SZINASZTRIA - Párkapcsolati elemzés

TELJES PÉLDAELEMZÉSEK

Most nézzünk egy házaspárt, akikben tulajdonképpen az az érdekes, hogy nem házasok, de jó tizenvalahány éve együtt élnek, élettársak, és van egy gyerekük is, biztos egzisztenciájuk stb.
Soha nem úgy kezdjük, hogy milyen fényszögük van, az a végére kerül. Hanem bizony végig kell menni az eddigieken. Külön-külön elemezni a két képlelet lépésenként és azután összevetni a kettőt, hogy hogyan illenek egymáshoz a felek, vajon mi az, ami összetartja őket.



Most nemre való tekintet nélkül a férfiút veszem előre. Azt látjuk, hogy ha megnézzük a bolygók eloszlását, a képletkontúrt, hogy az Ascendens–Descendens felett és alatt nagyjából egyenlően helyezkednek el a bolygók, talán egy picivel több van fölötte, de azért ez elég kiegyensúlyozott. Amennyire szeret megjelenni a világban, ugyanannyira szeret otthon is, vagy elbújni is ez az illető. Illetve, ha azt nézzük, hogy az MC-IC tengelytől jobbra vagy balra vannak-e bolygók, ott már nagyobb a különbség. a Descendens felé csak két bolygó van, a Hold, meg a Szaturnusz, míg az Ascendens felé van az összes többi, nyolc bolygó. ez azt jelenti, hogy nagyon magával foglalkozik az illető, ami jó esetben önfejlesztést jelent, rosszabb esetben önzést is jelenthet. Ahogy mondtam már, ez azért mintegy hozzáállást jelent a párkapcsolatokhoz, ami nagyon fontos, hogy hogyan állunk bele eleve egy kapcsolatba, mint személyiség.




Ahhoz képest, hogy ő egy a Vénusza Föld jegyben van a Holdja meg Levegő jegyben, tulajdonképpen ő inkább ez a józan, szikár, praktikus és nagyon objektív hölgyeket helyezné előtérbe. Akik megoldják a dolgokat. Ehhez képest, akit ő kaphat az inkább tüzes jellemzőket hordozza, ami elvileg kiegészíti az ő Tűz hiányát. Az elemi hiányához ugyan passzol, csakhogy ő nem erre vágyik, nem egy aktív hölgyre. Az aktivitást szeretné magának megtartani, a hölgy meg intézze szépen a család ügyeit ezzel a Földdel meg Levegővel. Legyen szellemi partner, de praktikus, józan is, illetve a mindennapi dolgokat ezzel a Föld elemmel intézze el helyette.
Ebben az esetben valószínű, hogy a konkrét partner csalódást fog kelteni. Ilyenkor kell kiegyezni a dolgokkal, vagy megkaphatjuk azt félig-meddig vagy egészen, amit szeretnénk, vagy nem kaphatjuk meg. Ez az amit nehéz a modern embernek elfogadni, hogy nem mindent kaphatunk meg.
Ez az ami már messzire vezet, hogy szerintem nincs olyan külön, hogy „karma”, mert az egész képletünk egy karma. Nem véletlen, hogy egy ilyen képlettel születünk le, ilyen lehetőségekkel, ezt kell végig élnünk és ebből kell megtapasztalnunk, amit meg kell tapasztalnunk és kihoznunk belőle a legjobbat, amit lehet. Ez egy nagyon nehéz tanulási folyamat mindenkinél akár az is, hogy elfogadjuk azt, amin nem tudunk változtatni.
Így például a jelen esetben, hogy az egyik fél egy teljesen más típusú partnert kaphat csak, mint amit ő szeretne. Bizony kompromisszumokat kell kötni, vagy pedig soha nem lesz elégedett a partnerével. Ami egyébként így igaz, nem teljesen felhőtlen a viszonyuk.


Viszont azt is látjuk, hogy szabad akaratos jegyben van a hetes háza és annak az ura is. Azért az, hogy kit választ, az rajta is múlik. Ez tényleg így is zajlott, hogy nem ő ment a hölgyek után, hanem több hölgy megkörnyékezte őt, és végül is aszerint választott, hogy ki volt a legkitartóbb. Ami nem biztos, hogy a legcélravezetőbb ötlet volt. De ő nem volt hajlandó választani.
Ez jó példa arra, hogy a szabad akaratnak van egy olyan hátulütője, hogy ha nem választunk, akkor a sors szerint kapjuk, amit kapunk. Lehet, ha ő hajlandó ebbe energiát fektetni és ő maga is válogat a hölgyek közül, vagy keres magának partnert, akkor miután szabad akaratos ez a terület nála, egy önmagának talán kielégítőbb kapcsolatot tudott volna összeszedni. De erre nem volt hajlandó, úgyhogy kapta, amit kapott.
Megnézzük a hölgyet is és utána elkezdjük őket összehasonlítani. .....
---------------

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése