{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Igy tervezek én

A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.

Ha bővebben érdekel, kattints ide: VPK


Igy tervezek én...sehogy! Utálok tervezni, nézzük meg asztrológiai szempontból, miért? Melyek azok a jellemzők egy horoszkópban, amitől az egyik ember megőrül a todo-listákért, a másik meg frászt kap tőlük!



Rend és rendetlenség a horoszkópban

Ez nem értékítélet (mint ahogy semmi sem az az asztrológiában) csak megállapításokat teszünk. Kik az igazán lusti jegyek? 

Az Oroszlán, a Bika, Mérleg, Halak és a Rák (Nap, Ascendens, szül.uralkodó jegye főleg!)
Miért? 


Mert az Oroszlán és a Bika szilárd jegyek = későn kezdik el a feladataikat és bár szívósan befejezik őket, kicsúszhatnak a határidőből emiatt.

A Mérleg és a Rák kardinális dinamikájú jegyek, amelyek sosem érik utol magukat (mindig van valami érdekesebb elfoglaltság), esetleg egy végső nagy hajrában éppen csak be tudják fejezni a feladataikat (l. utolsó éjszaka tanulom meg az államvizsga tételeket :)).



A Halak pedig változó, azaz labilis dinamikájú jegy, amely egyszerűen "elúszik" a feladataival, kicsúszik a határidőkből, mielőtt még észrevenné.


Ami még halogatást jelezhet az a Szaturnusz romlásban a képletben, azaz ha a Szaturnusz a Rákban, Oroszlánban vagy Kosban áll. Ilyenkor ugyanis a Szaturnusz rendre és fegyelemre való törekvése sérül, az ilyen emberek érzik állandóan úgy, hogy "körmükre égnek a dolgok", "fejükre szakadnak a feladatok", mégsem képesek aprólékos, szívós munkával sorban elvégezni őket. Todo-lista írás? Á, ördögtől való találmány!" - vélik ők,  ezért ebbe-abba belekapnak, elfáradnak aztán Pató Pál urasan legyintenek inkább: ej, ráérünk arra még! 

És akik még nehezen viselhetik az előírt napi rutinokat azok, akiknek a 6.h-a (a mindennapi rutin háza) a szabados, könnyed Tűz vagy Levegő jegyekben van (Kos, Oroszlán, Nyilas, Ikrek, Mérleg, Vízöntő). Ők azok, akik nem szeretik a bezártságot, a monotonitást, a 8-5-ig munkamenetet, a feladatlisták szorítását.

És akkor ellentételezéként nézzük meg, mik azok az elemek, amik segítik a rendszerezést egy horoszkóp tulajdonosának!

Valószínüleg elsőre nektek is a Szűz és Bak érdekeltség ugrik be, akik precízen számontartják teendőiket és sorban szeretik is kipipálni őket.

Aztán segíthet, ha a Szaturnusz, mint a korlátok, a fegyelem és a szabálykövetés bolygója, jó helyzetben van, vagyis saját uralmi ill. egyéb jegyeiben áll a horoszkópban: Bakban, Vízöntőben, Mérlegben vagy Ikrekben.

Illetve esetleg még segíthet, ha a Merkúr  is jól áll (pl.Ikrekben vagy Szűzben), mert a közhiedelemmel ellentétben segíti az összpontosítást, az átlátható tervezést és az információáramlást.

Ha pedig a Vénuszuknak is van valamicske méltósága , akkor örömmel vetik bele magukat a a trendi, szebbnél.szebb Bullet Journalok készítésébe is. 

És akik még jól viselhetik az előírt napi rutinokat: akiknek a 6.h-a (a mindennapi rutin háza) a fizikailag vagy érzelmileg kötött Föld vagy Víz jegyekben van (Bika, Szűz, Bak, Rák, Skorpió, Halak).

És végül is miért nem szerek én tervezni? Bika Nap, Rák Ascendens, Nyilas 6.h., peregrin Merkúr, Szaturnusz - szerintetek?!  ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése