Brangelina : válik az álompár 7.rész

Részlet az októberben megjelenő "Szinasztria - Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből

Példaelemzés negatív fényszögekre

Nézzük meg a negatív kapcsolati fényszögeket Brad Pittnél és Angelina Jolie-nál. Először vegyük sorra a fényszögeket, utána már ki lehet emelni a főbb gócpontokat.



Van Nap–Szaturnusz fényszög? Angelina Jolie Napja Brad Pitt Szaturnuszával trigonban áll. Bár most a negatív fényszögeket vesszük, de a pozitív dolgokat is mindenképpen meg kell említeni. Brad Pitt Angelina Jolie mellé teljes mellszélességgel odaáll és helyesli az önmegvalósítási terveit, támogatja őt.
Van Nap–Neptunusz fényszög? Nincs, emiatt kevesebb az illúzió köztük, bár később látunk rá példát.



Nézzünk Hold–Merkúr fényszögeket, először is Hold–Merkúr kvadrátot vagy oppozíciót. Ilyenkor mindegy, hogy kié a Hold, kié a Merkúr. Angelina Holdja kvadrátban áll Brad Pittnek a Merkúrjával. Ez jelenthet félreértéseket, ez az a helyzet, amikor félre informálom a másikat, nem mondok el neki mindent, vagy azt hiszem, hogy elmondtam, de mégsem tettem meg. Ebből sok kommunikációs probléma adódhat. Ami valószínűleg sokat tépáz az emberek idegein a mindennapokban. Rögtön mellette látható, hogy Hold–Hold kvadrátjuk is van, a mindennapi együttélés sem zökkenőmentes náluk, mindegyik egy kicsit mást tart otthonosnak, máshogy érzi jól magát és ezt nem is nagyon tudják megbeszélni egymással, ez már komoly nehézség lehet köztük.


Van Hold–Szaturnusz fényszögük? Igen, az egyik oldalról támogató. Ahogy Brad Pittnek a Szaturnusza támogatja Angelina Jolie Napját az önkifejezésben, úgy támogatja a lelkét is, mert szextillel kapcsolódik a Holdjához. Angelina Jolie abszolút biztonságban érezheti magát mellette, lelkileg és egyéniségében is megkapja a teret a kibontakozáshoz, megkapja a biztonságot. Fordítva viszont azt látjuk, hogy Angelina Jolie Szaturnusza oppozícióban van Brad Pitt Holdjával. Brad valahol ugyanazt kapja tőle, mint Jennifertől anno. Ha férfiként nem is zúzza porba teljesen, hogy nem lelkizhet agyba-főbe, de azért mindenesetre a ragaszkodást jóval kevésbé érzi érzelmileg, mint amennyire a másikban az megvan.
Angelina Jolie biztos nagyon ragaszkodik hozzá, de ebből vajmi keveset érez Brad Pitt a lelke mélyén. Emiatt időnként ridegnek és távolságtartónak éli meg Angelinát. Ilyenkor van az, hogy amikor a két ember veszekszik, akkor az első, hogy a Szaturnusz elfordul, elmegy, és a szegény Hold meg ott marad, nem tud mit kezdeni a helyzettel, mivel úgy érzi, hogy a Szaturnusz teljesen közömbös iránta. Ez itt lelkileg okozhat gyötrődést Brad Pittnek. Az előbb láttuk, hogy már voltak kommunikációs problémáik, Brad Pittnek lehetnek lelki problémái is, hogy ragaszkodik-e hozzá Angelina.


Merkúr–Neptunusz fényszögük nincs, úgyis bőven elég az a félreértés, amit a korábban talált Hold–Merkúr fényszögük tud okozni.
Nézzük meg akkor a Mars és a Vénusz fényszögeit, van-e Mars–Mars kvadrát, oppozíció? Van, méghozzá elég pontos fényszöggel. Ez meg is jelenik a kapcsolatukban, valószínűleg nagyon sok a veszekedés, amiből mi nem sokat látunk. A szenvedély is ott van, meg a vágy egymásra, esetleg egy kicsit durvább szexre, de a nappali veszekedések is, amiket néha lencsevégre kapnak paparazzi fotósok. Persze egy fényszögből azért még nem mondhatunk véleményt, de ez tapasztalatok szerint egy idő után oda szokott vezetni, hogy a nappali veszekedések, erőszakoskodások azért inkább az elválás felé vezetnek, ez már megint egy nagyon erős figyelmeztető jel, ha nem máshol vezetik le a negatív energiáikat, hanem egymáson, akkor ebből baj lesz a későbbiekben.
Néztük még a Vénuszt és a Marsot a Szaturnusszal is. Szerencsére a Vénusz, Mars és Szaturnusz nem játszik szerepet egymással szemben, legalább nincsenek elnyomva egymástól.


Aztán nézzük a Vénusz–Neptunusz, illetve Neptunusz–Ascendens fényszögeket, kicsit hasonló a két állás. A Vénusz egyiküknél sem vet a másik Ascendensére fényszöget, ez kiesik, de a Neptunusz viszont Angelina Jolie képletében együtt áll Brad Pitt Ascendensével. Ez nagyon fontos, mert ilyenkor van az, hogy az ember totális illúziókat táplál a másik felől. Mindenképpen egyfajta gáncstalan lovagnak látja egy ideig Brad Pittet, és még mártírkodásra is képes érte, vagy önfeláldozásra, amíg be nem telik a pohár nála.
De láttuk, hogy itt azért van köztük erőszakos állás, be fog telni egy idő után a pohár, és akkor a Neptunusz lehet, hogy egyszerűen csak lelép. Nem fog kiállni magáért, bár a Mars–Mars kvadráttól még az is lehet. Önmagában a Neptunusz együttállás az nem garantálná, hogy nyíltan ki fog állni ellene, hanem lehet, hogy egyszer csak lelép valaki mással vagy elslisszol a kapcsolatból, de mindenesetre előre vetíti, hogy itt nagy kiábrándulások lehetnek még.
Hasonló hatásokat hozhat a Mars–Neptunusz kapcsolódás is, nézzük meg, hogy az van-e? Szerencsére nincs, ami jó is, mert még rosszabb lenne a helyzet, ha Brad Pitt Marsára is vetne még fényszöget a Neptunusz.
Végül még a Szaturnusz–Plútó fényszöget nézzük, de az sincsen nekik. Ezenkívül még egy csomó fényszögük van, de most ezeket nem vesszük számításba. Ha túl sok fényszöget elemzünk, elveszünk benne. Így viszont rögtön látjuk a lényeges pontokat, amiken végigmegyünk és felfedjük a jelentősebb problémákat.

Hol látunk gócpontokat? Látunk például egyet a Hold–Merkúr kvadrátnál, ahol a kommunikáció akadozik köztük, nagyon félreérthetik egymást. Ezt a helyzetet ismerem, én is voltam ilyen kapcsolatban, nagyon meg lehet sértődni egymásra a félreértett dolgokért. Ezenkívül van egy Mars–Mars kvadrátjuk, ami az esetleges félreértéseknek elég erőszakos kifejezést adhat. Végül is nem tudhatjuk, mi zajlik a falak mögött, ott a veszekedéstől a tettlegességig bármi lehet. Azt is látjuk, hogy Brad nem érzi a Hold–Szaturnusz oppozíció miatt, hogy ragaszkodna hozzá Angelina, pedig Angelinának ez a ragaszkodása odáig vezet a Neptunusz–Ascendens együttállással, hogy piedesztálra emelt lovagot csinált Brad Pittből. Aztán kérdés, hogy ez az illúzió mikor és mennyire fájdalmasan oszlik szét. Ebbe mi kívülről nem látunk bele, de ezek a fő gócpontok, amik mentén széthasadhat a kapcsolat így első látásra.



Ezeket lenne érdemes figyelni, vagy orvosolni, vagy legalábbis tudatosítani egy pár esetében, mivel ezek viszik szét a kapcsolatot. Ezeknek a hatását tompítani kéne valahogy, ha lehet. Hiszen az az egész elemzés lényege, hogy ezt felismerjük és orvosoljuk.

Ezért mondtam, hogy nem a fényszögek határozzák meg, hogy lesz-e kapcsolat, vagy nem, de azt, hogy jól, vagy rosszul éljük meg, azt nagyon-nagy mértékben befolyásolják. Rajtunk áll, hogy élünk-e tudatosan vele, ahogy a példákban is láttuk. Lehet javítani a negatív fényszögeken is, csak azokra nagyon oda kell figyelni és sokat kell rajtuk dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése