2016. április 3., vasárnap

Részletek a könyvemből 15.

A kisbolygók


Az asztrológia a makro- és mikrokozmoszt összekötő értelmező tudomány. Az ősi tanítás szerint a minket körbevevő világ külső leképeződése belső vonásainknak is, vagy másképpen mondva: ahogy fent, úgy lent. Minél részletesebben bontjuk ki az égitestek ránk tett hatásait, annál jobban megérthetjük magunkat is. A 7 ősbolygó és a transzcendens bolygó a házakkal együtt nagyon pontos képet tud nyújtani jellemünkről. De ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi tudható, bizonyos hipotetikus pontok, például a Lilith, a Holdcsomópontok, arab pontok és egyes kisebb égitestek is többlet árnyalatokkal szolgálhatnak számunkra. Bár több ezer aszteroida kering naprendszerünkben, többségük a Mars és Jupiter közötti pályán, az úgynevezett aszteroida övben. Az utóbbi évtizedben az asztrológusok egyeseknek kiemelt jelentőséget kezdtek tulajdonítani elemzéseikben. Úgyhogy említsük meg mi is ezeket, bár azért nem ezekre építjük alapjaiban az értelmezést.

A Chiron, amit a legnagyobbnak tartanak és a legnagyobb hatást tette a modern asztrológusokra. A Chiront 1977-ben fedezték fel és a görög mitológiában a Herkulest tanító bölcs kentaurról kapta a nevét. Pályája nagy kitéréseket mutat: Napközelben a Jupiter pályához, míg Naptávolban az Uránuszéhoz közelít. Ezzel kapcsolatot, energiahidat teremt három lassabb bolygó: a Jupiter, Szaturnusz és Uránusz között.....Az arab pontok

Az arab pontok hipotetikus pontok és az arab csillagászok, illetve asztrológusok közvetítésével került bele az asztrológiába, ezért van az, hogy Morin és a keresztény alapon történő tisztogatás nagyon kitisztította, kiszedte a mai modern vagy tradicionálisnak nevezett asztrológiából. Igazából akkor célszerű elővenni ezeket, ha például a többi fényszög kedvező és jól állnak a bolygók és mégis van egy probléma az ember életében, ami nem látszik, akkor elő lehet venni ezeket az úgynevezett arab pontokat, vagy érzékeny pontokat más néven, lehetséges, hogy rávilágítanak rejtett tartalmakra.
Ezért ezek háttér dolgokat jelölnek. Az érzékeny pontok használata arra jó, ha valamit meg akarunk érteni, hogy miért, mert mindennek van oka. Viszont, ha mind a 20-30 érzékeny pontot berajzolnánk, nem tudnánk értelmezni őket. De nem is kell mindent berajzolni, hanem érdemes a vizsgálódásainknak megfelelőeket kiválasztani, mert van a betegségeknek a pontja, halál pontja, anyapont, apapont, az uborkának is van pontja, mert ezek számításokon alapulnak. Az érzékeny pontokkal operálni lehet, mármint hogy lehet megmagyarázni dolgokat, amelyek ahhoz a dolgokhoz tartoznak, és akkor oda kell vonatkoztatni a speciális jelentéstartalmakat. Ezek úgynevezett részvizsgálatok. Persze ennek illeszkednie kell a horoszkóp egészébe, nem írja felül a radix jelzéseit. Viszont speciális vizsgálatoknál olyanra adhat magyarázatot, amit nem látunk, vagy csak nem tudunk értelmezni.
Az érzékeny pontok: miért is vesszük ezeket? Mert van az úgynevezett Szerencsepont, igazából csak erre fogunk kitérni. Ez is egy érzékeny pont, vagy arab pont. Az érzékeny pontok számítása formulákkal történnek, mint a matematikai formulák. Három horoszkóp elemet veszünk, átszámítjuk a fokszámukat abszolút fokszámra (azt jelenti az abszolút fokszám, hogy a Kos 0° a 0. pont és szépen körbemegyünk a jegyek sorrendjében az állatövön és visszaérünk a Halak 30°-ra, amely a 360° lesz).

Általában két planéta abszolút fokszámát lemérve kell az Ascendensre rámérni, így működik. Sokszor éjszakai és nappali képletben külön számolják, ha ismerjük ezeket a formulákat, akkor, mint egy matematikai formulával kreálhatóak ilyen pontok. Azért mondtam, hogy lehet az uborka pontját is, vagy a görögdinnye pontját is kiszámolni, ha meg tudjuk adni, hogy milyen bolygók jelölhetik és miket érdemes számolni.
Ezeket a 7 bolygóhoz rendelik, a többit nem használjuk ehhez. Az embereknek az a spirituális részét tudják megmutatni, amit a leszületéskor kvázi hoz magával a mennyei világból és ahhoz a tervszerűséghez való kapcsolódást kell, hogy megmutassa, ami ebben a nagy egészben szerepel és illeszkednie kell a radixba is. Az érzékeny pontok egyfajta spirituális képességeket is mutatnak.
Az érzékeny pontoknak, így a Szerencsepontnak is, nem csak a pontot magát nézték. Főleg nem is azt nézték, hogy milyen jegyben van, hanem, hogy milyen házban van. Illetve az ún. diszpozítorát is nézték, az számít jobban, hogy milyen jegyben van a Szerencsepont, és annak a jegynek az uralkodó bolygójának helyzete számít inkább, hogy hol van. Pld. Szerencsepont a Bakban, a Szaturnuszt kell figyelni, mert a Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, jegyhelyzetét, fényszögeit, stb. kell elemezni. Ez sokat elmond a Szerencsepontról horoszkópunkban. Ha nem lát rá a pontra annak ura, olyan jegyben van, ami nem kapcsolódik fő fényszöggel a Szerencsepont jegyéhez, akkor bizony nincs közöttük kapcsolat, az nem igazán jelentett jót az ókorban. Károsnak nyilvánították, ami megnyilvánul azáltal, hogy a pont nincs felügyelve a diszpozítora által, vagyis más-más irányba mennek. Ez olyan, mint amikor a gazda nem felügyeli a területét, nem igazán tud pozitívan megnyilvánulni.
Most a Szerencsepontot fogjuk venni, hogy hol tudjuk kiaknázni....
További részletek és

megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése