Részletek a könyvemből 9. - A bolygók sújtottsága

Ez még egy érdekes dolog, amit szintén nem szoktak tanítani. Megnéztük, hogy van a bolygóknak bizonyos méltósága, ha van nekik, de mi az, ami ebbe beleszólhat? Ez pedig a sújtottság.



Sújtottság: mit jelent szó szerint? Hogy vagy belülről jövően, vagy kívülről jövően egy hatás úgymond elveszi annak a bolygónak az erejét, lesújtja, tönkreteszi szó szerint, ezt jelenti. Ennek három esete van:
A belülről fakadó igazi sújtottság az úgynevezett retrográdság.
Retrográdság az tulajdonképpen egy visszafelé mozgást jelent, bár tudjuk, hogy a bolygók nem mozognak visszafelé, de ez egy látszólagos visszafelé mozgás a Földről, az eltérő sebességek miatt. Ez olyasmi jelenség, mint amikor két vonat egymás mellett áll a pályaudvaron, mi az egyikben ülünk és elindulunk és nem az az érzésünk, mintha mi indulnánk el, mi gyorsítanánk, hanem olyan érzésünk van, mintha a másik vonat hátrálna. Ez egy „optikai csalódás” az égen, de van szimbolikusan is jelentése.



......
Ezenkívül van két olyan sújtottság, ami kívülről csaphat le a bolygóra, egyébként azok a rosszabbak, mert ami belül van, azért azt csak tudjuk valahogy egy idő után kezelni, vagy korlátok közé szorítani. Amit mondtam az előbb, ha tudom, hogy nem vagyok egy matek zseni, akkor nem fogok elmenni műszaki egyetemre, hanem valami más pályát választok, tudom korrigálni valamennyire, míg a kívülről jövő hatásokon – ezen most azt értem, mint pld. Amerikában látni híradásokban, hogy jön a hurrikán és elviszi a házadat – nem nagyon van mit korrigálni. Azok inkább ilyen kívülről jövő csapások.
Ebből kettő is van, vagy inkább kétféle. Az egyik a kombusztaság, a Nappal való együtt állás, a másik a kártevő általi sújtottság.


Először a kártevő általi sújtottságról beszélnék, már csak azért is, mert a kártevőkről már esett szó. Kártevő bolygónk a Mars és a Szaturnusz, ha együttállnak vagy kvadrátban, vagy oppozícióban egy másik bolygóval, akkor azt a bolygót lesújthatják, elegendő recepció nélkül. Ezt a recepcióknál magyarázom el, hogy mit jelent. Ha az a bolygó tudja fogadni a kártevő bolygóknak a támadását úgymond, akkor nem sújtják le, csak meggyengítik.
Ez olyan, mint amikor betervezed a havi kiadásodat, okosan tervezel és van félretett pénzed is váratlan esetekre és tényleg beüt egy váratlan eset, kell egy nagyobb kiadás, pld. ellopták a kocsit, vagy ki kell cserélni az ablakot hirtelen, vagy bármi hasonló. De ott az a kis tartalék, hozzá tudsz nyúlni. Ebben az esetben nem teszi tönkre, csak legyengíti, az azt jelenti, hogy azért elvesz az erejéből, az ember nem erre szánta pld. azt az eltett kis pénzt, hanem valamire gyűjtögetett, de nagyon nem viseli meg a dolog. Viszont, ha nincs egy kis eltett pénze, (és ez az az eset, amikor nem tudja úgymond kivédeni megfelelő recepcióval ezt a támadást) akkor viszont elviszi az összes pénzét egy ilyen kiadás, és akár még adósságokba vagy kölcsönökbe is verheti magát, esetleg egyéb problémákba ütközik és ilyenkor tönkreteszi....

További részletek és 
megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése