2018. július 22., vasárnap

A MERKÚR ANALÓGIÁIA Merkúr a tudat, konkrétság alapprincipiumait képviseli.

A MERKÚR hideg+száraz ősminőségekből épül fel (=Föld jellegű), semleges égitest. Visszatükröző bolygó, mint a Hold. AMerkúrhoz tartozik minden, ami fiatal, gyors, közvetítő vagy hírvivő/ismeretközlő jellegű dolog, a .

További analógiák:

Istene: Hermész/Mercurius
Napja: a szerda (ilyenkorra érdemes tanítást/tanulást időzíteni, pl. tanfolyamokat )
Színekben a tarka színek tartoznak hozzá.Tárgyak: minden ami ismeretközlássel, kommunikációval, helyváltoztatással kapcsolatos dolog (közelekedési eszközök, telefonok, számítógép, de a papír/írószer is)
Épületek: Postahivatal, telefonközpont, közlekedési csomópontok
Féme: higany
Drágaköve: topáz
Állatok: róka, egér, légy, kakukk, mozgékony, intelligens állatok: majom, papagáj, gepárd
Ételek: kellemesen finom fűszerek: kakukkfű, borsika, kapor, zab, ernyősvirágzatúak
Illata: piaci szag (vegyes), friss könyv és papírillat
Izei: Kellemesen savanykás
Táj: Országút, zsúfolt utca, piactér
Helyiség: Dolgozószoba, könyvtárszobaEmbereknél:
Foglalkozások: Újságíró, riporter, író, tolmács, idegenvezető
Testrészek: tüdő, légzőszervek, idegrendszer, mozgásszervek, nyelv, beszédközpont,
Betegségek: Mozgásszervi, légzőszervi megbetegedések

Hogyan tudod legjobban átérezni a Merkúr-analógiákat? Vegyél fel tarka, vagy pöttyös/csíkos ruhát  pattanj biciklire vagy autózgass cél nélkül országutakon, majd állítsd le a kocsit és térj be egy piacra, nézelődj, telítődj a látvánnyal és a szagokkal. Az ételedet fűszerezd meg (de ne csípősen). Ülj be egy konyvtárba, vagy egy előadásra ami érdekel, beszélgess emberekkel vagy csetelj Interneten, vitassátok meg a mondottakat. Este nézd meg a híreket, oszd meg véleményedet a közösségi média felületeken. Hívd fel a szeretteidet, barátaidat vagy írj nekik egy igazi, kézzel írott levelet, vagy írj naplót magadnak. Végül a nap végén végezz pár légzőgyakorlatot, hogy kitisztítsd a tüdőd és elégedetten bújhass ágyba (ahol persze még 1-2 Youtube videóba úgyis bele fogsz kukkantani :) )


Ha belülről is át akarod élni: nézz körül, milyen tanfolyamok vannak a környékeden, amik érdekelnének, és iratkozz be rájuk. Menj el könyvtárba, olvasgass. Ha van képesítésed, tarts előadást vagy taníts valakit valamire!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése