Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 4.

GRIMM

A Grimm egy amerikai bűnügyi televíziós sorozat, melynek alkotói Stephen Carpenter, David Greenwalt és Jim Kouf. A sorozat az Egyesült Államokban 2011. október 28-án indult az NBC csatornán, Magyarországon pedig 2012. február 10-én került adásba a TV2 jóvoltából.

A sorozat Nick Burkhardt (David Giuntoli) gyilkossági nyomozó életét követi nyomon az oregon-i Portland-ben. Nagynénjétől egy utcai párharc során tudja meg, hogy különleges ősök, a "Grimmek" leszármazottja, akiknek az a feladatuk, hogy fenntartsák a békét és az egyensúlyt az emberiség és a mitikus lények között a világban. 


A sorozat Nick Burkhardt (David Giuntoli) gyilkossági nyomozó életét követi nyomon az oregon-i Portland-ben. Nagynénjétől egy utcai párharc során tudja meg, hogy különleges ősök, a "Grimmek" leszármazottja, akiknek az a feladatuk, hogy fenntartsák a békét és az egyensúlyt az emberiség és a mitikus lények között a világban. Eszerint a Grimm történetek karakterei igazából is léteznek, az emberek tudta nélkül. A veszélyes lények elleni küzdelmében barátja, a szintén keveréklény dúvad Monroe (Silas Weir Mitchell) és rendőr társa, Hank Griffin (Russell Hornsby) nyomozó nyújt segítséget.
Az epizódok elején megjelenő idézetek az eredeti Grimm fivérek történeteiből származnak és az aktuális rész szereplőire utalnak.

Nagyon jól indult ez a sorozat, thrilleresen-misztikusan, de aztán sajnos kifogytak az ötletekből, nemcsoda, hogy a 6.évadot a közepén lezárták. Személy szerint nagyon sajnáltam, mert az alapötlet, hogy a grimmek vadászok, és a mesék szörnyei velünk élnek, igen izgalmas és jópofa.
Ami a leginkább alátett az egésznek, az a karakterek váratlan pálfordulásai voltak, ami szerintem alapvető dramaturgiai hiba volt. Ugy nem lehet együtt izgulni egy szereplővel, hogy az egyik héten még tüneményes ártatlanság, a következőn már az ősgonosz, vagy fordítva. A Grimmen, Hanken, Wu-n és Monroékon kívül mindenki ugy forgott mint a szélmalom, csak kapkodtam a fejem, most akkor ki a jó, és ki a rossz?! 

Szóval a végén már inkább vicces volt, azért néztem, hogy lássam már, hogy zárjak le. Mondjuk az utolsó főgonosz kissé gagyira sikeredett, de azért még az lezáró évadban is voltak felvillanások: amikor Cupido bájitala miatt mindenki a másik párjába szeretett bele halálosan – na az fergeteges rész volt! 

Ugyhogy ezek miatt is, azt mondom, nem volt elfecserélt idő ez a 6 évad (nem ugy, mint anno „A rejtély” c.sorozat ami öt évadnyi már vissza nem kapható időt vett el az életemből!). Sőt a Grimmnek az első 1-2 évadát biztos, hogy még újra fogom nézni, nagyon szeretem figyelni, ahogy egy tudatlan, vonakodó hős belenő a szerepébe, mint Nick, na és a pilates-ező és vegetáriánus Dúvad egyszerűen felülmúlhatatlan! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése