VENDÉGBLOGOK

Szeretném bemutatni Jurancsik Esztit az ASZTROTITKOK c. blog szerzőjét. Eszti Skorpió Napú, Mérleg Ascendensű, de fontosnak tartja megemlíteni, hogy 5 bolygója is van a Skorpióban. :)

Milyen irányzatát és területét tanulod/ műveled az asztrológiának?


Főként a tranzitokkal foglalkozom, de a horary (kérdő) asztrológia is közel áll hozzám, 2014 tavaszán pedig kezembe került Paksi Zoltán Égi utak csillagüzenetei című könyve, amelynek hatására az asztrozófiát is megszerettem, de az indiai asztrológia tanulásába is belevetettem magam. Véleményem szerint nem kell, hogy a különböző területek asztrológusai között háborúskodás dúljon, hiszen mi egy magasabb szellemi szintű tudomány művelői vagyunk, a viaskodás, az egymás pocskondiázása degradálja ezt a csodálatos dolgot.

Tanulsz vagy praktizálsz is vagy csak érdekel - hogy vagy vele?

Folyamatosan tanulok, 12-13 évesen lépett életembe az asztrológia, sosem fogom tudni kijelenteni, hogy most már mindent tudok. :) A praktizálás szó nekem picit idegen, én úgy mondanám, hogy igyekszem a lehető leglelkiismeretesebben segíteni a hozzám fordulóknak.

Mi az ami neked a legfontosabb az asztrológiában?

Ami nekem a legfontosabb, hogy minél alaposabb önismeretre tehessünk szert és ezáltal a lehetőségeinket is kiaknázhassuk. 



Mióta van meg az asztrológiai blogod? Mi motivált abban, hogy elkezd?

Kisebb megszakításokkal már 2009 óta írok. Ez nagy szerelem az életemben. Az motivált, hogy az emberek felé ne elsősorban a rémisztgetést, hanem a megoldásokat is közvetítsem. Tehát, ha valamilyen kihívást, megoldandó feladatot látok, annak megoldását is a kérdezőm tudomására hozzam.

Hogyan és miről születnek a posztjaid?

A posztjaim főleg a napi előrejelzésekre irányulnak, de egy-egy égitest fényszögeiről, a csillagképekről (nem csak a jelekről) és a bolygók hatásairól is írok, de a misztikum, az angyalokkal való kommunikáció is rendszeres téma a blogomban.

Olvasol-e más asztrológiai vagy nem asztrológiai blogokat és miket? 

Igen, rengeteg asztrológiai blogot, oldalt olvasok, rengeteget lehet belőlük tanulni, hiszen az Életben is folyamatosan tanulunk. Egyébként soha nem jártam asztrológiai iskolába, tanfolyamokra. Autodidakta módon tanulok.
Asztrós oldalak, amiket olvasok: Kalo Jenő, Gimesi András oldala és a Tiéd! :)


Kedvenc asztrológiai könyveid?

Kedvenc könyvem...rengeteg van! Amit viszont mindenképpen kiemelnék, Csíky Ildikó: Megfejtem a horoszkópom című kiadványa, amely 22-23 éves koromban került a kezembe. Szakadtra olvastam. :)


Kedvenc asztrológusod, példaképed esetleg?


Tulajdonképpen nem tudnék választani, mert mindegyik asztrológusban találok valami csodásat. Mi nem ellenségek, riválisok vagyunk, hanem kollégák, akiknek össze kell(ene) dolgozniuk. Rendszeresen osztom például Zentai Anna és Kalo Jenő írásait, sokat köszönhetek Buzsáki Gábornak és Barabás Erikának is, valamint Paksi Zoltánnak, akik megalkotott egy csodálatos asztrozófiai könyvet (a fent említett Égi utak csillagüzenetei). Emellett jó néhány, kevésbé ismert asztrológusnak is hálával tartozom. A kérdőasztrológia témájában pedig Te kedves Eszter és Gimesi András  segítettetek nekem sokat! :) 

Kinek a képletét elemeznéd ki a legszívesebben (lehet személy  vagy  kitalált karakter is)? 


Legnagyobb példaképem, Isaac Newton képletét. :) Róla az utóbbi években derült egyébként csak ki, hogy a fizika, a matematika mellett bizony nem kevés köze volt a misztikus dolgokhoz, asztrológiához is.


Kedvenc idézeted?

"Tudásunk egy csepp, amit nem tudunk, egy egész óceán." - Sir Isaac Newton

Mit tartasz még fontosnak elmondani magadról?

Nagy szerelmem még a zene, jelenleg is énekelni tanulok és egy barátommal létrehoztunk egy zenekart, amelyhez most keresünk zenésztársakat. A szövegeket én és ő írjuk, természetesen a spiritualitás, az asztrológia és saját gondolataink is benne lesznek a dalainkban. Terveink szerint debütáló anyagunk 2017 őszén jelenik meg. Ezen kívül hobbim a jóga, a futás és a fotózás is.

Köszönöm a beszélgetést!  


Esztit megtalálhatjátok itt a blogján és a facebookon.

Portré: ©Jurancsik Eszter



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése