FÉNYSZÖGEK ÉRTELMEZÉSE - HOLD fényszögei

Arra mindig figyeljetek, hogy egy bolygó radixbeli fényszögeinek az értelmezésekor egyszer értelmezzük esszenciálisan (ezeket írom itt le), másodsorban pedig azon házak értelmében, amelyeket az adott radixban jelöl a bolygó (amelyik háznak az ura, és amelyik házban áll).





A HOLD fényszögei

Nap-Hold harmonikus fényszögek (szextil/trigon): a tudatos én és a tudatalatti jól működik együtt a szülöttben. Apa-anya harmonikus kapcsolatban. Diszharmonikus fényszögek (kvadrát/oppozició) a tudatos és tudatalatti konfliktusban van egymással, a szülött más dolgokat tart fontosnak tudatosan mint ösztönösen. Apa-anya esetleges nehéz kapcsolata. Általános anyakép: kicsit oroszlános, olyan aki büszke öntudatos és melegszívű.

Hold - Merkúr harmonikus fényszögek: a kommunikációt, a lelki dolgok kifejezését segíti elő. Diszharmonikusan félreértések, hazugságok és elhallgatások mindenféle válfajával találkozhatunk a szülöttnél, erre fel kell készülni. Nem biztos, hogy mások számára érthetően adja át az infókat, erre mindig figyelnie kell! Anyakép: okos, szellemes, mozgékony, fiatalos anyuka.


Hold–Vénusz
Ha jól állnak, akkor nagyon kedves, pátyolgatós lesz a szülött, míg ha rosszul állnak, akkor túlérzékenység jelentkezhet, mások gesztusainak a félreértése lesz jellemző. Anyakép: szép és kedves anyuka, amolyan "királylány- típus".

Hold–Mars

A szenvedélyről szól. Általában nem számít, hogy milyen fényszögben állnak, mindenképpen szenvedélyes lesz a szülött. Ha nagyon rosszul állnak egymással, akkor időnként ez a szenvedély átmehet veszekedős alkatba is (kivéve, ha a Hold a Kos, Skorpió vagy Bak jegyében áll. Anyakép: sportos, kicsit férfias, versengő alkat.

Hold–Jupiter
Harmonikusan nagyvonalú, nagylelkű alkat, pozitv lelkülettel, humoros, előretekintő alkat. Ha rosszul állnak, akkor a lelki elfogadással lehetnek problémák. Anyakép: joviális, viccelődös, szeretteljes, elfogadó anya.

Hold–Szaturnusz

Ha jól állnak, akkor egyfajta gyermeki biztonságérzetre utal. Ha rosszul áll, akkor pedig túlérzékenység, szeretetlenség érzet léphet fel a szülött lelkében. A Hold úgy érzi, soha nem tud megfelelni, depresszívebb alkat lehet, esetleg félelmek teszik tönkre lelkileg (kivéve ha a Hold a Bak, Vízöntő vagy Mérleg jegyében áll). Anyakép: hideg-rideg, távolságtartó, sokat követelő anya.


Hold–Uránusz
Nagyon vidám, játékos, de kicsit távolságtartó alkat. Az Uránusz nem a ragaszkodásáról híres, de egy nagyon viccelődős alkatról van szó, aki nagyon jól tud magát és másokat szórakoztatni. Anyakép: bohém, különc, szabadságvágyó, vicces, de érzelmileg távolságot tartó anyuka.

Hold–Neptunusz
Álmodozós, kicsit lelkileg elszállt az illető, és emiatt időnként csalódások érhetik, de mindig túllendül rajtuk rózsaszín szemléletével. Anyakép: az "ideális anya", senki nem érhet a közelébe. 

Hold–Plútó
Nagyon lelkizős személyiség, szereti kikutatni mások titkait. Rossz értelemben a manipulatív volta miatt a Plútóval belekotorhat mások lelkébe és felhasználhatja ellene, amit ott talál. Anyakép: a gyerekre rátelepedő, manipulatív, lelki zsarolásokat használó anya.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése