2018. július 27., péntek

A HOLDFOGYATKOZÁS ASZTROLÓGIAI SZEMPONTBÓL

Ptolemaiosz szerint annyi hónapig tart a Holdfogyatkozás hatása, ahány órán keresztül tartott maga a jelenség. Vagyis ez a fogyatkozás valamivel több, mint 6 órás teljes időtartamával majdnem egy fél évre fog hatást gyakorolni. A hatások az esemény után napokkal, esetleg hetekkel kezdenek jelentkezni és kb. a fél év alatt bontakoznak ki teljesen.
A telihold, amely egyben holdfogyatkozás is, érzelmi túlfeszültséget eredményez főleg a Rák Ascendensűeknél. 

A fogyatkozás - idegen nevén eclipse - elsötétedésként mutatkozik meg, tehát az az életterület, melyet érint egy kis időre "elsötétül", megfogyatkozik, visszaesik az intenzitása. Változást vetít előre a jelenség, kritikus fordulatokat, kihívásokat mutat. Arról, hogy ezek milyen jellegűek, jelzést kaphatunk a fogyatkozás előtti-utáni pár nap eseményei alapján. A fogyatkozás mindig csak arra a területre hat, ahonnan látszódik is!
Ez a mostani jelenség az Vízöntő (Hold jegye) és az Oroszlán (Nap jegye) jegyeket köti össze. Mondhatjuk, hogy azok, akiknek Vízöntő Napja vagy Ascendense van, esetleg valamelyik bolygója az Vízöntő 4°-hoz közel áll, fokozottabban részesülnek a Holdfogyatkozás hatásaiban.
Az az életterület válik érintetté, amelyikre a születési horoszkópban az eklipsz esik. Például, ha valakinek Oroszlán az Ascendense és igy Vízöntő a Descendense, akkor a fogyatkozás a párkapcsolati életterületét érinti, az komolyabb változásokra, esetleg új kapcsolatra vagy a régi kapcsolat teljes átalakulására számíthat.
Mundán (politikai) értelemben a Vízöntő jegye a szociális intézmények és társaságok, jótékonyság, tárnák, játéktermek, szerencsejáték, az elektronikus hírközlés technikai részei, olcsó szórakozó helyekkel analóg.
Az 1-7.háztengely amin nálunk a fogyatkozás bekövetkezik az pedig szintén egyrészt jelenti magát az országot, annak lakóit, a népet általában, - az ország általános helyzetét, - közegészségügyrõl is ad tájékoztatást. Másrészt jelenti a külsõ hatalmakkal való viszonyt, - diplomáciai bonyodalmakat, - házasságkötések és válások alakulását.
Valószinüleg az elkövetkezendő félévben ezeken a területeken lehet számitani fontosabb változásokra, válságokra, vagy itt mutatkoznak meg a reformok szükségessége.
Ez a holdfogyatkozás abszolút kezdetére felállított horoszkóp (2018.júl.27. 19:13 Bp.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése