néztem utána, de magam is hoztam egy-két plusz példát.
Sajnos a leghíresebb pénzmágnásról J.D.Rockefellerről csak ellentmondásos születési adatok vannak, míg Cornelius Vanderbiltről, aki amerikai üzletember, vasút- és hajómágnás, a korabeli Egyesült Államok egyik leggazdagabb embere, a Vanderbilt-család alapítója volt, semmilyen adatunk nincs.



ROTCHILDOK


De a szintén híres/hírhedt, szállóigévé vált családot ki ne hagyjuk, a Rotchildokat. A Rothschild család története Németországban indult az 1700-as évek második felében. A waterloo-i csata kapcsán indult meg a pénzügyi felemelkedésük. Ma már a család tagjainak nincs saját vagyona, mindent a Family Trust nevezetű adómentes alapítványba gyűjtenek, azaz jövedelmeik után nem fizetnek adót. Egy 1800-as évek végén készített kimutatás szerint, akkor ők birtokolták a világ vagyonának a felét. A Rothschild család feje általában a legidősebb férfitag. Szakértők 1997-es becslése szerint a Rothschild család közös vagyona elérte a 491 409 000 milliárd $-t.
Az alapító: Rothschild, Mayer Amschel, aki Halak Napú és Szűz Ascendensű volt. Bár a születési adatai ellentmondásosak, ebben a képletben jól látszik a vagyonosságra való utalás: a 2.háza a Mérlegben kezdődik, aminek ura a Vénusz a Halakban egzaltált, azaz kiemelkedő anyagi lehetőségeket jelzett előre már a születésekor is!



HENRY FORD


Az 1800-as évek derekán született. Már gyermekként is szívesen játszott mechanikus szerkezetekkel. Kiváló szerelő lett belőle. Éjszakánként építgette első automobilját. Majd egy autóépítő vállalatot alapított, amely hamar tönkrement. 1903-ban megalapította a Ford Motor Companyt. Tőkéstársa egy szénkereskedő volt. Kidolgozta a sorozatgyártás, a termék szabványosítás rendszerét. Többek közt neki köszönhetjük, hogy az elektromos autók ellenében a belsőégésű motorok terjedtek el (és ezáltal pusztul szépen a Földünk).Vagyona meghaladta az 1 milliárd dollárt. 1947-ben 84 éves korában halt meg.
Születési adata biográfiájából származik. Azt láthatjuk hogy egy valószínűleg Szűz Ascendensű, Oroszlán Napú ember volt. A 2.háza a Mérlegben kezdődik, csúcsán ott áll a ház ura, a Vénusz a Szűzben. És mivel a képlete nappali képlet (nappal született), a Szűzben a Vénusznak van egy nappali triplicitása, aztán esése. Ez a vegyes méltóság jelezheti, hogy azért időnként nagy pénzeket is veszíthetett! A házban ott áll viszont a Szaturnusz a Mérlegben, egzaltációban. Vagyis egy egzaltált és egy triplicitásban levő bolygó összesen kb.140%-os vagyon hozhatott neki (még ha időnként veszített is belőle, mint a tönkrement autóépítő vállalatával.



JOSEPH PULITZER

Makón született az 1800-as évek közepén. Kalandvágyból kelt útra, hogy katonaként próbáljon szerencsét. Fizikuma gyenge, látása rossz volt, így sem az osztrák, sem a francia, sem a brit hadsereg nem szerződtette. Ellenben sikerült bekerülnie az Egyesült Államok hadseregébe, hogy harcoljon a polgárháborúban. Nagy küzdőszellem jellemezte. 1867-ben megkapta az amerikai állampolgárságot, majd egy német lapnál társtulajdonos lett.
Néhány év alatt tökéletesen megtanult angolul, s népszerű politikai szónok vált
belőle, majd országgyűlési képviselő is lett. Lapot vásárolt, ami a csőd szélén állt. Összeolvasztotta egy másik rivális lappal és kitűnő profitot termelő újságot hozott létre belőlük. Ezt követően New Yorkban megvette a World című lapot, s rövid idővel rá már félmillió dollár hasznot termelt neki. Megalapította a Pulitzer díjat, amely a legrangosabb amerikai irodalmi díjnak számít
Pulitzernek nincs hivatalos születési adata, itt Bán Tamásét veszem alapul. Eszerint Pulitzer Kos Napú és Kos Ascendensű ember. 2.háza a Bikában kezdődik és ott áll a házcsúcson az uralmi Vénusz. Kell ennél több jelzés?


JAY GOULD


Az 1800-as évek elején született. Amerika történelmének egyik leggátlástalanabb üzletemberét, a „Wall Street-i Mefisztó” néven is nevezik. Társait is becsapta, akik közül az egyik emiatt lett öngyilkos. Részvényeket hamisított. Vesztegetett. Becsült vagyona meghaladta a 150 millió dollárt, ami abban az időben az USA nemzeti jövedelmének 0,5%-át is meghaladta.
Születési adata ismeretlen forrásból származik. Eszerint Ikrek Napja volt és Ikrek Ascendense is. A 2.háza a Rákban kezdődik, és ugyan az ura a Hold nem áll túl jól, de a benne álló két bolygó ezért bőven kárpótol: az egzaltált Jupiter és a triplicitás szerinti Vénusz együtt 140%-ot adnak ki, azaz igencsak tetemes pénzmennyiséget.



JOHN PIERPONT MORGAN

A Morgan-féle bankbirodalomnak még ma is óriási befolyása van az üzleti és politikai döntések felett, és sok alkalmazottjuk és ügynökük tartozik a titkos társaságok tagságának köreibe. John Pierpont Morgan milliárdos iparmágnás, bankár volt, minden bizonnyal a Wall Street egyik legmeghatározóbb alakja. Jay Goulddal kb. egyidőben született.
Németországi tanulmányait követően a bankszektorban kezdett mozogni, az egyik első üzleti húzása volt, hogy 300 dollárt fizetett valakinek, hogy harcoljon helyette a polgárháborúban. Munkássága örökre nyomott hagyott a pénzügyi világban, nevéhez fűződik többek között Amerika legnagyobb bankjának a megalapítása.
Morgan talán legismertebb tette, hogy az 1907-es bankpánik idején oroszlánrészt vállalt az amerikai kormány kimentésében. 1912-ben Morgan ingyenjeggyel utazhatott volna a Titanicon, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy övé volt a hajó. Pontosabban nem csak a Titanic, hanem működtetője, a White Star hajótársaság, sőt annak az anyacége, az International Mercantile Marine Co is. Morgan azonban az utolsó pillanatban lemondta az utat.
Születési adata hitelesített. Kos jegyű volt Vízöntő Ascendenssel. A 2.háza a Kosban kezdődik, s bár annak ura a Mars nem áll túl jól, ám a házban többek közt ott áll a Kosban egzaltált Nap is. Ez az egzaltáció bőven elég volt szintén nagy vagyon felhalmozására.


AUGUST BELMONT


Amerika „Rothschildja”. Bankár. Az 1800-as évek elején született. Az amerikai tőzsdepánik zavarosában halászva gazdagodott meg. Vakmerő volt, szellemes és kulturált. Politizált. Főkonzul volt Ausztriában. Vezető pozíciót szerzett a Demokrata Pártban. Lótenyésztés és lóversenyzés volt a hobbija.
Születési adata biográfiájából származik. Nyilas Ascendense volt és Halak Napja. A 2.háza a Kosban kezdődik, nem áll benne bolygó. Az ura a Mars viszont az I.házában, a Plútóval együtt áll a Halakban. A Halakban a Marsnak van egy éjjeli triplicitása, így ez adja a vagyonának mértékét. A Plútó együttállás pedig akár rögeszmés vagyon gyűjtést is jelölhet (a Plútó Bill Gatesnél és J. Pierpont Morgannál is ott áll a 2.házban).


J.PAUL GETTY


A második „Rockefeller”. Az 1800-as évek végén született. Ő is az olajiparban szerezte hatalmas vagyonát. Apja halála után örökösödési pert indított anyja ellen és az eredményről ő maga azt nyilatkozta „sikerült megfejnem az anyámat”. Közismerten zsugori volt. Öt sikertelen házassága volt és öt fia született.
Nyilas volt, Bak Ascendenssel. Vagyonának jelölőjét nem kell sokáig kutatni: a 2.háza a Vízöntőben kezdődik, annak hagyományos ura a Szaturnusz, amely a Mérlegben egzaltációban áll.





FENYŐ JÁNOS

Az 1950-es években született és 98-ban gyilkolták meg. Annak alapján, amit az újságokban lehetett olvasni fotós, fotóriporter volt. Amerikában gyűjtötte össze a kezdeti tőkéjét, első feleségét is itt vette el. Hazatérte után üzleti érdekeltségeket épített ki újságoknál, videó és filmszakmában. A VICO birodalom feje, sajtócézár volt kis hazánkban.
Elvileg egy Kos Napú, Ikrek Ascendensű ember. A 2.háza a Rákban kezdődik, a Holdnak van egy vegyes triplicitása a Skorpióban (aztán fall). Ezenkívül a Rák egzaltációs urának a Jupiternek is van egy vegyes triplicitása az Ikrekben, mint Levegő jegyben, de aztán az is exil lesz. Szóval mind a két bolygó, mely a 2.házához kapcsolódik, vegyes méltóságban van. Összesen kb.120%-os erővel tudnak megnyilvánulni, de az idők múltával elenyésznek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése