2017. november 21., kedd

Kapcsolati fényszögek 4.


A "Szinasztria: Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből részletek
A Merkúr és fényszögei

Merkúr–Merkúr
Gondolatainkról, illetve főleg a beszédmódunkról ad felvilágosítást. Egyáltalán nem probléma, ha akár harmonikusan, akár diszharmonikusan állnak. Lehet, hogy diszharmonikusan kevésbé értik a másik gondolatmenetét, viszont olyan érdekes meglátásokat kaphatnak a másiktól, ami esetleg egy harmonikus kapcsolatban fel sem merül, mert ott egymás véleményét hangoztatják inkább. Ez nagyon frissítő, élénkítő hatást kelthet.


Merkúr–Vénusz
Ez nem túl jelentős kapcsolat, talán szépen tudnak udvarolni egymásnak. Lehetséges, hogy a Merkúr inkább ésszel áll a dolgokhoz, a Vénusz meg érzelmileg, de igazából ez nem szokott nagyon beleszólni a dolgok alakulásába.
Merkúr–Mars
Ha jól állnak, akkor a Merkúr a szavaival, gondolataival tettekre sarkallhatja a Marsot, amit aztán az megvalósít. Ha rosszul állnak, akkor veszekedések robbanhatnak ki közöttük.
Merkúr–Jupiter
Itt a tanításról, tanulásról van szó. Az egyik összegyűjti az információt, a másik szintetizálja mindezt a tudást. Nagyon jó szellemi, tanár-tanítvány kapcsolat lehet. Ha rosszul állnak, akkor pedig értetlenkedés vagy nehezebb kommunikáció lehet a jellemző rájuk.
Merkúr–Szaturnusz
Ha jól állnak, komolyabb probléma nincs, a Szaturnusz támogatja a Merkúrt a gondolataiban, a beszédmódjában, kifejezésmódjában. Viszont, ha rosszul állnak, akkor a Szaturnusz sokszor kifogásolja a Merkúr megnyilatkozásait, beszól neki, kijavítja őt, így kisebbrendűségi érzést ébreszthet benne.
Merkúr–Uránusz
Miután két szellemi bolygó, eléggé fel tudják egymást pörgetni. Akár a zsenialitásig is, vagy legalábbis zseniális szikrákat tudnak egymásból csiholni.
Merkúr–Neptunusz
Nem olyan jó állás, még harmonikus fényszögeknél sem, miután a Neptunusz a ködösítés és az elhallgatás mestere, ezért nagyon sok mindent el fog hallgatni a Merkúr elől, valószínűleg lényegtelen dolgokat, amitől viszont a Merkúr állandóan gyanakodni fog és mindig azt hiszi, hogy becsapják, ez egy állandó konfliktusforrás lehet, ha nem figyelnek rá.
Merkúr–Plútó
Szintén nem annyira jelentős a kapcsolat szempontjából, de nagyon mély gondolati struktúrákat tárhatnak fel egymással, elmélyíthetik akár egymás tudását vagy gondolatvilágát is. Rosszabb esetben az egyikük, a Plútó megpróbálja átformálni a másik gondolkodását a saját képére.

A könyvem megvásárolható: http://undergroundbolt.hu/szinasztria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése